reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

home sweet home

IMG_7466.jpgIMG_7468.jpgIMG_7470.jpgIMG_7471.jpgIMG_7488.jpgIMG_7489.jpgzdjęcia ze świąt:):)mloda się grzała przed domkiem, dopiero na drugi dzień poszliśmy w chuście zwiedzać z Karolcią jej pokoik:))
my mamy wełną obłożoną górę całą teraz czekamy aż mój brat w połowie maja(grrrrrr....) podłączy nam do końca ogrzewanie piec i sprawdzi podłogówkę, wtedy robimy wylewki i lecimy dalej.Póki co mój mąż robie różne "pierdołki" mega ważne drobiazgi przy których uparcie szybko mija czas.... jedziemy na weekend majowy tuż przed chrztem żeby caly tydzien dziubać, układać styropian itp itd, wtedy chyba zamowimy drzwi wejsciowe bo to jedyne czego nam brakuje bo nie chcielismy miec przed wylewkami.

reklama
U nas na razie tylko prąd zrobiony. Teraz przez ulewy teściu nie może układać kostki, więc tynki w piwnicy będą robić, potem nawet nie wiem co. Trzymam się myśli, że wejdziemy na Boże Narodzenie, ale jak na razie chyba się to od nas oddala :( choć teściu uparcie twierdzi, że tak będzie.
Kota a czy juz wiesz jak chcesz zeby wygladala Twoja kuchnia?

U nas na dniach wchodzi ekipa od instalacji i od wylewek, wczoraj podpisaliśmy umowę i czekamy aż bank przeleje nam transzę.
Kuchnia ma wyglądac mniej więcej tak: (oczywiście układ dolnych szafek jest wielce przypadkowy i nie będziemy mieli szuflad pod zlewozmywakiem, tylko cargo z koszem na śmieci) :tak:
grafika nad blatem też jest mocno przypadkowa i nie mam pojęcia co tam się pojawi, ale na pewno nie kafle (jednak szorowanie fug w kuchni to masakra, chcę tego uniknąć)
AGD będą raczej srebrne matowe.
f223fw.jpgf223fwa.jpgf223fwas.jpgszki2344.jpg

i znalazłam w necie lampy, które zawisną w naszej kuchni, Lampy kuchenne Lis Lighting - lampy do kuchni

ja na ten rok nie liczę będzie dobrze jak na święta 2013 uda nam się, niestety kasa topnieje, widokówna wiekszy przypływ gotowki już brak.. ale coz powolutku damy radę:) teraz trzyma nas ta podłogówka, nei mozemy zalac wylewek bez jej sprawdzenia.. a moj brat mega zajęty, ale maz cos tam dziubie i robi wiec nie stoimi w miejscu, najwięcej czasu przy pierdołach schodzi.

Kota kuchnia zarąbista zyrandol tez mega wypasiony:) jesli moja kuchnia bedzie wygladac tak jak chce to tez taki mi bedzie pasowal:) ja narazien ie mam projektu wypatrzonego ale uklad chce taki jak w projekcie domu bo mi się bardzo podoba.
A szafki cargo to na prawdę super rzecz tez chce je w swoich kuchennych meblach, choc nie wiedziec czemu przebitka za takie szafki jest masakryczna w porownaniu ze zwyklymi szafkami.

Asko, ja kuchnię sama projektowałam, dałam swoje szkice do projektanta wnętrz żeby mi w programie to zwizualizował za przysłowiowe kilka zł, dlatego tak przypadkowo są wrzucone szafki ;) teraz mi kolega też powiedział, że można samemu to zrobić z programie, który Ikea udostępnia na swojej stronie: Programy do planowania - IKEA Fajna sprawa, można na meblach Ikea cały dom urządzić :)

Co co cargo, to jest super sprawa, ale faktycznie ceny są kosmiczne, ja staram się szukac tańszych zamienników tego, co nam do tej pory zaoferowało kilka firm, zresztą możliwe, że zrobimy kuchnię na "ikeowych" meblach, zobaczymy jak finansowo się to potoczy.

Nam też kredyt topnieje w zatrważającym tempie, dlatego robimy tańszą wersję ogrzewania, miał być olej, ale robimy eko groszek + płaszcz wodny z kominka, a na wiosnę kolektory, teraz tylko podciągniemy przyłącze do nich. Nie ma sensu ich robić przed zimą, to i tak nie skorzystamy z ich dobrodziejstw, a zaoszczędzimy jakieś 8 tys.

M. mi mówi, że do listopada powinniśmy dać radę się wprowadzić, ale ja to traktuję z przymrużeniem oka, zobaczymy. W ramach oszczędności możliwe, że sami będziemy malować dom wewnątrz, piwnicę na pewno M. sam będzie kafelkował.

reklama
kota mam pytanie jeszcze odnosnie kuchni - jakie ma wymiary? I czy kolory będą takie jak na wizualizacjach? bez i grafit?

Do góry