reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Hsg

bablyss, malpajaja kurcze nie podam Wam dokladnych wynikow, bo teraz jestem w Polsce i nie wziełam ze soba tych ostatnich wyników, ale mniejwięcej pamiętam...
objetosć (ml) 2 norma >2
liczba plemników (w ml) 4,5 mln norma > 20 mln
ogólna liczba plemników 9 mln norma > 40 mln

ruchliwosć postepowa (%):
A- szybka linearna 4 norma a+b 50
B wolna linearna 8
Wiecej nie pamietam i niechcę zmyslać, jak wróce do domu to Wam podam dokładniejsze wyniki. Ale w sumie reszta jest OK problem jest własnie w ilosci bo jest malutka no i w ruchliwosci. Morfologia jest w miare dobra ale co z tego.... Także przy takich wartosciach szanse są praktycznie zerowe....:sorry: Teraz będziemy powtarzać badanie, bo podaje mezowi od jakiegos czasu sporą porcje suplementów na poprawe nasienia i chcemy zobaczyc czy jest jakakolwiek poprawa. A jak z wynikami Waszych M?? jak chcecie mozecie na priva.

reklama
roxii- nie chce iść do pokoju bo M śpi ma na nockę do roboty, ale ruch a+b cos koło 60 % ilośc plemniorków w normie
U nas gorzej z morfologia bo z wadą główki było 86 % a z budową poprawną było 4 % załamałam się!! jednak pan doktór od bezpłodności powiedział tak " że w 100% może stwierdzić że jest Pan płodny i nie w tym jest problem" a teraz okazuje się że i ja zdrowa prócz wysokiej prolaktyny ktora juz zbiłam najprawdopodobniej.

malpajaja dzieki, to badania zrobie tutaj a w polsce droznosc, bo nie mam dwoch tyg zeby czekac na wyniki, jade do polski na tydz tylko

Mozliwe ale nie moge ryzykowac, wiec badania porobie w lutym tutaj a w marcu droznosc w polsce

roxii- czym karmisz męża:)???
Jest tego troche mam nadzieje ze niczego nie omine :-p
2x dziennie Androvit
2x dziennie Maca
2x dziennie L-karnityna (500)
2x dziennie L-arginina
1x dziennie wit. C
1x dziennie kw. foliowy

tak to wygląda, bierze taki zestaw juz 3 miesiące do tego prawie rzucil palenie (czasem sobie zapali jednego, wczesniej palił paczkę dziennie) i staram się zeby więcej odpoczywal, zdrowiej jadł itd.. Te wit. ktore wymieniłam to sa wszystkie mozliwe kótre mogą w jaki kolwiek sposób pomóc w jakości nasienia, przynajmniej ja tyle sie dowiedzialam a spedziłam wiele godzin w necie zeby to wszystko skompletowac i wiedzieć w jakich ilosciach to podawać. Jeśli znacie jeszcze jakies inne suplementy to piszcie być moze o czymś nie wiem, będe wdzięczna:tak:

roxii- no to piękny zestaw witaminek:D

Mój brał salfazin witaminę c i l- karnitynę,
ale widze ze już nie bierze bo i tak hu....x to daje!!
Ja sama biorę witaminy dla kobitek ale to tak sama dla siebie:)

Malpajaja ale przecież Twoj M ma dobre wyniki więc co tam poprawiać????? pisałaś że tam jest problem z morfologią więc takie witaminki chyba nic nie pomogą, bo one bardziej sa na poprawę ilości i szybkośći, jeśli chodzi o morfologie to nie wiem czy da sie cos naprawić:sorry2: Ale mysle że nie macie sie czy martwić, bo jesli ilosc i szybkość jest Ok to szanse są duze, przynajmniej mi sie tak wydaje. A nie zastanawialiscie sie nad inseminacją???? myśle ze taki zabieg mogł by Wam pomóc i mielibyście duuuuze szanse:tak: pomyślcie nad tym...

reklama
roxii- kochana ja mogę się założyć że jak by teraz poszedł na badanie to wyniki były by z lepszą morfologią przecież się ciągle produkują!! Nie myśle o inseminacji bynajmniej na razie:) Odpuszczam lekarzy na rok :) żeby mieć święty spokój:)

Pozdrawiam

Do góry