reklama
Basia_one
Multimama ;)
Ja przewijam przed lub po karmieniu, wychodzi czasem co 3-4h w nocy tez raz zmieniam pampersa. Czasami pampers jest prawie suchy a czasami wazy pol kilo :-)
martela
Fanka BB :)
ja mojego synka przewijałam co 3 h średnio,tak było w sam raz,pampers ani nie suchy ani też zbyt mokry,podczas upałów częściej wietrzyłam pupcię żeby się nie odparzył
mata-kow
mama do kwadratu :)
pampersa zmieniam jak czuję, że jest nasiąknięty (oczywiście nie czekam aż zwisa do kolan ;-)). W nocy nie przebierałam juz, bo dopiero około 3-4 robił się lekko nasiaknięty. Nie widze potrzeby zmiany pampersa gdy jest suchy
aniag78
marusiaczek
Zaangażowana w BB
ja tez nie widze potrzeby zmiany pampersa gdy nic w nim nie ma ?! what for? tez nie czekam az zwisa do kolan, ale po prostu patrze, i jak narobione to zmieniam
Straciatella
Ja zmieniałam wtedy, kiedy była taka potrzeba.
Ważne, żeby nie dopuścić by pupka się odparzyła. Jest kupka - wiadomo, przebieramy od razu. A co do siuśków - chyba nie ma potrzeby przebierania każdorazowo, ale też nie można czekać na - jak to powiedziała marusiaczek - pampers zwisający do kolan. Pampersy są bardzo chłonne, ale sama nie chciałabym czuć się w nich "mokro" ;-)
Ważne, żeby nie dopuścić by pupka się odparzyła. Jest kupka - wiadomo, przebieramy od razu. A co do siuśków - chyba nie ma potrzeby przebierania każdorazowo, ale też nie można czekać na - jak to powiedziała marusiaczek - pampers zwisający do kolan. Pampersy są bardzo chłonne, ale sama nie chciałabym czuć się w nich "mokro" ;-)
reklama
paamelaa295
Początkująca w BB
Dziecko powinno się przewijać wtedy kiedy pieluszka wydaje się być pełna ale podobno nie dłużej niż 3 godziny od poprzedniej zmiany - ja się do tego stosuje, chociaż w nocy nie przewijam żeby nie jej rozbudzić i jeszcze nie zdarzyło się odparzenie lub przeciek ;-)