reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Hobby, zdolności, ciekawe pomysly na spędzanie czasu w domu...

Kasiuleczka jestem pod ogromnym wrazeniem twoich czapeczek!!!!
Dawaj mi tu linki szczegolnie na kroliczki.Jak sie robi uszka i czulki u przczolki?
Eee ale ci pozazdroscilam viekawe czy ja takie zrobie.Narazie odpoczac bo w prawe rece cos ze sciegnami chyba mam :-(

reklama
:-)to pokazuje Lubiczankowe zlecenie z bliska, ja tak uroczej modelki nie posiadam wiec mi pozowal bobas Olivy:-D
P1080829_zmniejszacz-pl_271494.jpgP1080851_zmniejszacz-pl_361725.jpgP1080823_zmniejszacz-pl_989144.jpgP1080846_zmniejszacz-pl_373528.jpgP1080850_zmniejszacz-pl_737158.jpgP1080783_zmniejszacz-pl_448619.jpgP1080838_zmniejszacz-pl_948331.jpgP1080840_zmniejszacz-pl_588701.jpg

A teraz pomocne linki
na kroliczkaCrochet Easter Bunny Beanie Part 1 of 5 - YouTube tu jest 5 czesci, ja robilam uszy z tego filmiku czapka wlasna inwencja tworcza:-D

na elfika http://www.youtube.com/watch?v=DBoPhowrDVYja zrobilam troche szerszá czapké (wczesniej zaczelam dodawac oczka) I wedlug tego filmiku robilam czulka do pszczolki z 5,6oczek lancuszka pozniej ciagle slupki bez zadnego dodawania oczek wtedy wychodzi taka rureczka

i tu jeszcze na elfika tyle ze po angielsku rospiskahttp://neannersshop.blogspot.com/2011/03/crochet-munchkin-hat-pattern.html

l
ece do garow i robienia torta.

Ostatnia edycja:
Jestem naprawde zachwycona:-)
Wstawialam swoje co prawda na mamach z irlandii ale tu tez nalezaloby nie?

Załączniki

• IMG_2482.jpg
    IMG_2482.jpg
    23,9 KB · Wyświetleń: 46
  • IMG_0640.jpg
    IMG_0640.jpg
    33,7 KB · Wyświetleń: 48
  • IMG_0641.jpg
    IMG_0641.jpg
    27,9 KB · Wyświetleń: 38
  • IMG_0642.jpg
    IMG_0642.jpg
    36,5 KB · Wyświetleń: 47
  • IMG_0646.jpg
    IMG_0646.jpg
    25,9 KB · Wyświetleń: 40
  • IMG_0609.jpg
    IMG_0609.jpg
    47,7 KB · Wyświetleń: 43
Ostatnia edycja:
i jeszcze tylko robilam telefonem i ta czarna kolor ma nie taki.znaczy ten roz to taki zarowiasty powinien byc.

Załączniki

• IMG_0644.jpg
    IMG_0644.jpg
    26,7 KB · Wyświetleń: 41
  • IMG_0655.jpg
    IMG_0655.jpg
    28,1 KB · Wyświetleń: 48
  • IMG_0656.jpg
    IMG_0656.jpg
    19,5 KB · Wyświetleń: 43
  • IMG_2413.jpg
    IMG_2413.jpg
    24,8 KB · Wyświetleń: 44
  • IMG_2416.jpg
    IMG_2416.jpg
    25,1 KB · Wyświetleń: 50

Kasiuleczka, Gastone
super te wasze czapeczkimoże i mi kiedyśwyjdzie takie cudo :)
Kasiuleczka
dziękuję za miłe przyjęcie :) Ja dopiero raczkuję a nawet pełzam z szydełkiem :) uczę się dopiero co to łańcuszek, półsłupek itp. :-D

Za to wciągnęłam się w kartki świąteczne i wyszywam je jak tylko mam wolną chwilę:)

Edziok ja tam tez sie ucze:-)
Wogole pewnie byloby tego wiecej tylko ja wszystko musze robic podwojnie :-)))

Kasiuleczko ja jak zwykle mam pytanka :-)
1. Ten kwiat co robisz na czapke on taki wiekszy jest? Z ktorego linka go robilas? Tego co mi wrzucalas?
Wrzuc go tu please:-)
2 Pytanko osnosnie falbanki na dole czapki.Kurcze ona mi jakas pofalowana wychodzi, tzn jak robie z cienkiej welny to ona sie nie uklada tak ladnie jak u ciebie.Dlaczego?
3. W tej elfikowej czapce nie kumam jak zmieniac welenke bez obcinania jej za kazdym razem :-(

Ostatnia edycja:
Gastone teraz dopiero zauwazylam Twoje pytania,normalnie chyba slepne bo wczesniej ich nie widzialam.:eek:

1. link do tego kwiatkaFlor de 2 capas de 6 petalos - Tutorial de tejido crochet - YouTube on tu jest z dwoch warstw, ja dorabiam jeszcze trzeciá wartwe platków robisz to samo jak przy drugiej warswie tyle ze troszke wiecej oczek dodajesz ja to na oko robilam) Kwiatka robilam z grubej welny i tak najmniejszy kwaitek ma 5cm, drugi 8cm i najwiekszy 11cm.

2 hmmm kurcze ja tá falbanke ciagle robie tak samo jak na tym filmiku
7 crochet hats; finishing the child's hat - YouTube i z cienkiej robilam i z grubej welny i sie ladnie ukladala.hmmm tak ci wychodzi ja w tych zielonych czapeczkach??? wydaje mi sie jak robisz to wbijasz oczko obok oczka a tam musisz wbijac co trzecie oczko wtedy nie bedzie pofalowana.

3. jak bedziesz robic tego kwiatka z tego filmiku, tam babka zaczyna rozowym, a pozniej zmienia welne na bialá i ja zmieniam kolory identycznie jak w tym filmiku i nie odcinam tylko zostawiam, tylko musisz uwazac na welne bo jak masz dwa lub trzy kolory to sie strasznie placze, ja co jakis czas musialam ciachná odplatac i pozwiazywac znowu i robilam dalej.:-D

reklama
Do góry