reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Historie wcześniaków

Wazymy 2400 gram i mamy na dniach wychodzic do domku.
Jestesmy juz na polankach i maly dostaje zelazo i normalnie nie poznaje dziecka.zachowuje sie tak jakby mial kolke jest nerwowy i strasznie sie napina. Tutaj mu podaja a na klinicznej nie? Nierzumiem tego wogołe o co tu chodzi ale na cale szczecoe jak nic nowego ie nie wudarzy to tylko czekac na wypis:)

reklama
Podobno po żelazie często dzieci mają dolegliwości żołądkowe - zaparcia, bóle brzucha itp. Mój synek też się napina i podobno to przez żelazo.

Normalne po żelazie, może preparat mu nie pasuje, są różne. My do tej pory bierzemy ferrum, i poza czarnymi lub zielonymi kupami specjalnie nic się nie dzieje. A żelazo oczywiście dostaje na anemię, muszą to wprowadzić, bo w szpitalu można przetoczyć krew a w domu? Zapytaj jak wygląda morfologia.

Dziewczyny, mój krasnal cały czas walczy z niedokrwistością wczesniaków. Przetestowałam na nim preparaty dostepne w Pl, Czechach i De. Od jakis 2-3 miesiecy daje małemu FerroSanol z Niemiec i powiem Wam - REWELACJA! Jeśli macie mozliwość kupienia czy ściagnięcia z Niemiec to zróbcie to. Mój Franek choc ma juz 16 mies to po FerrumLek po prostu szaleje z powodu bólu brzucha (na chwile wrócilismy, zeby sprawdzić jak zadziała).

Mój własnie bierze FerrumLek. Początkowo bardzo się prężył, teraz jest trochę lepiej. Kupki oczywiście czarno-zielone i raz na tydzień jak dobrze pójdzie.

hej dziewczyny:0
od 7.12.2010 roku jestesmy juz w domku:) pierwsza noc minela nam spokojnie i wcale nie odczuwam ze mam dziecko w domku:) mala bardzo zaakceptowala braciszka i nie pozwala mi przy nim nawet siedziec taka nianka sie zrobiła:)
mały wazył w dniu wypisu 2506 g i w domku mamy brac zelazo cebionmulti, kwas foliowy i witaminke D.
Powiem wam szczerze jak przeczytalam jego wypis z klinicznej to sie przerazilam ile moj maluszek przeszedł. Niewiedzialam ze musieli go reanimowac zeby wogole zył!! Oni go prawie martwego wyciagneli z mojego brzucha!! Boze az sie popłakalam ale mna całe szczescie jestemy juz w domku:)

Ostatnia edycja:
Witamy w domku. W domu najlepiej :-)
Lekarze niestety nie mówia wszystkiego, wiele informacji trzeba wyciagac od nich na siłę. Ja też o kilku "Kubusiowych sprawach" dowiedziałam się po czasie.
A teraz nacieszcie się sobą w "normalnych warunkach" :-)

super!!!!to są najpiękniejsze chwile jak maluszek wreszcie jest w domku:-):-):-)...trzymajcie się zdrowo:-)....wiem jak to jest..ja też się sporo dowiedziałam dopiero czytając wypis,tak to jest z lekarzami....powodzenia i niech sobie Michałek rośnie zdrowo!!!!!!!!!!!

W domku jest nam bardzo dobrze. Mały jest w pokoju razem ze swoja siostra strasza które nieodstepuje go nawet na krok:)
Lubi sie bradzo kąpac ku mojemu zdziwieniu:)
Zjada na m dobrze w nocy tez w miare jest spokojny dwa razy jest karmiony. W łózeczku orawie go nie widac taki mały jest. Mierzyłam go cm i ma 49 cm:)
Mąż boi sie go brac na rece ale powoli juz go ucze:)
Jula cisgle przy nim nawet ucze ja karmić jego butelka. Pomaga mi ile sie da :) Czasami nawet nie moge przy nim siedziec bo nie wygania i sama mu bajki po swojemu czyta a ja sie smieje z niej:)
Byliśmy na wizycie petronarzowej u pediatry i jak narazie jest dobrze. Ma tylko przepuklinke pępowinowa i bedziemy plasterki naklejać ale to dopiero za jakis czas. Ogólnie jest dobrze. Teraz tylko kontrolne wizyty u specjalistów i bedziemy jedli i rośli:)
Wkońcu jetsesmy strasznie szczesliwi ze juz mamy małego w domu:)

reklama
Swietne wieści. Jaki platerek kleisz bo my przetestowalismy ich mase i dopero jeden się sprawdził. dali mi kawałek w szpitalu i poiwedzieli,że najlepszy na delikatną skóre wczesniaka. po innych miał odparzenia , ten nazywa sie Omnifix E.u nas przepuklina zeszła ok 4 miesiąca. A pojawiła sie, kiedy mały dostał żelazo i tez miał problemy z kupką. Prężył sie i napisał mięśnie no i wyszło. Kazali mi go kłaśc na brzuszku i masować mięśnie brzuszka opuszczkami palców (ruchy okrężne w kierunku jak wskazówki zegara).

Do góry