Nadzieja81
Początkująca w BB
Nie wiem skąd sie biorą tacy lekarze....Ja niestety posłuchalam położnej, która kazala mi karmić mojego synka co 3 godz., a on po 2 godz.już płakał za jedzeniem bo pewnie niedojadał (czesto zasypiał przy piersi) wiec oszukiwałam go wodą, ale to nie bardzo pomagało wiec zaczełam dokarmiać go butelką żeby najadał sie na te 3 godz....W efekcie coraz cześciej dawalam butle bo się nią bardziej najadał a coraz mniej pierś co spowodowalo, że w końcu przestałam karmic i był juz tylko na mleku modyfik. i wtedy dopiero zaczął tyć...Mam nadzieje, ze jak zacznie chodzic to zgubi ten nadmiar tłuszczyku Teraz z doświadczenia wiem, że nie ma ci słuchać innych i karmić tak malutkie dziecko wg jego potrzeb!!W koncu bedzie silniejsza-zacznie jesć do oporu i starczy jej to na te 3 godz. W ogóle dzieci, które mają wieksza mase urodzeniową mają wiekszy żołądeczek i wieksze potrzeby żywieniowe i szybciej przybierają na wadze...Jak się zaczna ruszać to wtedy ich budowa ciała będzie odziedziczona przez rodzineNo chyba, ze dziecko bedzie faszerowane słodyczami i innymi tłuczącymi rzeczami, a nie karmione racjonalnie...
Także pata142 karm kiedy mała chce!!!powodzenia
Także pata142 karm kiedy mała chce!!!powodzenia