reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Hobby, zdolności, ciekawe pomysly na spędzanie czasu w domu...

reklama
Hihi, ja też się uczę szydełkowania ;-) niesamowicie wciąga :tak: na razie uczę się podstawowych wzorków, potem pruje i ucze się kolejnego wzorku.

Kasiuleczka, dzięki za linka, niesamowice nakręcone filmiki, bardzo łątwo idzie się z nich nauczyć.
A masz jakieś linki do czegoś świątecznego - jakiś gwiazdek, dzwoneczków, no wiesz czegoś łatwego na początek ;-):tak:
Do robienia czapek mi jeszcze daleko, oj daleko :-D ale i tak się cieszę że jakoś z pożytkiem spędzam czas :tak:

Ewelcia, mi na wełnie zupełnie nie szło :no: udało mi się zakupić jeden motek kordonka i to na nim się ucze wzorków, o wiele łatwiej niż na wełnie.:tak:

Barmanko teraz to sie zakrecilam bo to chyba podziekowania dla gastone powinny byc, bardzo fajnego linka podala jak sie robi te wszystkie slupki i z oznaczeniami takiego czegos szukalam i nie moglam znalexc.

ja zrobilam gwiazdeczke z tego filmiku Art of Crochet by Teresa - Crochet SnowFlake #6 - YouTube i doszlam do wniosku ze na welnie slabo wzorek widac wiec trza zakupic taki kordonek ale chyba u mnie w sklepiku nie majá:-(
na dzwoneczki jeszcze nie szukalam (moze za tydzien poszperam bo teraz mam bizyyy)

Apropo linkow.Znalazlam bardzo przydatna stronke.
Sa tam podstawy i duzo wzorkow, krok po kroku.Jak dla mnie super.
Ja mi reka odpocznie bede dziergac.Mnie to niesamowicie wciagnelo!
Narazie trzepie czapki bo mam dla kogo no i wszystko musze podwojnie!
Max tez sie dopomina wiec cos znow musze skrobnac:-)
Aaa i chyba dziergne cos dla siebie:-)))
Jak wy znajdziecie ciekawe linki dawajcie!!
Aaaa i polecam tez dwoch uzytkownikow na youtube bobwilson123 i Mikeyssmail

Z tu stronka
http://maranciaki.pl/cos_dla_ciala.htm

Ostatnia edycja:
Gastone fajna stronka
no i wstawiaj fotki tych czapulek zebym miala co podziwiac;-)
ja zrobilam ostatnio 3 czapulki jutro wysylam i juz mam stresa czy pasowac bedá.I jeszcze 4 musze wydziergac ostatnio to juz siedze nawet do 1 i szydelkuje a rano wstac nie moge:-D

Kasiuleczka a mozesz podac mi wymiary czapeczeczek ktore robilas?
Ja bym komus zrobila i nie wiem czy trafie z rozmiarem.
Na moje dziewczyny tak jak mowilas 46-48 dlugosc 17
I to jest wiek 12-18. Robie 6 rzedow z dodawaniem potem nie dodaje:-)
Moze podawalybysmy tu rozmiary z jakim trafilysmy?Nie wiesz pewnie o co mi kaman?
No wiesz, zeby stworzyc sobie taki gotowy wzor rozmiarow.A moze jest gdzies na necie taki?
Mnie glownie chodzi o dlugosc( srednice) tego rondka z dodawaniem i w zaleznosci od wieku kiedy juz nie dodawac.
Wrzuce zdjecia wrzuce:-)

Ostatnia edycja:
Gastone dzieku z link,napewno skorzustam...
ja wczoraj tez do 1 siedzialam...udalo mi sie zrobic pierwsza w swoim zyciu gwiazdke:-D:szok:,ale wyglada strasznie...jakos slabo to ponaciagane,takie to wsio luzne...ale nie poddaje sie cwicze..
Zaczelam juz rozszyfrowywac schematy,co dla mnie na poczatku bylo czarna magia...czyli po woli sie ucze;-)

Ewelcia dobra jestes! Ja schematy tylko po czesci i to jak latwe wzory alecjuz bardziej skomplikowane nie dla mnie...

Gastone jak na razie to takie latwe potrafie rozszyfrowac,ale te bardziej skomplikowane juz nie...
Ty juz dziergasz piekne czapeczki a ja wydziergalam dopiero pierwsza gwiazdke,ktora wyglada strasznie:-D

reklama
gastone wiem wiem o co lottooo:-D
mam taká jedna stronke http://www.bevscountrycottage.com/size-chart.html#baby
tyle ze jak patrze na te rozmairy i to co ja robie te podane rozmiary sa lekko zawyzone

mojej Olivie ma 4 lata robie obwod 51,52cm wysokosc 18cm
mam jeszcze czapke dla 3latki obwod 48 wysokosc 18cm
na 9 miesiecy robilam czapulke i miala obwod 44cm wysokosc 15cm
na 1,5 miesiaca 37cm wysokosc 13,5cm
na 1,5 roku obwod 45cm wysokosc 16,17cm
na 3,4miesiace(mala kruszynka) obwod 40cm wysokosc 11cm

jak widac jest roznica lekka w centymetrach, no ale mozna sobie luknác na ta tabelke.

wiec jak bedziesz teraz mniejsze czapki to mysle ze wystarczy w 4,5 rzadkach dodawac oczka a poxniej juz nie, i tak samo jak bedziesz robic wieksze czapulki (od Twoich ksiezniczek ) to jeszcze 7 albo i w 8 rzadku dodajesz oczka a poxniej juz nie.
Ale jestescie dobre ze rozgryzacie te schematy ja ide na latwizne i jak narazie z filmikow jade albo lacze to co juz umiem.
A teraz moja pierwsza tez koslawa gwiazdko sniezynka:-D chyba musza ja czyms utwardzic, nio i jak widac wzorek jest malo widoczny przy welnie. P1080861_zmniejszacz-pl_419757.jpg

Do góry