reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

imie dla dzidzia

Witam wszystkie formułowiczki,ja nazwę swoją córeczkę(jestem w 32 tc) Nadja Konstancja i jak Wam się podoba???

reklama
Ładnie
U nas ostatecznie zostaje KAJa a jeśli będzie chłopczyk to Maksymilian, moja teściowa twierdzi że Maksiu to dobre dla psa i złości mnie to, przecież takie ładne imie !

postaram się nie przejmować, Kaja nie podoba się znowu mojej babci
co tam, nie zadowole każdego (nawet nie wiem czy dziecko będzie ze swego imienia zadowolone :)) ale ważne żebyśmy z moim oboje byli zgodni

u nas też cały czas jest Maksymilian - i to imię robi się coraz bardziej popularne
Mnie bliska koleżanka zapytała "Maks - jak pies?" a ja jej na to, że "Maks - jak dziedek mojego Lukasa" ;)
a tak naprawdę to nigdy jeszcze żadnego imienia nie szukaliśmy a jak by miała się okazać jednak dziewczynka to już w ogóle nie wiemy??? - trudno tak z góry nazwać kogoś kogo się nie widzi
Ja jedynie tak się rozglądałam po imionach w rodzinie - tj wśród dziadków i pradziadków, bo to milej tak po kimś z rodziny.
Jak by była dziewczynka to ja bym jej chciała dać Heniusia - po moim tacie, bo ja mam po nim niezły 'charakterek' i ona pewnie też by miała!!! no i Heniusia z Gobrowicza też charakterek miała!
ale to u męża raczej nie przejdzie

imię dla naszej córeczki budzi ostatnio grozę wśród rodzinki,teraz to zaczynam żałować,że powiedzieliśmy im wcześniej,bo imię trzeba ukrywać tak długo jak się da,a potem nadać,tymczasem wszyscy kręcą głową,że okaleczamy dziecko dając jej na imię Rebeka Aleksandra...

mi sie podoba rebeka.........takie inne niz wszystkie....
okaleczyc to chcial synka moj maz imieniem BALTAZAR ::),na razie jest kacper........

Koga: u nas jest tak Tata mój miał Bronisław Piotr, wstepnie jest teraz Piotr Krzysztof, a ja mam po Tacie charakterek jak się patrzy,, więc jeśli Fasola odziedziczy część charakterku po mnie to bedzie w domu wesoło, a imię Piotr też będzie pasiło. mnie najbardziej podoba sięTymoteusz, ale K. w życiu na to nie pójdzie.

reklama
A my ciągle nie możemy się zdecydować! Ratunku!!! I wciąz wałkujemy: ja za Dominikiem, mąż za Mateuszem, a obojgu podoba nam się Jasiu, ale boimy się, że teraz trochę za popularne się zrobiło.

Do góry