reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ile ważą wasze dzieci

A moja waży 5740g :-)
W końcu podczas wizyty wszyscy byli zadowoleni z jej wagi - czyli mama, tata i doktor :-D

reklama
A u nas pani doktor powiedziała, że dużo przybrał, aż za dużo :szok: Nie dopytywałam, czy mam zacząć go odchudzać ;-):-D ale przestaję się już martwić jego jedzeniem i niejedzeniem ;-):-) Same widziałyście na zdjęciach - ani z niego chudzinka, ani też pulpecik, prawda?? :-)

Piotruś dziś (4 miesiące 11 dni) waży 7400 gram :-)
:szok:no prosze, ale ladnie przybiera teraz:-)
a u mnie chyba lepiej z pokarmem, bo Olivka dzisiaj (3 miesiace i tydzien) wazyla 6700, czyli 160 na plus w stosunku do zeszlego tygodnia - nie jest zle, chociaz bywalo lepiej:-)a pani pielegniarka na szczepieniu powiedziala, ze jest baaardzo dluga:-Dtylko ja nadal nie wiem, ile ma cm:-(

:szok:no prosze, ale ladnie przybiera teraz:-)
a u mnie chyba lepiej z pokarmem, bo Olivka dzisiaj (3 miesiace i tydzien) wazyla 6700, czyli 160 na plus w stosunku do zeszlego tygodnia - nie jest zle, chociaz bywalo lepiej:-)a pani pielegniarka na szczepieniu powiedziala, ze jest baaardzo dluga:-Dtylko ja nadal nie wiem, ile ma cm:-(
Jak to to nie powidzieli Ci ile mierzy Twoja Mała?:szok::confused::baffled:
jak byłam z moją na szczepieniu to ją ważyli i mierzyli wszystko <główkę, obwód klatki piersiowej i długość ciała>. ważyła wtedy (2 tygodnie temu) 6.500 i mierzyła 66 cm:-)

jak byłam z moją na szczepieniu to ją ważyli i mierzyli wszystko <główkę, obwód klatki piersiowej i długość ciała>. ważyła wtedy (2 tygodnie temu) 6.500 i mierzyła 66 cm:-)
no bo tu w Anglii jakos nie mierza dlugosci:baffled:obwod glowki jej mierzyli dwa razy - po urodzeniu i na wizycie u lekarza po 6 tygodniach
za to waza czesto - moge sobie nawet co tydzien chodzic na wazenie:tak:

U nas też nie mierzą :baffled: Spytałam ostatnio pielęgniarki jak byliśmy do szczepienia, czy nie mogłaby zmierzyć Piotrusia, a ona mi na to, że nie, że nie ma takiej możliwości, bo nawet nie ma czym i żebym sobie sama zmierzyła w domu metrem :baffled:

u mnie w przychodni mają przyrząd do mierzenia,ale nie mierzą dopóki ortopeda nie wpisze do ksiażeczki ze z biodrkami jest ok. u nas to trwało prawie 5 miesiecy. i dopiero jak poszlismy na szczepienie majac juz ten wpis, to zmierzyli Filipa.

reklama
Do góry