reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Hobby, zdolności, ciekawe pomysly na spędzanie czasu w domu...

Barmanko,Anineczko sama nie wiem jak dlugo....ale dlugo:zawstydzona/y::rofl2:...jest 50 elementow....czasami zrobilam 7-8 w dzien a czasami tylko 2-3....potem zczepianie tego wszystkiego-to byla istna masakra,roboty masa!

Barmanko zapraszam do mnie,pomoge rozszyfrowac schemacik:)
wslanie tworze serwetke ze schematu...nie bylo latwo go rozgrysc:)...tez z elementow,ale mysle ze z laczeniem pojdzie mi lepiej:)

reklama
podobają mi się te obrusiki z elementów, ale jak patrzyłam na filmikach jak się je łączy to....:dry: nie na moje nerwy to to.
Ewelcia a jeszcze podpytam jakim szydełkiem robiłaś serwetę? (jaka grubość) I powiedz mi czy te cienkie szydełka masz z taką grubszą rączką co by łatwiej, wygodniej było trzymać?
Z tych schematów to mi ciężko zatrybić przejścia z jednego elementu do kolejnego..

Anineczka, a Ty jaką masz rączkę w tych cieniutkich szydełkach?

ja np.szydełko 1,0 1,1 1,25 mam metalowe,mam jedne z grubą rączką,ale one są bardzo mini bo 0,75 i ich praktycznie nie używam,bo w serwetach zazwyczaj jest 1,1 1,25 lub 1,5-1,75.
Ja mam takie zwykłe:
3bf1e8aec9742db0ceea3b2e6da57253.jpg

a większe rozmiary to mam aluminiowe
96629_2.jpg

a przechodzi się zazwyczaj oczkami( łańcuszek) ,robisz pierwszy okrąg,oczko ścisłe zamykające i np.3 oczka w górę -łańcuszek.

Ostatnia edycja:
Anineczka mnie tez sie zapal otworzyl:-D
Mama moja przyjezdza to chce zeby mnie drutow nauczyla.
No i czekam az mi przywioza te kase na maszyne od tesciowki:-))

Barmanka zdecydowalabym sie.Wyobraz sobie ze od jakiegos czasu mysle intensywnie o 4 dziecku, bo J powiedzial ze jak bardzo bede chciala to nie ma przeszkod.No ale wciaz targaja mna sprzeczne emocje, bo jest za duze prawdopodobienstwo drugich twinsow to po pierwsze a po drugie boje sie 3 cc:-(( No ale decyzja jeszcze nie podjeta wiec kto wie :-))

Ja kupilam na ebayu ostatnio szydelka z raczka.Niebo a ziemia jak dla mnie.

Barmanko teraz kupialm nowe szydelko 1,25 jest cale metalowe i teraz nim robie,tamta serwetke robilam szydelkiem 1,75,bo takie mialam,a w sklepie mniejszego nie mieli:dry:.

moja mama kiedyś mnie drutów uczyła,ale jeszcze miałam wsio bzdzio w głowie i niewiele zapamiętałam.A robiła takie piękne cuda na drutach :baffled:

Gastone wow czwarty dzieciaczek! Super.My też czasami wspominamy o czwartym,ale tak za 5 lat :tak:
raz chcemy,a raz nie...
No ale zobaczymy,w każdym bądź razie ciuszki nie sprzedaję tylko do kartonów i na strych :rofl2:

Ech ja mam najmniejsze szydełko 2,0 próbowałam nim robić coś ale z doopy mi to wszystko wychodziło. Cóż widzę że bez mniejszego się nie obędzie. No i jak chyba sobie kupię z tą rączką co by mi łatwiej było:zawstydzona/y: myślałam ze dziś koleżanka wpadnie na kawę to by mi z ebaya zamówiła, ale kurcze wysłała męża w delegacje (miał sprawe do mojego m ;-)) a mi głupio było facetowi dupe zawracać kupnem szydełka z ebay :-D

Anineczka, Ewelcia, Gastone to do jakiej najcieńszej granicy mam kupić szydełka? Moje te stare kończą się na 2,0

Anineczka, takie przejścia to ja kumam, ale czasem jest np "wbij się w któreś tam oczko" albo przeskocz tam do któregoś". A wogóle to ja sobie myślę że ja z czytania jestem doopa wołowa, że mi lepiej jest jak ktoś mi pokaże (czyli nauka od kogoś, dlatego lubię filmiki ;-))

Gastone, hardcorka jesteś! :-D Ja na chwilę obecną też bym chciała bobo jeszcze, no ale zobaczymy czy taka chętna będę jak Ala zacznie raczkować, chodzić, broić itp. :sorry2:

Ewelcia, a z ebay nie chcesz sobie kompletów szydełek zamówić (w zestawie jest 6-10 zależy jaki zestaw)? Mówię o tych cieniutkich do serwetek właśnie...

Barmanko jak czytalam opis wykonania serwetki i patrzylam na schemat to jak dla mnie po Chinsku jest opisane,bardziej kumam schemat niz opis.
Mnie sie dobrze robi tym 1,25 tym cienkim kordonkiem,jak robilam szydelkiem 1,75 to ono jednak za duze:)....mysle ze 1,25 bedzie git!
Ja z ebaya nie chce,bo mam na miescie pasmanterie.ale moge zamowic dla Ciebie z ebaya jak chcesz?

reklama
Barmanko ale ja nie robię z opisu bo dla mnie to też po chińsku,tak jak dla ewelci.
Ja muszę mieć schemat graficzny.

No ale dostałaś od gastone schemat czapeczki,rozumiesz go?
Bo jak tak to serwetka nie powinna być problemem:tak:

Do góry