MartaS89
Fanka BB :)
Miałaś laparoskopię na NFZ ? U mnie HSG robią w znieczuleniu miejscowym ( zastrzyk w tyłek )Witaj
Ja również przez 4 latanie nie zachodziłam w ciążę . Przeszłam szereg badań . Miałam Hsg i oba jajowody niedrożne i rzeczywiście mega ból lekarz zrobił mi laparoskopię i za jednym "zamachem " plastykę jajowodów . Zaszłam w ciążę po chyba 2 miesiącach od zabiegu. Niestety ja straciłam ale później znów była ciąża urodziłam córkę przez CC . Po 2 latach kolejna ciąża zrobiłam przed nią Hsg jajowody drożne zero bólu nawet nie wiedziałam kiedy lekarz zaczął wprowadzać kontrast robiłam to badanie prywatnie na fotelu ginekologicznym cena ok 3 lata temu 500 zł woj. Śląskie zaszłam od pstryknięcia palcem.
Nie wiem co lepsze u mnie było trochę szkoda czasu i kasy bo jajowody były niedrożne mega zrosty tylko operacyjnie mogli to usunąć . Mimo zrostów bólu nie czułam miesiączki regularne wszystko niby ok a ciąży nie było .
Zrób jak Ci proponuje lekarz on zna twój przypadek na pewno cię dobrze pokieruje . Trzymam mocno kciuki