reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

I M I O N A

ja tez chetnie przeczytam twoje typy Melanie :elvis:

powiedzcie, czy jest jakis katalog imion dozwolonych, ktore usc rejestruje, czy wszystko zalezy od inwencji rodzicow i mozna wymyslic cos nowego, ale zgodnie z zasadmi polskiej pisowni?

reklama
Hej! Ja czekam na Julię, ale po porodzie wszystko może sie zdażyć. Szymon miał być albo Julią- jeśli byłby dziewczynką a jak chłopcem to Jankiem a tuż po porodzie mąż pyta "to jak damy mu na imię?" odp. Szymon był zaskoczony bo wczesniej tego imienia nie braliśmy pod uwagę.

ja tez chetnie przeczytam twoje typy Melanie :elvis:

powiedzcie, czy jest jakis katalog imion dozwolonych, ktore usc rejestruje, czy wszystko zalezy od inwencji rodzicow i mozna wymyslic cos nowego, ale zgodnie z zasadmi polskiej pisowni?

niestety nie wszystkie imiona mozna rejestrowac w pl :no:
my mielismy nie zle cyrki z tego powodu i nie wazne byly tlumaczenia ze dziecko w pl nie bedzie mieszkalo

co za kraj...

jest taka strona Krajowej Rady Języka Polskiego i tam mozna sie zglaszac z zapytaniem o mozliwosc rejestracji, jesli oni sie zgodzą, to kazdy urząd MUSI sie dostosowac i zarejestrowac dane imie.

podam moje typy ale jak mala zasnie,bo musze troche sobie poprzypominac ale chyba dalabym drugiej córce Aliyah

mnie wszystko interesuje co dotyczy dzieci
takie mam lekkie hobby :-)
dawaj

w sumie to zrozumiale ze nie polskie skoro nie mieszkacie w Polsce :tak:

aniju jakbym mieszkala w Pl i tak bym szukala imienia pasującego do Paris, czyli kontrowersyjnego.
Tak je nazwalam - kontrowersyjne, bo juz nie raz mielismy przykrosci z tego powodu. Nie wiem czemu nieszablonowosc ludzie tak odbierają.... mam nadzieję, ze tu gdzie mieszkamy tak nie będzie.

niestety nie wszystkie imiona mozna rejestrowac w pl :no:
my mielismy nie zle cyrki z tego powodu i nie wazne byly tlumaczenia ze dziecko w pl nie bedzie mieszkalo

co za kraj...

jest taka strona Krajowej Rady Języka Polskiego i tam mozna sie zglaszac z zapytaniem o mozliwosc rejestracji, jesli oni sie zgodzą, to kazdy urząd MUSI sie dostosowac i zarejestrowac dane imie.

podam moje typy ale jak mala zasnie,bo musze troche sobie poprzypominac ale chyba dalabym drugiej córce Aaliyah

no to kontynuję:

Alice, Alison, Eileen i fajne jest Zoe :-) ale tylko dla małej Zoe, dla dużej takie sobie ...

o ! a tu jest bardzo dużo różnonarodowych imion :happy:

BabyNames.com: Names beginning with A

wlasnie przeglądam i jeszcze fajne jest:
Maisha
Maisie
ooo znalazłam nawet Maris - podobne do Parisk, tylko się kojarzy z Markiem :-)

Matia a dla chlopaka Matias, rak rybcia :-) lub Mavis

na razie nie mam...:-p
i jestem na etapie, ze zadne mi sie nie podoba ;-)
ciekawe kiedy cos mi sie wreszcie spodoba :rolleyes2:

Powoli coś zaczyna się u nas dziać i mamy zrobioną listę imion, które jakoś nam przypadają do gustu.
Teraz jakiś dobry czas będą trwały debaty, które z nich jest to właściwe, a nie zdziwię się jak coś zupełnie nie z tej listy nagle wpadnie nam do głowy:happy: Jak się zdecydujemy dam znać.
Tak swoją drogą, póki co dla chłopaka gorzej nam idzie z wybieraniem.

Znam fajna zoe, jest naprawde boska. Dobrze mi sie to imie kojarzy.
Alison dostojne bardzo z Paris bedzie extra pasowac.

tylko ze to babskie imie
a my czekamy na synka :-)

mamy juz wybrane imię ale chyba jeszcze Was potrzymam w niepewności :-D
przypomnialo mi sie, ze jak szukałam imienia dla Pariski to mi wpadło to imię w oko
zaczyna się na M i kończy na X
ale to nie Max :-)

reklama
Do góry