Witam, zaczynam leczenie z powodu niepłodności. Mam stwierdzone pcos i cykle bezowulacyjne. Lekarz aby nie faszerowac mnie lekami kazał najpierw zbadać nasienie partnera, które wyszło ok, a później skierował mnie na badanie hsg (drożność jajowodów). Również wyszło wszystko w porządku. Czy po badaniu hsg mogą powrócić naturalne owulacje bez stymulacji?
reklama
K
Kropka.88
Gość
Badanie HSG ocenia stan macicy i jajowodów oraz ich drożność . Natomiast moze byc tak ze samo badanie (konkretnie kontrast ktory lekarz wpuszcza do jajowodów) moga udrożnić jajowody jesli zalegały w nich np. czopy śluzowe. Jezeli owulacja nie występuje z jakiegos innego powodu to niestety samo badanie HSG jej nie powróci .Witam, zaczynam leczenie z powodu niepłodności. Mam stwierdzone pcos i cykle bezowulacyjne. Lekarz aby nie faszerowac mnie lekami kazał najpierw zbadać nasienie partnera, które wyszło ok, a później skierował mnie na badanie hsg (drożność jajowodów). Również wyszło wszystko w porządku. Czy po badaniu hsg mogą powrócić naturalne owulacje bez stymulacji?
Angie777
Aktywna w BB
Witam kochane Staraczki albo już Mamuśki.
Na początek się przedstawię. Mam na imię Angelika (30lat) i staramy się o dzidziusia od 2019r. W tym roku zostalismy skierowani do kliniki płodności. Mój partner miał badania nasienia i wszystko jest w normie. Po moich badaniach wyszło, że mam PCOS. Dzisiaj rowniez miałam HSG i jajowody są drożne. Za tydzień mam kolejne USG aby sprawdzić czy pojawi się owulacja. Cykle mam dość długie. Czy możecie mi napisać jak wyglada dalsza droga ? Jak to wyglądało u Was ? Bardzo Was proszę o Wasze historie.
Na początek się przedstawię. Mam na imię Angelika (30lat) i staramy się o dzidziusia od 2019r. W tym roku zostalismy skierowani do kliniki płodności. Mój partner miał badania nasienia i wszystko jest w normie. Po moich badaniach wyszło, że mam PCOS. Dzisiaj rowniez miałam HSG i jajowody są drożne. Za tydzień mam kolejne USG aby sprawdzić czy pojawi się owulacja. Cykle mam dość długie. Czy możecie mi napisać jak wyglada dalsza droga ? Jak to wyglądało u Was ? Bardzo Was proszę o Wasze historie.
K
Kropka.88
Gość
Sproboj zadać to pytanie na forum staraczki 2021 , tam jest duzo dziewczyn i moze one beda umiały Ci pomocWitam kochane Staraczki albo już Mamuśki.
Angie777
Aktywna w BB
Dziękuje za dobrą radęSproboj zadać to pytanie na forum staraczki 2021 , tam jest duzo dziewczyn i moze one beda umiały Ci pomoc
reklama
K
Kropka.88
Gość
Nie ma za co tam dziewczyny sa na prawde pomocneDziękuje za dobrą radę