Witam:-) Trochę dziwi mnie postępowanie twojego lekarza bo najpierw przeprowadza się szereg innych badań m.in. bada się hormony, chodzi się na monitoring w celu sprawdzenia czy jest w ogóle owulacja no i powinno się wykonać badanie nasienia męża a dopiero jak wyniki tych badań będą dobre to wykonuję się takie badania,ale może twój lekarz ma taki tok leczenia.
niekoniecznie. w szwajcarii protokol wielu lekarzy jest inny i zalezy od sprawy i nastawienia pacjenta. Ja nie mam zadnego strachu z poddawaniem sie roznym badaniom, wiec u nas byly hormony najpierw, po 3 miesiacach hsg, po pol roku nasienie, a monitoringu sie prawie nie praktykuje - kazal mierzyc temp i rownoczesnie robic testy owu i jak cos mi sie w tym wyda nie tak - dzwonic.
Co to znaczy "najpierw przeprowadza sie" - jestes lekarzem? moze czesc lekarzy robi tak, inni inaczej... hsg to nie jest znowu zadne powazne badanie - hop siup i po sprawie, nic specjalnego.
cześć dziewczyny, miałam robioną wczoraj histeroskopię i HSG za pomocą soli fiziologicznej , nie było źle, najważniejsze, że wszystko jest OK
nie bardzo rozumiem - hsg i histeroskopie naraz? i co to znaczy hsg z pomoca soli fizjologicznej - jest jakies inne hsg bez tej soli? ;/