reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ile wasze pociechy śpią??

sandros

Mama Soni
Miasto
Polska
Witajcie,

Jak czesto i jak dlugo spia wasze pociechy w ciagu dnia?
Mam czasem wrazenie, ze Sonia spi za malo. Spi ok 30 min, tak co 2 - 3 godziny + jedna dluzsza dzemka na spacerku. Taki krotki sen jest czasem meczacy, bo nie zdaze nawet spokojnie przysiasc, a juz Sonia daje o sobie znac...

reklama
Moja Karolinka w ciągu dnia śpi około 1,5 godz.( na kilka rat) w porywach do 3 godz. (bardzo rzadko) Za to pięknie śpi w nocy. Ma w chwili obecnej 4,5 m-ca.

Witam, moja Julcia śpi w dziń bardzo róznie, nieraz przespi nawet 3-4 h, ale pezważnie sypia trzy razy po 1-1,5 h.Zawsze ja kapie ok. 19.00-20.00 wtedy ładnie śpi do 4.00, potem je ok. 6.00-7.00
Ostatnio ktoś zapytał mnie i zdziwił się, że Julcia nie płacze jak sie przebudza.Juleczka jest spokojna od urodzenia!
mam pytanko, czy Wasze pociechy płacza jak sie przebudzą.
Acha-ja zawsze po przebudzeniu daję cycusia!!!!!A Wy-czekam na odpowiedź.
Pozdrawiam serdecznie!!!!!! :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

Witaj Hanusia,

Moja Sonia w tym wieku podobnie przesypiala, w nocy bylo podobnie. Co do przebudzania, to roznie, w nocy nigdy nie pacze, chyba, ze twardo spalam i wczesniejszego nawolywania nie slyszalam. W dzien natomiast roznie, czasem krzyknie, czasem jest spokojna. A tak w ogole to Sonia nie nalezy do spokojnych dzieci. ::) W karmie ja... nie zawsze jak wstanie, daje jej zawsze przed spaniem, no i jak wstaje po 30 min, to raczej nie jest jeszcze glodna, ale jak byla mlodsza to robilam jak Ty.

Mi Damian śpi od 2 do 3 godzin na dniu,zazwyczaj dwie drzemki po 1.5 godz.Ale jak miał 2 miesiące był w ogóle nie ospały.Praktycznie nie spał w dzień.Na noc godzi spać o 20.00.Pozdrawiam

moj synek od malego jest spioszkiem - przesypial sporo w ciagu dnia;

obecnie ma 16m-cy i w dzien spi 2 razy - przesypia do 4-5h i musze przyznac ze w nocy tez ladnie spi (od 21 do 8-9);

Nicole wstaje 7-8 później ok 10-11 idzie spać wstaje o 12-13. Później zasypia tak o 15-16 przesypia jedną godzinkę.. no i później o 20-20:30 idzie spać i wstaje rano.Pozdrawiam

Mój synek wstaje o 6 rano potem idzie spać około 9-10 na 1,5 h. I potem śpi popołudniu około 14-15 i to dobre 2 godzinki.
A na noc idzie spać o 19-20 i śpi całą noć bez budzenia.

Witam moja dzidzia ostatnio zrezygnowała z 1 drzemki - wcześniej spała w dzien 3 razy - 2 x po 45 m. i raz 1,5 g. - teraz jedna drzemka krótka jedna dłuższa ale za to zasypia o 19 i budzi się o 7 rano więc jest ok. Pzdr.

reklama
Moja Julka śpi w zależności od jej humorków.
Czasem w ciągu dnia nie śpi w ogóle, a czasami śpi cały dzień.
W nocy budzi się tylko raz a potem śpi do rana

Do góry