reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Hobby, zdolności, ciekawe pomysly na spędzanie czasu w domu...

Ewelcia jeszcze z tymi balonami mozna zrobic tak, najpierw szydelkujesz ubranko krochmalisz, wkladasz do srodka balon dmuchasz do wielkosci ubranka, czekasz az wyschnie i balon przebijasz i wyciagasz.
no to teraz moje gwiazdulki troche krzywe bo ja rozkladalam na reczniku i szpilkami przypinalam no i efekt koncowy na choince.
:-p gwiazdeczki.jpgP1090187_zmniejszacz-pl_989713.jpgP1090204_zmniejszacz-pl_2321.jpgP1090191_zmniejszacz-pl_761090.jpgP1090193_zmniejszacz-pl_303100.jpg

reklama
nooo kobitki co tu tak pusto... wszystkie pewnie w kuchni siedza,ja juz sie nasiedzialam(pierogi i kokiety zrobione nawet galabki lajsnelam co by bylo na po swietach i zamrazalnik mam pelen ze palca nie da sie wcisnac:-D. Jeszcze tylko rybke przygotuje, barszczyk i jakis serniczek i mozna do wigilii zasiadac.
Przed sprzataniem zmajstrowalam jeszcze 3 wianuszki z tego co znalazlam w domku.
wianki.jpg
wczoraj jeszcze z mloda upieklysmy troszke piernikow,troche wexmie do szkolki , a reszta wyladowala na choince co by mozna sobie podjadac.:-D
P1090288_zmniejszacz-pl_687494.jpgP1090289_zmniejszacz-pl_337640.jpg

Ksiuleczko piekne gwiazdki...wianozki tez:)
a co do tych bombek,to ja wlasnie tak zrobilam ta pierwsza,ze balona w srodku nadmuchalam,nakrochmalilam,wysuszylam i przebilam,ale ze wzor bombki nie byl gesty tylko wiecej pustych miejsc to nie wygladalo to fajnie...mowie o tym wzorze;
Szydełkowe ubranko na bombkę ... jak zrobić

ale jakbym to zrobila tak,jak wyzej z tym wzorem napewno efekt by byl extra:
Szydełkowe "sukieneczki" na bombki choinkowe
tylko juz mi sie bawic nie chcialo:)\
w sumie zrobilam 6 taki ubranek,jedno z nich bylo na mniejsza bombke,ale podarowalam 3 kolezance:)bo strasznie jej sie podobaly:-D;-)

ja zrobilam szymkowi czapke i szalik zaczelam,moze dzis skoncze to wam pokaze....
ostatni raz w sobote szydelkowalam....

czapka i szalik dla Szymka....musialam szalik od nowa robic,bo tamten mi wyszedl za sztywny:baffled:...model nie w humorze...:no::baffled:

Załączniki

• P9240763.jpg
    P9240763.jpg
    18,3 KB · Wyświetleń: 44
  • P9240762.jpg
    P9240762.jpg
    35,5 KB · Wyświetleń: 38
Znalazłam ten wątek przez przypadek i bardzo się mi spodobał bo i ja będę mogła sie pochwalić moimi dziełami. W prawdzie ja juz zajmuję sie robótkami dlużej niż niektóre z was bo 11 lat ale to nie ma róznicy bo i wasze prace są godne podziwu. NIe mam dużo tych robótek bo bardzo dużo rozdałam gdy wyjeżdżałam do Irl ale pochwalę sie tym co mam.

O to pare z moich prac ktore zrobilam na sprzedaz ale nie wszystkie sie jeszcze sprzedaly:

Załączniki

• 05122011(001).jpg
    05122011(001).jpg
    34,1 KB · Wyświetleń: 32
  • 05122011(002).jpg
    05122011(002).jpg
    32,2 KB · Wyświetleń: 28
  • Sowa.jpg
    Sowa.jpg
    28,8 KB · Wyświetleń: 32
Ostatnia edycja:
A o to kilka moich innych prac
:1. poszeweczki na podusie - haft krzyzykowy
2. czapeczki moich pociec
h3. pierwsza moja serweteczka frywolitką
4. torebka
5. ponczo mojej córci
6. chustecznik

Załączniki

• CIMG0670.JPG
    CIMG0670.JPG
    48,2 KB · Wyświetleń: 33
  • CIMG0671.JPG
    CIMG0671.JPG
    39,2 KB · Wyświetleń: 29
  • CIMG0672.JPG
    CIMG0672.JPG
    39,6 KB · Wyświetleń: 32
  • CIMG0676.JPG
    CIMG0676.JPG
    40,1 KB · Wyświetleń: 34
  • CIMG0673.JPG
    CIMG0673.JPG
    37,9 KB · Wyświetleń: 36
  • 05122011(006).jpg
    05122011(006).jpg
    28,2 KB · Wyświetleń: 26
  • 05122011(003).jpg
    05122011(003).jpg
    33,4 KB · Wyświetleń: 29
Ostatnia edycja:
Arlecik witamy! Swietnie ze tak dlugo sie zajmujesz szydelkowaniem mam nadzieje ze posluzysz rada:-)
Prace cudne:-) ech....

reklama
Kasiuleczka dla mnie frywolitka nie byla trudna do nauki. Ponoć najłatwiejsza jest frywolitka igłowa, ja narazie robie frywolitkę szydełkową bo igły do frywolitek niestety jeszcze nie dostałam w pasmanteriach. Jak tylko moja cioteczka w Pol kupi mi taka to bede tez próbowała. Ostatnio dostałam czółenko ale nie dogaduję się z nim zbytnio i nie wiem czy załapię o co chodzi z czółenkiem.

Do góry