reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Hobby, zdolności, ciekawe pomysly na spędzanie czasu w domu...

Barmanko jak chcesz sie nauczyc odczytywac wzory zrob sobie najpierw baranka,Robótkowe szaleństwa z tego schematu pod spodem wszystko jest opisane i jak bedziesz patrzec na schemat i czytac kazdy opisany rzad wtedy sie nauczysz.
ja wlasnie skonczylam serwetke wielkanocná z tym kurczakami-myslalam ze mi male wyjdzie a to takie wielkie mi wyszlo-na dodatek zabrako mi tej wloczki kordonka z lidla musialam sobie dzis dokupic muline bo najbardziej byla podobna i 30cm mam z muliny- naszczescie prawie nie widac ha ha . teraz tak ewelcia krochmalilas juz swoja serwete????? bo ja bladego pojecia nie mam jakie proporcje maja byc- a nie wykrochmale tego jak gwiazdki- bo te sztywne byly jak .....:-D

reklama
Ewelcia, spoko loko :tak:

Arlecik, ze ile? 13? Kiedy Ty masz czas na to? A gdzie fotki coo? :sorry2: Dawaj foteczki, potrzebuję więcej inspiracji :tak:

Kasiuleczka, no nad tym barankiem musze przysiąść. Robiłam dwa króliczki ze wzorku który podawałaś, koszyczek wielkanocny, a teraz jajka. Nie ukrywam że mnie mega wciągnęły! Tylko bardzo brzuch boli od siedzenia przy stole, ale czego się nie robi dla własnej satysfakcji :cool2: A Ty robisz jajeczka wstążkowe?

Ostatnia edycja:
Arlecik powiedz mi na jajo 7cm to jakiej wstazki uzywasz,chodzi mi o szerokosc?
Gdzie wystawiasz te jaja ze Ci sie sprzedaja?
Pytam z ciekawosci...
Kurde ja to nie zabardzo mam czas tak w dzien siedziec i dlubac...zrobilam tylko dwa jaja wstazkowe:(

Kasiuleczko
nie krochmalilam jeszcze...
Pochwal sie swoja serwetka:)

Ewelcia, ja robiłam jajko 7cm karczoch, szerokość 2,5cm cięłam na 5cm - tak jak mi wcześniej doradziliście. Dla ułatwienia w czubek trójkąta lekko wbijałam szpileczkę. O coś jak tutaj .http://www.artpasje.pl/pracownia-artykul,wielkanocne-jajko-wykonane-technika-karczochowa,60.html
Można powiedzieć że jajko wyszło, w sensie że się nie rozsypało i wygląda jako tako, tyle tylko że ja te trójkąty trochę krzywo podoczepiałam, ale to było moje pierwsze jajo więc mam usprawiedliwienie;-):-)

Ostatnia edycja:
Barmanko dziekuej zalink...kupie jeszcze wstazke i sprobuje jeszzce raz...
Mi jakos te wstazki odstaja od jajka...:baffled:

Ewelcia jutro pstrykne fote, musze baterie naladowac do aparatu bo klekl.Nic trza przysiasc i poczytac o krochmaleniu serwetek w necie.

Barmanko jajca wstazkowe sobie jednak odpuscilam-wlasnie dmucham wydmuszki juz mam 3 ha ha wczoraj na kolacje jajcownica byla. Uzbieram z 10,12 i pomalujemy z Olivá na zolto i zielono poprzyczepiam wstazeczki jak zdaze to zrobie moze ubranka szydelkowe a jak nie to beda bez i takie zawiesze (musze jakoms ladná galazke przytachac do chatyyyy:sorry2:. ) czasu na wszystko mi brakuje i ciagle cos wpada. ostatnio wpadla mi ta czapka , musze jeszcze z ponchem zdazyc do swiat. jeszcze sie zapisalam na wymianké swiateczná na forum i musze cos zrobic-zostalo mi 20 dni a ja jeszcze nic nie mam:dry:. jeszcze baranka drugiego musze zrobic .Siora ostatnio urodzila synka i chcialam kocyk mu zrobic ehhhh no i mloda ciagle cos chce,a wieczorem jeszcze mi cisnienie podnosi bo spac nie chce i zasypia ze 40minut( to po tym juz nawet weny nie mam na nic)

aha a z tym sizalem to jaja- wlasnie sprawdzilam ze ja mam taki grubszy a na to w pl mowi sie rafia- a tu powiedziala baba ze to sizal. a te sianko wlasnie takie do koszyczkow to wlasnie sizal i mysle ze powinno to tez byc w kwiaciarni.

Ostatnia edycja:
Ewelcia, no ja pamiętam co Ty pisałaś nt karczocha i trochę się bałam, ale w sumie wyszedł. Jutro zrobie fotkę i wstawię to sama zobaczysz. Jakbym zapomniała to mnie "molestuj" ;-) bo wiesz że ja z wstawianiem fotek to mam pod górkę :zawstydzona/y:
Spróbuj jeszcze raz, na pewno się uda. A może zbyt duże odległości robiłaś między tymi trójkącikami? Wpięcie szpileczek też pomaga przy tych mniejszych jajkach.

Kasiuleczka, ooo jak to odpuściłaś sobie wstążkowe jajka?:szok: hihi to mam teraz motywację co by się przed Toba pochwalić moimi wyrobami :-D Ja do wydmuszków nie mam cierpliwości, do tego dochodzą drewniane łapy i nieszczęście gotowe :dry:.
Ja bym chciała jeszcze cosik z masy solnej ukręcić :nerd: Ty w zeszłym roku takiego fajnego baranka do zawieszenia robiłaś...
Faktycznie, zapomniałam że jest jeszcze rafia :sorry2: ale ja się tym cudem jeszcze nie bawiłam, zawsze sizalem i pewnie stąd zapomniałam..
.

Aaa i ja się wazonu
już dorobiłam. Ale jakoś tak ciężko jest mi się gdzieś wybrać po jakąś kształtną gałązkę :baffled: (czyt. leniwa dupa jestem).

Barmanko ja robie wieczorami i popoludniami jak moje pociechy ogladaja bajki to ja mam wtedy czas na dziabanie. Teraz robie karczochy i wstawie foteczki bo wczesniej to nawet nie zdazylam fotek porobic.

Ewelcia na 7 cm jajo to uzywałam wstażki o szerokości 2.5 cm i 1.8 cm i zawsze wychodziło. Wiesz co ja jeszcze nie wystawilam nigdzie tych jaj bo kto przychodzil do mnie to wychodzil z karczochami i tak sie sprzedaja. Jedno jak bylam kupic wstazki w pasmanteri ( w supervalue w oranmore) to kupila sprzedawczyni i teraz lezy tam na ladzie i mozna je sobie obejzec.

Asienka ty robilas wczesniej na szydelku?
Ta kamizelka jest zrobiona bardzo rowno i perfekcyjnie.
Jaki to splot? Bardzo ladna, ja robie od listopada i naprawde dziergam caly czas a nue wiem czy potrafilabym tak rowno i ladnie wykonczyc:-(

reklama

Załączniki

• P1090917_zmniejszacz-pl_956566.jpg
    P1090917_zmniejszacz-pl_956566.jpg
    55,5 KB · Wyświetleń: 33
  • P1090924_zmniejszacz-pl_939887.jpg
    P1090924_zmniejszacz-pl_939887.jpg
    53,2 KB · Wyświetleń: 31
Do góry