reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

home sweet home

kota oo muszę skorzystac z tego programu:):)
a co do malowania itp to my planujemy juz wszystko poza tynkami i wylewkami robic sami. Niestety na wyposazenie juz kasy brak wiec bedziemy leciec powoli.
co do kolektorow to tez chcemy, juz mamy baniak pod nie kupiony a robic mamy w przyszlym roku bo tam u nas w gminie sa dofinansowania a jeszcze w banku spoldzielczym jak sie je wezmie na kredyt (tam mamy na dom) to oni maja z uni europ. takie dofinansowanie w wysokosci 45% wartosci zakupu, w zwiazku z czym jak nas ma kosztowac ok. 9000(bez baniaka juz) wszystko to 2500 z jest z gminy i jeszcze 45% z banku, myk jest taki ze musisz wziasc kredyt na conajmniej 3-4 mies. bo tyle trwa zanim bank dostaje kase z unii potem mozesz splacic caly kredyt lub normalnie same raty, moja tesciowa bedzie po 3 splacac a my chcemy jak najdluzszy okres zeby nie wykladac z gotowki ktora mamy a ze u nich mamy juz na domek kredyt to bedziemy placic na konto ciut wiecej i by sciagali.
zobaczymy czy to sie uda bo gmina dofinansowuje tylko 80 wnioskow w tym roku juz nie ma szans aaaa i w tym kredycie trzeba zamieszkac w domu ww ciagu max 9 mies. wiec teraz i tak by nie wyszlo, bo ponoc z ekologii sprawdzają.

reklama
Rojku, tu wrzucam rzut kuchni (pustak wentylacyjny jest przesunięty na drugą stronę ściany):

rzut.jpg

okna mamy grafitowe, więc na pewno takie zostaną, a kolorystycznie kuchnia będzie mniej więcej taka, jak na projekcie, fronty takie śmietankowo-kremowe, fornir i wyspa w kolorze chłodnego drewna, blaty jasne szare (nie marmury), nie wiem jeszcze jaka będzie grafika lub zdjęcie nad blatem, na razie się nad tym jeszcze nie zastanawiam, bo to będzie wydatek, na który sobie pozwolimy przy nadwyżce gotówki, więc pewnie niezbyt szybko :)

Właśnie tak myślałam, że masz troszkę szerszą kuchnię, bo chciałam wcisnąć do mojej kuchni wyspę, ale po wyprobowaniu (w SketchUp) chyba z 5 wersji ustawienia mebli chyba się skłaniam ku kuchni bez wyspy :/
Moja ma wymiary ok396x396, wiec w sumie troszkę jest tylko węższa, ale jednak robi to dużą różnice.

Asko, my też chcemy się załapać na dofinansowanie, ale w naszej gminie dofinansowują tylko 5 wniosów na rok :/ watpię, że uda się nam załapać, ale próbować będziemy.

Rojku
, ja też się bałam, że nam wyspa nie wejdzie, ale chyba nie będzie aż tak mega ciasno, w każdym razie mniej miejsca oznacza mniej bieganiny po kuchni ;) poczatkowo bazowałam na takiej kuchni i taką wyspę chciałam, ale wyszło inaczej :

dsc09724c.jpgdsc09731p.jpg

Kota super ta kuchnia, którą wkleiłaś. Ja co chwile zmieniam zdanie. Podobają mi się właśnie takie, które wkleiłaś - nowoczesne z wyspami, ale urzekają mnie również takie, które oprócz elementów nowoczesnych mają też coś z tradycyjnych. Uwielbiam takie eklektyczne pomieszczenia, bo maja coś z designu i maja też duszę :)
Ale jak zaczynam myśleć jaka byłaby wygodna kuchnia również dla dzieci i żeby jednocześnie się szybko nie zestarzała, to non stop wracam do stołu w kuchni :) jednocześnie tęskniąc za wyspą :D i tak to ze mną jest. Sama do końca chyba nie wiem, czego chcę :) Twój projekt znów mnie zajawił i znów spędzę masę czasu na szukaniu pomysłu na moją kuchnię.

Rojku, ja mam dokładnie takie same dylematy, pewnie dom będzie totalnie eklektyczny, bo też kocham takie wymieszanie styli.
Kuchnię mamy otwartą i zaraz obok będzie stół, ale nie mogłam sobie odmówić tej wysepki, żeby można było śniadanie przed pracą na szybko zjeść.

powodzenia w projektowaniu! :) koniecznie się pochwal, jak już coś stworzysz! :tak: (ja choć mam już projekt to nadal chętnie bym zmieniła zdanie co do niego, dlatego wolę już nie oglądać zdjęc innych kuchni) :)

Usiadlam ponownie w tym Ikea plannerze i znalazłam bardzo fajna szafkę. W sumie to nic takiego, ale zastanawiałam się jak ja zrobię żebym w kuchni mogła chować mopa, miotle i wiaderko np. a sprawa jest banalna - szafka gospodarcza (bo ze spiżarki przy kuchni zrezygnowaliśmy). Pewnie mnie wyśmiejecie, że dopiero na to wpadłam, ale musiałam się olśnieniem pochwalić, bo bałam się, że skończy się na tym, że takie szpeje będą się poniewierać gdzieś na widoku :)
faktum-wysoka-szaf-wnetrz-gosp__0113606_PE265814_S4.JPG

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Rojku, w pewnym sensie znam Twój problem. Ja w szafie przesuwnej zaplanowałam sobie bardzo wąską wysoką "półkę" czy raczej przedział na deskę do prasowania :D Nie jest to typowe rozwiązanie, ale powinno być, no bo gdzie trzymać to całe dziadostwo o przedziwnych wymiarach ;)

reklama
Pochwalę się :) Dziś zamówiłam płytki (te same będą w wiatrołapie, korytarzu, kuchni i części jadalnej pokoju).
Co prawda do kładzenia płytek jeszcze parę dobrych miesięcy, ale łapię okazje :rofl2:
Nie są z najnowszej kolekcji, a właściwie wręcz przeciwnie - wyprzedają ich zapasy i przez to cena jest bardzo fajna.
Płytki półpoler, klasa ścieralności 5, antypoślizgowość 10/11, gatunek I
biancosugar.jpg
Cena 37zł/m2 :-D

Do góry