reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Hobby, zdolności, ciekawe pomysly na spędzanie czasu w domu...

Asienko czapeczka extra!

Bylam dzis w pasmanterri i ten sam kordonek co kiedys kupowalam po okolo 5e dzis kosztowal 9,70...za 50g:szok:
poszlam do drugiej pasmanterii i kupilam troszke cienszy za 6e( 60g)..ale ze dwa miesiace temu kosztowal 4e:szok::eek:
ceny boski!!!

reklama
Ewelcia rzeczywiście ceny w pasmanteriach poszły w góre.

Pokaże wam dzisiaj jakie poczyniłam postępy salowych japonek będąc w szpitalu z moją Olivią.

Tak mnie wciągnęło krzyżykowanie, że szydełko poszło w odstawkę i prezencik dla mojego Briana musi poczekać ale nie tylko dlatego.
Na prezencik brakło mi włóczki i muszę poczekać kilka dni aż dowiozą do pasmanterii.

Załączniki

• 1234.jpg
    1234.jpg
    28,5 KB · Wyświetleń: 57
Arlecik super! Moze jak dziewczynki podrosna i ja sprubuje:-)

Anineczka zerknij na tablice na FB u Barmanki, wstawilam schemacik do czapeczki.

Vikamcia a ty pracujesz? Bo jesli nie to masz tyle czasu co i my:-DWszystkie mamy dzieci.
Ja mam 3 i to nadaktywne hihi a mam czas na pasje:-)Jak to mowia dla chcacego nic trudnego.Sprobuj raz a zobaczysz jak poplyniesz:-)

gastone pracuję dorywczo
ale mam taki grafik żena tyłku usiąść nie mam kiedy :-p
wiem ze dla chcacego nic trudnego bo sama zawsze tak mówiłam..
ale niektóre z was mają większe dzieci , niektóre spokojne a niektóre czas kiedy mąż jest w domu :-p
a ja nie mam nic z takich :-p

Arleci tu ci opisze na twe pytanko z bloga gdzie kupuje koraliki? w sklepach internetowych Bazar Dekoracji i Aksesoia Artystyczne;-)

Vikamcia aj tam przestan prasowac, obiadu ugotuj wiecej zeby styklo na dwa dni a napewno jakas godzinka sie znajdzie kiedy dziewczynki bedá drzemac lub jak jest slonecznie beda bawic sie w piachu;-).

Ewelcia serweta super i jak ladnie wyglada na tej Twojej ciemnej lawie, ja bym chetnie tez zrobila tyle ze me dzecie non stop przy lawie cos robi i by jej serweta przeszadzala.
chyba juz wszyscy widzieli moje ostatnie kolce maja byc prezentem urodzinowym.
P1100849.jpg

Vikamcia ty nie masz pojecia ile ja mam
pracy przy twinsach:-) Zaczynajac od 7 rano musze dwie dupki przewinac, nakarmic, zrobic sniadanko starszakowi, wyszykowac cala trojke.Poza tym ja jeszcze musze odwiezci potem przywiezc Maxa ze szkoly.Powiem ci ze samo wkladanie i wyjmowanie dzieci z fotelikow juz mi daje w dupe.Bo najpierw mysze je wlozyc, potem wyciagnac, wlozyc do wozka, potem po Maxa, znow przelozyc z wozka do fotelikow, jak robie zakupy to znow wyciagnac i potem wlozyc .Potem pod domem znow wyciagnac.Juz czasu sporo i prawie 16.00.Przewinac, nakarmic polozyc, starszakowi dac jesc, pranie, odrobic lekcje,
podac mezowi obiad, pozmywac, znow nakarmic i przebrac twinsy ( w miedzyczasie spelniac zachcianki calej trojki lub przebierac kupy, dziennie okolo 7-8 bo moje dzieci maja dobra przemiane :-D)
Potem trzeba dac kolacje, wykapac cala 3, i wiele innych rzeczy.
I w sumie sama zastanawiam sie jak ja mam czas na FB i szydelkowanie:-D
A jeszcze robie mnostwo innych rzeczy.I wiekszosc z nas siedzi sama w domu.
Moje dzieci tez jeszszcze male :-) Takze ciagle powtarzam, dla chcacego nic trudnego, prawda dziewczyny??:-D

Ostatnia edycja:
true Gastone :-D
A i dzięki za wzorek czapeczki.Jutro zabieram się do roboty.
Bo od kilku dni cierpiałam na niemoc twórczą,ale to przez to,że co chwilę jakiś gości miałam,a teraz dopadła mnie @ i tak,to.
Ale już tęsknię za szydełkiem.
A już naprawdę naprawdę nie mogę się doczekać aż zostanę emerytką!! Tyyyyylllleeee czasu będę miała,że oszaleję ze szczęścia :szok::-D

Aaa i jak moja teściowa przyjedzie to już w ogóle nauczy mnie wszystkiego! a co! druty,maszyna itd.może zrobię jakiś kursik hi hi dla kobiałek,które mają problem z czytaniem schematów :-D:-D

Ewelcia pikna serweta.Długo robiłaś?

Kasiuleczko no piękny ten sutasz,ty jeszcze tak ślicznie dobierasz kolory!

reklama
może zrobię jakiś kursik hi hi dla kobiałek,które mają problem z czytaniem schematów
laugh.gif
laugh.gif
do mnie to było? :sorry2::-p:-D a z kursiku skorzystam :tak: tylko chce żebyś była świadoma tego że Twej chacjendy nie opuszczę do momentu jak wszystko zatrybie :-p łapiesz się na to? ;-) a wszystko umiejącej teściowej zazdraszczam :tak:
aaaa i też się swej emeryturki doczekać nie mogę, ale będę piękności dla wnuków robić :szok::tak:

Gastone, tak sobie pomyślałam że pewnie gdyby tłiksiki się pierwsze urodziły to nie prędko byś się na Maxia zdecydowała, coo? :sorry2::laugh2:

Ewelcia, no właśnie jak długo robiłaś serwetę?

Kasiuleczka, bardzo ciekawy wzór kolczyków :tak: Bardzo ładne.

Do góry