reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

I M I O N A

reklama
Ja nie moge sie zdecydowac . jak mi sie spodoba to tatus nie zadowolony. ja tatus cos wybierze to mi sie nie widzi.chciala bym takie ,ktore bedzie mialo odpowiednik w polskimi angielskim, a jeszcze nei nalezalo do pospolitych imion.:tak: :tak:

Kurde ten wybor inienia do tak naprawde ciezka sprawa.I jeszcze taka presja na rodzicach zeby dziecka nie skrzywdzic.;-) ;-)

Kurde ten wybor inienia do tak naprawde ciezka sprawa.I jeszcze taka presja na rodzicach zeby dziecka nie skrzywdzic.;-) ;-)

To fakt, ciężko coś wybrać tak, żeby wszyscy byli szczęśliwi.
Ale niby jak się dziecko rodzi i jak się na nie spojrzy to przychodzi taka chwila, że się wie - to imię i żadne inne.:happy: Ciekawe czy tak naprawdę jest;-)

My mieliśmy duże kłopoty z rejestracją imienia Pariski
w urzędzie odmówili rejestracji

2 tygodnie ryczałąm a mąz chodził tam prawie codziennie przedstawiał im swoje argumenty

napuszone babska nie brały pod uwagę żadnych wyjaśniej, ze wyjedziemy z kraju i dziecko nie będzie mieszkało w Polsce

a ja załamana szukałam na szybcika inne imię dla córki

rodzina podowiadała mi, ze mam wybrać "normalne" imie dla dziecka
a ja jak taki oszołomek z tą burzą hormonalną już sama nie wiedziałąm co będzie dobre....

wymyslilismy wspólnie, że będzie Natalia :eek:

co spojrzałam na moją Natalie to w ryk :szok:

ryczałam tak 2 tygodnie - jak już wcześniej wspomniałam

no i w końcu baby w urzędzie poszły na ugodę, jak mąż pokazał im akt urodzenia wystawiony w tymże urzędzie na imię Sarah Samantha - zapytał jak to jest w tym kraju? Są równi i równiejsi ?? I jakoś się udało zarejestrować Pariskę. Ale co ja przeszłam.....

no i finał tej opowiestki jest taki, że moja córka musiałą byś Pariską, bo inaczej tego nie widziałam

czyli to jest prawda Agutku - matka wie jak ma na imię jej dziecko :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

no dziękuję
napewno mnie rozumiesz

kobitka po porodzie inaczej widzi problemy
a to nie był dla mnie malutki problemik

normalnie swiat mi sie zawalił

bleeeeee nie lubie sobie tego przypomonać :no:

zamiast cieszyć się maluszkiem to ja byłam załamana, że moja córka nie ma tożsamości - przeciez nie wiedziałam, że w końcu się uda wygrać....

reklama
też mi się podobają imiona nietypowe:tak: ale u nas w Polsce to same dziwaki mieszkają niechciałabym, żeby dziecko w szkole miało jakieś nieprzyjemności z powodu imienia, zadecydowaliśmy z mężem że będe to imie typowo polskie:tak: wystarczy że już mama ma trochę dziwne imię :-)

Do góry