reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Hobby, zdolności, ciekawe pomysly na spędzanie czasu w domu...

Gastone ja nie wiem jak teraz stoja ceny w Polsce bo ja zapasy robiłam 3 lata temu i do tej pory nie bywalam naszej ojczyznie.

Dzisiaj mialam chwile wolnego czasu wiec wykorzystalam go w calosci i zrobiłam sobie jajko karczocha.

Barmanko przypomnialo mi sie ze ty pisalas ze robisz styropianowe jajka. Pochwal sie tu zaraz co takiego z nimi zrobiłaś.

reklama
Ania83 moze ty robilas inna wloczka i szydelkiem ale dam sobie reke uciac ze robilam ta czapke ze slupkow. I ja wbijalam w slupek a nie pomiedzy slupki zeby dziurki nie powstawaly. Wszystkie czapy zazwyczaj robie ze slupkow.

Arlecik, ja na razie robiłam małe jajeczka, wąskimi wstążkami, inspirowałam się tym
"Brokatowa" Pisanka
Karczochów jeszcze nie robiłam. Dziś przyjechały z Pl duże wstążki ale nas w domu nie było, wybyliśmy do parku, a odbiór z poczty dopiero w poniedziałek. W sumie może to i lepiej bo dokończe zabawę z włóczką ;)
Chętnie bym wstawiła fotki ale...mężowy stłukł mi wazon! I nie mam gdzie powtykać gałązek by pozawieszać jajeczka, a tak na płasko w miseczce niezbyt ładnie się prezentują.
Chyba trzeba Ikea odwiedzić w poszukiwaniu wazonu :DDDD

Barmanko a masz ci los. No coz cierpliwie poczekam az sie pochwalisz.

A to moj dzisiejszy karczoch, daleko mi jeszcze do perfekcji ale mysle ze jak zrobie wszystkie 20 jaj to wkoncu moze wyjdzie ktores idealne.

Załączniki

• CIMG0688.JPG
    CIMG0688.JPG
    39,4 KB · Wyświetleń: 46
Arlecik, bardzo ladny karczoch! Duzo czasu zajelo Ci zrobienie go? Czytalam ze najbardziej pracochlonne jest ciecie wstazek i zagniatanie rogow na trojkaty...
Jakiej wielkosci masz to jajko? I skad Ty wzielas 20 takich jajek?

Barmanko jajka kupiłam w Mr. Price w paczkach po 10 szt za 2 euro. Ja wprawdzie kupiłam 3 paczki ale moje dzieciaki nie dalyby mi w spokoju robic wiec dostaly cala paczuszke dla siebie do tego klej, nozyczki itd i mialam z nimi spokuj na cale 3 dni.

Karczoch ma wysokość 7 cm. Robiłam go poltorej godziny z przerwami ale zeczywiscie najwiecej czasu zajmuje uformowanie tego trojkata. Ja kupilam za sliska wstazke chyba i co chwile mi sie rozwalaly ale dalam rady.

ja tez robilam karczochy,ale mi jakies brzydkie wyszly:baffled:/....
Arlecik myslisz ze moge miec za gruba wstazke do takich jaja.
Jajka mam 7cm...a wstazka ma 2,5cm szerokosci...

widzialam na necie ze babka sobie prasuje najpierw te trojkaty i szybciej wtedy idzie...ja tez prasowalam

reklama
Ewelcia Ja też mialam wstazke 2.5 cm i nie odpowiadała mi ona. Teraz kupiłam 1.8 cm i tne ja na 4.5 cm paski i jest idealna. Ja nie prasuje trojkatow i nawet na to nie wpadlam zeby tak sprobowac.

Podaj linka tej babki chetnie zobacze.

Ja znalazlam taki filmik i ogladalam go juz kiladziesiat razy i nadziwic sie nie moge tej perfekcji, babeczka ma wprawe.
Jak ozdobić styropianowe jajko - Spryciarze.pl

Do góry