reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ile wasze pociechy śpią??

Witajcie,

Czyli Sonia wcale tak malo nie spi, woli czesciej, a krocej. Ostatnio zrezygnowala z dzemki po 8 i od 6 rano nie spi do 11 - 12.

reklama
Moje dziecko śpi baaardzo różnie, ale może to kwestia tego, że ma dopiero niecałe 2 miesiące. Czasem w dzień uda mu się przespać 2 razy po 1,5h, czasem są to 40 min drzemki, na razie jakoś pory tego spania nie są unormowane, a czasem jest tak, że chce spać a nie może zasnąć, w nocy śpi różnie czasem od 20 do 6 rano z co 3h przerwami na jedzenie. Na spacerze śpi godzinę a czasem jak mam stalowe nerwy i przetrzymam jego wrzaski po przebudzeniu to pośpi jeszcze z 1,5. Jak usłyszałam, że dzieci na spacerach śpią...ech może się coś zmieni po magicznym 3 miesiącu

Moje dziecko śpi baaardzo różnie, ale może to kwestia tego, że ma dopiero niecałe 2 miesiące. Czasem w dzień uda mu się przespać 2 razy po 1,5h, czasem są to 40 min drzemki, na razie jakoś pory tego spania nie są unormowane, a czasem jest tak, że chce spać a nie może zasnąć, w nocy śpi różnie czasem od 20 do 6 rano z co 3h przerwami na jedzenie. Na spacerze śpi godzinę a czasem jak mam stalowe nerwy i przetrzymam jego wrzaski po przebudzeniu to pośpi jeszcze z 1,5. Jak usłyszałam, że dzieci na spacerach śpią...ech może się coś zmieni po magicznym 3 miesiącu
Ja ze spacerami mam ten sam problem praktycznie od początku i też myślałam, że po 3 miesiącu coś się zmieni, ale niestety bez rewelacji, czasami jest jeszcze gorzej. Mały potrafi pospać tylko 20 min a resztę spaceru się wydziera, bo mało interesuje go to co się dzieje dookoła. Może nasze dzieci są domatorami :)

Moj synus ma nieco ponad tydzien i narazie bylismy na jednym spacerku - to najpierw sie wydzieral a potem zasna i spal caly spacer.
Raz wyszlam z nim na dwor i poprostu ruszalam wozkiem i tez zasna i spal az do pory na karmienie.
A moze u was nie pasuje dzidzi pozycja :confused:

Co do spania to dzis np. w nocy karmilam o 1 a potem obudzil sie dopiero o 5:30, wiec dlugo spal, ale to wyjatek tak to budzi sie jeszcze w srodku nocy. Ale jak spi w dzien to potrafi ze 2-3 godziny przespac.

Może faktycznie a może wnerwia je to, że nic nie widza tylko budkę wózka. :)
Mój mały jeździ już w pozycji półsiedzącej, ale mimo to nie bardzo zadowolony jest ze spacerów. Szybko się nudzi i w krzyk. Poza tym nie znosi jak słońce świeci mu w oczy i jak mu wiaterek wieje w twarz. A przecież nie da się go przed tym wszystkim uchronić. Mam nadzieję, że to się wkrótce zmieni, bo zbliża się lato i nie mam zamiaru kisić się z nim w domu całymi dniami.

witam:-)Antoś nigdy nie był śpioszkiem. Teraz ma 9 m-cy i śpi ok 11:00 1,5 godzinki i popoludniu zasypia ok 16-17:00 i spi ok godzinke. teraz chyba zrezygnuje z jednej drzemki bo sie buntuje jak ma isc spac popoludniu:confused: a co do nocy to jeszce nie przespal calej nocy bez przebudzenia a srednio budzi sie ok 3-4 razy :sick: co do tego mam pytanko... czy macie jakies sposoby na budzenie sie malucha w nocy i jakii moze byc powod tak czestego budzenia sie w srodku nocy np. wczoraj nie spal od 1:00-3:00
w nocy!!! macie jakies rady. pozdrawiam

AAntos Judyta byla na butli od malego wiec u nas bylo to poprostu przyzwyczajenie na nocne karmienie.ktoregos dnia pow dosc i jak sie obudzialk w nocy jesc nie dalam.dalam smoka poplakala znow sie obudziala dalam smoka i juz.miala wtedy 5 miesiecy.
teraz spi : od 12.30 do 14.00 i czasem jak jest bardzo wykonczona to od 19.30 do 20.30. Zasypia okolo 23 wstaje kolo 9 rano.spi calutka noc.jak sie obudzi bierze sobie smoczka ktory w razie czego jest obok przygotowany i kladzie sie spowrotem.

Aha jesli chodzi o to budzienie my w tym okresie mielismy podobnie.Udawalismy ze spimy mala bawila sie sama i szla spac.

A moze cos sie wydarzylo? chodzic zaczol?i bardzo to przezywa...

reklama
Mati śpi prawie całą noc, budzi się raz około 4 na jedzenie. W dzień śpi od 10-12 i potem jeszcze od 16-18 czyli przesypia jakieś 14 godz. Ale z niemowlakami to różnie bywa bo one wchodzą w różne etapy i za każdym razem coś się zmienia, więc póki nie podrosną to jeszcze wiele nocek nieprzespanych nas moze czekac :-)

Do góry