reklama
dorotar110
Fanka BB :)
270... ładnie trawka wyrosła a taras "wyśmienity".
Właśnie miałam tu wejść odświerzyć wątek a tu widzę nowości.
Jak, że mamy w planach generalny remont góry domu, by za parę lat wynieść się od mamy z jednego pokoju, to póki do tej pory nie mieliśmy pieniędzy na jakiekolwiek rzeczy. Fakt teraz też mało kasy ale mamy mały sukces, K jako premię dostał wełnę na obłożenie dachu pod spodem, właśnie wciągał to na górę z pomocą mojej mamy, jutro ma dowieźć chyba drugą turę wełny.
Mamy w dobrej cenie zakupić blachę na dach, zamiana w przyszłym roku.
W tym roku w mamy wymieniać piec i bolier, może się uda w przyszłym tygodniu jechać i wziąźc piec i bolier na raty-mama bierze na siebie a my dajemy gotówkę na robotę i trzeba hydraulika znaleźć by zrobił całą robotę.
Takie małe postępy ale cieszą, że w końcu powoli z czymś ruszamy.
Właśnie miałam tu wejść odświerzyć wątek a tu widzę nowości.
Jak, że mamy w planach generalny remont góry domu, by za parę lat wynieść się od mamy z jednego pokoju, to póki do tej pory nie mieliśmy pieniędzy na jakiekolwiek rzeczy. Fakt teraz też mało kasy ale mamy mały sukces, K jako premię dostał wełnę na obłożenie dachu pod spodem, właśnie wciągał to na górę z pomocą mojej mamy, jutro ma dowieźć chyba drugą turę wełny.
Mamy w dobrej cenie zakupić blachę na dach, zamiana w przyszłym roku.
W tym roku w mamy wymieniać piec i bolier, może się uda w przyszłym tygodniu jechać i wziąźc piec i bolier na raty-mama bierze na siebie a my dajemy gotówkę na robotę i trzeba hydraulika znaleźć by zrobił całą robotę.
Takie małe postępy ale cieszą, że w końcu powoli z czymś ruszamy.
27012701
Mama Pysi
Dorotar- bardzo cieszę się z Waszych postępów ) Często myśle o Tobie i Nastazji, trzymam za Was kciuki, aby znalazł się dla Was większy kawałek podłogi ))
kota-behemota
Q & H team
27, piękna trawa! zazdroszczę niesamowicie i Kuba zazdrości Koko u nas ciągle problemy z przewiezieniem humusu, bo jak już wszystko dogramy to spada deszcz i mamy bajoro na naszej gliniastej działce takie, że ciężarówka by się zakopała, a 4 razy musi obrócić z ziemią, więc non stop to przekładamy teraz jest opcja, że do piątku TRZEBA już ten humus przywieźć, no bo czas najwyższy... a trawa czeka w garażu na posianie!
Dorotar, to dobre wieści, trzymam kciuki! Nastazja, za Was także!
Dorotar, to dobre wieści, trzymam kciuki! Nastazja, za Was także!
Dorota swietnie ze tak sie uklada
My tez mamy maly popstep, w sobote jedziemy na wies i P z bracmi zaczyna podnosic dom Ciesze sie jak nie wiem co bo myslalam ze w tym roku nic nam sie nie uda zrobic a jednak, kupilismy bardzo tanio materialy i podnosimy, pozniej z rodzicami P skladamy sie na nowy dach, okna mamy, kupujemy drzwi, P robi schody, i caly srodek ehh marze juz aby tam mieszkac.
My tez mamy maly popstep, w sobote jedziemy na wies i P z bracmi zaczyna podnosic dom Ciesze sie jak nie wiem co bo myslalam ze w tym roku nic nam sie nie uda zrobic a jednak, kupilismy bardzo tanio materialy i podnosimy, pozniej z rodzicami P skladamy sie na nowy dach, okna mamy, kupujemy drzwi, P robi schody, i caly srodek ehh marze juz aby tam mieszkac.
malenstwo550
Zuzinkowa Mamusia:))
violet a robiliscie plany??? bo z tego co wiem to potrzebny jest plan i pozwolenie na takie cos bo my jak bylismy w gminie to wlasnie takie warunki a architekt powiedzial nam kupe kasy za nowe plany
dorotar110
MALEŃSTWO dobrze mówisz jeśli się robi jakąkolwiek zmianę w budynku, baaa tym bardziej podniesienie domu trzeba plany a to kupę kasy kosztuje.
Słyszałam nawet, że jeśli tylko dach się zmienia to trzeba to zgłosić do gminy czy tam do starostwa, nie wiem dokładnie gdzie.
Słyszałam nawet, że jeśli tylko dach się zmienia to trzeba to zgłosić do gminy czy tam do starostwa, nie wiem dokładnie gdzie.
Malentwo u nas plusem baaardzo duzym jest to ze dom jak byl budowany to plany byly kupowane na pietrowy dom, ale ze rodzica P juz nie starczylo kasy to zrobili tylko parter i podniesli troche do gory, tak do polowy. Wiec w planach to jest. Narazie tylko dostawiamy sama kondygnacje i tyle. Musimy sie zorientowac jeszcze jak jest ze srodkiem czy tez musimy zmieniac uklad scian jezeli beda top scianki dzialowe. Ale to jeszcze dluuugo przed nami, narazie tylko podnosimy i tyle
reklama
dorotar110
VIOLA zapewne podejrzewam, ze dom był budowany już jakiś czas temu, więc szczerze radziłam bym Wam sie dokładnie dowiedzieć czy nie musicie raz jeszcze robić dodatkowych planów, żeby potem nie było, że Wam wlepią jakieś mega duże kary. Wiesz jak to w dzisiejszych czasach wszystko, szybko się zmienia.
Podziel się: