reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

home sweet home

a gdzie to kochana łapiesz te okazje??? fajne:)
ja tez muszę się zacząć rozglądac... w piątek i sobotę będą nam robili wylewki.
Też nam zejdzie jeszcze mega długo, bo kasa się konczy nieubłaganie ale, trzeba korzystac z okazji;p
Póki co kumpela ma mi zrobic projekty łazienek i kuchni :)

reklama
Rojku, ja też już wybiegam w przód jesli chodzi o wykończeniowe zakupy, super płytki kupiłaś, powierzchnia nimi wyłożona będzie fajnie wyglądała :tak:

my teraz kupujemy drzwi do piwnicy i drzwi wejściowe. normalnie szok, jak ciężko znaleźć drzwi zewnętrzne z normalną klamką! teraz robią albo z gałkami albo w takimi śmiesznymi pałąkami, a my chcemy zwykłą, najzwyklejszą klamkę :) no ale ostatecznie chyba nam po prostu przerobią drzwi i wstawią klamkę zamiast pałąka. Znacie firmę Weissner? mało o nich opinii w internecie, a mają fajne drzwi zewnętrzne w ofercie i chyba się na nie zdecydujemy.

poza tym w sierpniu robimy kuchnię i schody (jedna firma się tym zajmie) i do sierpnia powinniśmy mieć już skompletowane AGD do kuchni, więc pewnie po trochu będę coś kupowała, już sobie zrobiłam listę, jakie modele bym widziała u siebie.

Ostatnia edycja:
asko okazji szukam na necie. A tę okazję wyhaczyłam u mnie w mieście. Na początku myślałam o podłodze w kolorze szarym/grafitowym. Zamówiłam jedną płytkę na necie gresu polerowanego z I klasy za 50zł/m2 ale jak przyszła, to nie rzuciła mnie o ziemię. W międzyczasie po opiniach w internecie i lekturze wątku na forum muratora stwierdziłam, że nie chce poleru, bo trzeba sporo pracy w niego wkładać, żeby ładnie wyglądał. Stwierdziłam, że muszę znaleźć płytkę jasną, półpoler, która nie jest jednolita, ma jakieś "maziaki", albo nakrapiania. Na allegro wię wyszukałam takie Sugar Bianco Paradyża w cenie 48 za metr ale chciałam je w realu zobaczyć. I tak trafiłam do sklepu matki mojej uczennicy, która miała te płytki. Okazało się, że wysprzedają stan magazynowy i zrobiła mi taką fajną cenę.

U nas dopiero hydraulik robi :) Dłubie sobie od połowy tamtego tygodnia :) Ma sporo kombinowania, bo nawymyślaliśmy sobie trochę :) Właśnie muszę poszperać za tynkami maszynowymi w jakiejś normalnej cenie :)

Kota ja też już patrzyłam po sprzętach AGD i mniej więcej wiem co chcę, ale jeszcze czas, bo kuchni to pewnie w tym roku nie zrobimy. Pewnie szybciej będzie łazienka. Ale wiem, że chcę np. szklaną szampańską płytę Aristona, na mój jasny blat. Reszta sprzętu AGD będzie w zabudowie, więc lodówki nie będzie widać, a kuchenka mikrofalowa i piekarnik chciałam ciemne, a tego jest sporo, więc dopiero się będę jak będziemy kuchnię zamawiać :)

A projekty robię sobie sama, konsultuje ją ze szwagierką, która studiuje na architekturze i jest po plastyku, bo ma taki fajny zmysł :) Jedynie co, to z wizualizacjami kolega pomaga, albo robię robocze, żeby tylko zobaczyć czy wszędzie są wystarczające odstępy :)

wstępnie chyba będziemy któreś z tych drzwi zewnętrznych, te: Drzwi zewnętrzne drewniane Model 35 - Weissner Drzwi - Kolekcja Classic Standard albo te: Drzwi zewnętrzne drewniane Model 36 - Weissner Drzwi - Kolekcja Classic Standard

tylko z normalną klamką (INOX) w takim stylu:
attachment.php

IMG_7725.jpgwylewki tuż po zrobieniu, swoją drogą fajnie panowie:D nam je robili;p;p;p aa to jest widok z rogu kuchni na cały salon 55m2....tynki będziemy robić tak do miesiąca czasu chyba, choć przeraziło nas jak facet nam oznajmił że nasz dom ma ok. 850m2 tynku... matko za co my to wykończymy...

Asko a za ile tynki Pan Wam chce zrobić i jaką metodą? Baumitem?
My jakoś to na odwrót robimy - najpierw tynki chyba, potem wylewki :confused:
Właśnie mąż stwierdził, że teraz mam pozwolenie szukać okazji, ale tylko na parapety. Podobno najlepiej przy tynkach od razu wstawić, bo potem nie trzeba jeszcze raz obrabiać okna.

Swoją drogą, to ogromny ten salon! Ja mam niecałe 40 (i to z jadalnią) i wydaje mi się duży :p

rojku ten tez jest z jadalnią ta najdalsza częśc to kanapowa:) ta tuż na początku to jadalnia no i posrodku taki luzik, wiesz jak kupowalismy ten projekt to chyba nie do konca zdawalismy sobie sprawę z tej przestrzeni, mimo ze przeciez wiedzielismy ile ma metrów kazde pomieszczenie i calosc.

Wylewki robili nam na mokro i placilismy 12 zł/m2 z włóknem szklanym+ swój materiał, zasponsorowali nam je tescie i łącznie zapłacili coś koło 7 tys. Czasowo panowie robili całe 282m2 wylewek 9 godzin z przerwą na odpoczynek;p więc migiem!
Tynki ma robic ta sama ekipa my wybralismy gipsowe te tansze po 21 zlm2 i już w tym jest materiał i wszystko co trzeba, jedynie parapety musimy pomierzyc i dokupic. Btw dobrze ze mi o tym przypomnialas;p;p
aaa i tynki będą robione na mokro, nie mam pojęcia jaka to metoda ale z tego co wiem to jest bez paprania. No i zejdzie im ponad 1.5 tyg. bo liczą ok. 100-120 m2 na dzień.

Asko, idziecie normalnie, jak tornado, bo burza to przy Waszym tempie jakiś ślimak :) piękną przestrzeń macie, lubię takie wnętrza, u nas niestety pokoje są nieduże, cóż.
my podonie, jak Rojku, najpierw robimy tynki, a później wylewki.

reklama
z newsów budowlanych: całe piętro jest już wytynkowane, dziś będą tynkować klatkę schodową. i taka ciekawostka, która mnie wytraszyła, za późno nam osiadł strop między parterem i poddaszem, bo dopiero teraz (mamy terivę), i jedna ścianka działowa na piętrze nam dosłownie zawisła w powietrzu. nie widać tego gołym okiem, bo szczelina jest dosłownie na kilka milimetrów, ale jak się lekko dotknie, to ścianka się buja. zauważyli to faceci od prądu, na szczęście nie trzeba burzyć i możemy uratować sytuację wylewką.

i jeszcze panorama sąsiedztwa :) za domem mamy las i 50m od domu jest stadnina koni, w ogóle nasza działa leży w cysterskim parku krajobrazowym, o czym dowiedzieliśmy się w sumie całkiem niedawno.

DSC05201.jpg

Do góry