reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ile tygodni ma wasze szczęście w brzuszku i te szczęścia które są już z nami:-)

:-DOj ochana Olciu:) To należysz do tego grona szczęśliwych mamuś, które śpią w nocy...Nawet nie wiesz jak ja Ci zazdroszczę. Bo pierwsze miesiące są najważniejsze szybciej wrócisz do stanu przedciążowego...
Olo od 3 tyg. przesypia całe nocki...Nareszcie 7 miesięcy na to czekałam. Twoja niuńka pewnie będzie tak robić za jakiś miesiąc:-) Olaś ma też już 2 ząbki, a 2 następne stoją już w kolejce...
A mam jeszcze pytanie: Czy moczysz kikuta Dorotki podczas kąpieli??

reklama
Witam mamusie brzusie i dzidziusie ,ale te dni mi teraaz szybko lecą normalnie szok :tak:;-)
No kochana mnie też...Już się boję co będzie w weekend:shocked2: Mam masę do zrobienia...Muszę ugotować potrawy wigilijne dla 4 dorosłych osób. Całe szczęście, że mój Piotrek będzie to mi pomoże (co prawda nie potrafi gotować, ale do zagniatania ciasta i mieszania się nadaje:blink:). Tylko pozostaje jeszcze pytanie...Jak to zniesie Olo?? Lubi absorbować uwagę i na pewno krzątanina nie wokół niego mu się nie spodoba...

Ddotty nie moczymy ale polozna powiedziala ze jest gruby moze to dlatego.
No to tylko patrzec a Olafek bedzie wszytko wcinal a jak znosi wyzynanie zabkow?

Ddotty nie moczymy ale polozna powiedziala ze jest gruby moze to dlatego.
No to tylko patrzec a Olafek bedzie wszytko wcinal a jak znosi wyzynanie zabkow?
No to pewnie dlatego, ale najlepiej go często 'wietrzyć', to na prawdę pomaga, bo położna przy naszym Olasiu usunęła kikut po 1,5 tygodnia i wszystko się ładnie zagoiło. mi położna powiedziała, ze jak się zamoczy kikut to nic nie szkodzi. Z resztą inaczej nie da się wykąpać dziecka, zawsze się coś tam chlapnie...
A Olafek bardzo przeżywa ząbkowanie, nie w ciągu dnia...Najbardziej mu to doskwiera nocą kiedy chce spać i już niczego nie może gryźć...

No OLAFKOWI pewnie sie to nie spodoba :-) a mnie czeka szykowanie dla dwoch osob dobrze ze moj menio bedzie to mi pomoże (chyba) :blink:
To masz dobrze...Mój Piotrek to już nawet zaproponował żebyśmy poszli do kogoś na święta (dostaliśmy kilka zaproszeń). Ale te święta chciałabym spędzić w domu...To w końcu pierwsze nasze święta, wiesz jako pełna rodzina. To szczególne wydarzenie. Wiem, że będzie więcej roboty niż gdybyśmy mieli do kogoś iść, ale warto...:-)
W tym roku przygotuję 6 potraw, musimy dokupić więcej garnków (te angielskie są do du... po roku trzeba wyrzucić, bo się już do niczego nie nadają).

reklama
Do góry