Owulacyjne zazwyczaj pokazują ciąże wcześniej niż ciążowe - wzrasta lh tak jak podczas owulacjiA co do ciąży mają testy owulacyjne?
Czy wiesz kiedy była owulacja!
reklama
frez.ja1987
Fanka BB :)
Poproszę w takim razie jakieś wiarygodne źródło takich informacji. Jakby test owulacyjny wykrywał ciążę wcześniej, a podwyższone lh informowało o ciąży.Owulacyjne zazwyczaj pokazują ciąże wcześniej niż ciążowe - wzrasta lh tak jak podczas owulacji
Kropka29
Moderator
Owulacyjne zazwyczaj pokazują ciąże wcześniej niż ciążowe - wzrasta lh tak jak podczas owulacji
Niejedna tu już taka była, która twierdziła tak samo, nakręcała się tym że wychodzą jej pozytywne testy owulacyjne a później przeżyła gorzkie rozczarowanie jak na ciążowym pokazała się jedna kreska. Testy owulacyjne NIE WYKRYWAJĄ ciąży.
Oliwia088
tu chodzi o podobną budowę chemiczną tych hormonów, a test owulacyjny po prostu może wychwycić HCG myląc je z LH. Akurat sprawdziłam z ciekawości wiedząc już o ciąży i kreska w ciąży na teście owulacyjnym wychodzi dużo ciemniejsza niż testowa, wręcz fioletowa. W przypadku pozytywnego testu owulacyjnego powinny być takiego samego koloru.Niejedna tu już taka była, która twierdziła tak samo, nakręcała się tym że wychodzą jej pozytywne testy owulacyjne a później przeżyła gorzkie rozczarowanie jak na ciążowym pokazała się jedna kreska. Testy owulacyjne NIE WYKRYWAJĄ ciąży.
L
Ladycarooo
Gość
To chyba nie do końca tak jesttu chodzi o podobną budowę chemiczną tych hormonów, a test owulacyjny po prostu może wychwycić HCG myląc je z LH. Akurat sprawdziłam z ciekawości wiedząc już o ciąży i kreska w ciąży na teście owulacyjnym wychodzi dużo ciemniejsza niż testowa, wręcz fioletowa. W przypadku pozytywnego testu owulacyjnego powinny być takiego samego koloru.
Hormon LH rośnie przed owulacją i może, ale nie musi utrzymywać się do miesiączki. Jeśli się utrzymuje, wtedy testy owulacyjne będą wychodzić pozytywne cały czas do terminu miesiączki, dlatego część kobiet twierdzi, że wykrywają ciążę.
Niestety to, że test owulacyjny wyszedł pozytywny, a byłaś w ciąży to tylko przypadek.
Jeśli oczywiście nie mam racji i są jakieś źródła, chętnie poczytam.
frez.ja1987
Skoro są podobne i test owulacyjny może wychwycić HCG to dlaczego testy ciążowe bazuja na HCG a nie na lh? No i dlaczego "może"? Jeżeli by tak było to zawsze by wychodził pozytywny. No i z jakiej przyczyny podejrzewając ciążę robić wgl test owulacyjny? A nie ciążowy? Skoro ciążowy wykrywa strikte hormon HCG odpowiedzialny za ciążę? Co z tymi przypadkami kiedy testy ovu były pozytywne, a ciążowe negatywne i przychodziła@? Albo z tymi, u których testy owu po owulacji były negatywne, a ciąża jednak była?tu chodzi o podobną budowę chemiczną tych hormonów, a test owulacyjny po prostu może wychwycić HCG myląc je z LH. Akurat sprawdziłam z ciekawości wiedząc już o ciąży i kreska w ciąży na teście owulacyjnym wychodzi dużo ciemniejsza niż testowa, wręcz fioletowa. W przypadku pozytywnego testu owulacyjnego powinny być takiego samego koloru.
Tak jak napisała @Ladycarooo czasami lh utrzymuje się długo w organiźmie i nie ma to związku z ewentualną ciążą. Cykl równie dobrze może zakończyć się miesiączką. A jeżeli pojawią się ciąża, to jest to po prostu przypadek.
No chyba, że jednak są jakieś nowe badania na ten temat. Chętnie poczytam rzetelne źródła.
Kalendarzyk pokazuje ze od 17 do 20 kwietnia były dni płodneWiesz kiedy miałaś owulację? Może Ci się przesunęła np ze względu na stres lub przeziębienie? Jeśli owulacja Ci się nie przesunęła to po 7 dniach spóźnienia test powinien już być wiarygodny. Każdy cykl jest inny, ja też zawsze miałam regularne a w lutym przez chorobę miesiączka opóźniła mi się o 10 dni i podobno jest to całkowicie normalne
Nie byłam przeziębiona ani zestresowana ostatnio
reklama
Nawet jeśli się spóźnia tak po prostu to zaczyna mnie to martwić, skoro zawsze były regularne. Chyba czeka mnie wizyta u lekarza,jeśli się nie pojawi jeszcze długo..Okres może się spóźnić nawet do 2tyg. Ja też tak miałam