KarolinaZales
Aktywna w BB
Drogie mamy może przesadzam ale zastanawiam sie czy z moiom 5 tygodniowym synkiem jest wszystko dobrze. Chodzi mi o jego sen a raczej jego ilość. Wiem ze jest jeszcze malutki i potrzebuje duzo snu ale czasami mam wrazenie ze spał by caly czas. Opiszę Wam nasz dzień. Zacznę od kąpania, które ostatnio jest ok. 19.30 po kąpaniu jest butla i zasypia po 20. Pierwszy raz budzi się zazwyczaj o godz. 00.30 zjada 90 ml mleka i zasypia. Następnie budzi się ok 3.30 i pije mleko ale już nerwowo idą bączki, popłakuje. Czasem zje 90 ml a czasem 30 tu już trochę ciężej jest z zaśnięciem. Jak już zaśnie to sen jest niespokojny, wierci się, stęka, przeciąga czasami mam wrażenie że nie może się obudzić a by chciał. Także ja już można powiedzieć od 3.30 nie śpię bo jego odgłosy i wiercenia mi nie dają spać. Jest dzień że obudzi się o 5.30 zazwyczaj marudny. Po kolejnej butli zasypia przeważnie na godzinkę lub półtorej. Potem chwile aktywności i już jest marudny i chce spać zasypia też na godzinę lub trochę dłużej. Po obudzeniu chwila aktywności, butla (karmie co 3 lub 3,5 godz) marudzenie i spacer. W wózku śpi z jakieś 2 godziny. Jest ok godz. 13 lub 14 i właśnie od tej pory spał by cały czas. Wroci ze spaceru chwila aktywności, jedzonko i zasypia. Pośpi z godz. i dalej jest marudny bo widać że niedospany. I tak do wieczora. Wypada nam jeszcze popołudniowy spacer tak ok 17 jak, śpi do 19 i tu zaczyna się hardcore. Jak się obudzi to zazwyczaj chwila jest ok a potem placze tak że nie idzie go uspokoić. Nie są to kolki na pewno. Wtedy szybko go kąpie i jest już zazwyczaj ok. Jeżeli nie spi to albo marudzi bo chce mu się spać albo da się z nim troszkę porozmawiać. Najbardziej aktywny jest do południa. Wtedy uśmiecha się, obserwuje mnie, wodzi wzrokiem interesuje się zabawkami kontrastowymi. Ale mam wrażenie że od popołudnia by spał non stop. Na wadze przybiera dobrze. Ma problemy z kupką robi co 4 dni. Boje się że nie rozwija się prawidłowo.