frez.ja1987
Fanka BB :)
Po pierwsze to żadne źródło naukowe. Żadne badania, tylko strona testów ciążowych po drugie przeczytałaś to co wysłałaś? Nawet jeżeli założymy, że źródło jest wiarygodne to test owulacyjny może (ale nie musi) wyjść pozytywny jak pojawi się odpowiednia ilość HCG. Więc wszystkie opinie o tym, że test owu był pozytywny przed testem ciążowym, a już tym bardziej teoria jakoby kolor kreski kontrolnej! potwierdzał ciążę to zwykłe banialuki.Potwierdzam, też o tym czytałam. Wklejam źródło z wyjaśnieniem jeśli ktoś zna angielski. Nie wszystkie testy owu są sobie równe, zresztą tak samo jak testy ciążowe, plus to że niewiele kobiet sprawdza testami owu jeśli wyjdzie pozytywny ciążowy. Ja przy najbliższej okazji chętnie przetestuję na sobie tą teorię
Zamiast czytać jakieś informacje na stronie producenta, który w ramach marketing napisze wiele (jak info na testach ciążowych, że wykrywają ciążę super szybko 6 dni przed miesiączką) poczytajcie opinie lekarzy. Albo zapytajcie o to ginekologa przy okazji wizyty.
Bo serio, powielanie takich głupot wyrządza więcej szkody niż pożytku. Dziewczyny starające się o dziecko, zwłaszcza długo czytają takie dyrdymały i robią sobie niepotrzebne nadzieje. A żaden pozytywny test owulacyjny, a już tym bardziej kolor kreski kontrolnej nie potwierdzi ciąży wcześniej niż test ciążowy.