lekarz specjalista proktolog Ci pomoże. Miałam ten sam problem co Ty, proktolog mnie wyleczył, polecam. www.euro-klinika.pl:tak:
reklama
eM.
Listopadowa mama '07
Tak się cieszyłam, że chociaż z tym problemów nie ma. Zostało już tak niewiele i oczywiście musiały się pojawić. Ja Was błagam dziewczyny pomocy, bo już mnie brzuch tak boli, że ledwo chodzę. Nie pomaga picie dużych lości płynów, ani jabłuszka z rana, ani inne warzywa i owoce w ilościach sporych. Wiem, że herbatek stosowac nie wolno, a czopki? Pomocy :-(
mamoośka
Fanka BB :)
Jedz suszone morele i pij oliwe z oliwek 1 łyżka dziennie ochydne ale skuteczne.To rada od położnej ja leżałam plackiem 6 tygodni na podtrzymaniu w szpitalu na zaparcia podawali mi do picia parafine -to było okropne .Dopiero położna powiedziała co mam robić i skończyły się problemy
Mnie zaparcia męczyły cały 3 trymestr Polecam suszone śliwki i morele, buraczki, oliwe, dużo płynów i otręby (wrzuć dużą łyżkę do jogurtu - to mi chyba najbardziej pomogło). Jeżeli to wszystko nie przyniesie ulgi to możesz użyć czopka glicerynowego ale nie za często. A na kibelku pochylaj się trochę do przodu, żeby zmiejszyć ucisk na jelita. Trzymam kciuki, żeby Cię szybko puściło.
netka1
Fanka BB :)
Ja z doświadczenia wiem,że na zaparcia dobrze działają śliwki suszone.Wieczorem 4-5 śliwek zalewam wrzątkiem i przykrywam.Rano zjadam śliwunie,wypijam"kompocik".Dodatkowo łyżkę siemienia lnianego także zalewam wrzątkiem i parzę 30 min.Połykam wszystko i tak 3 razy dziennie.Naprawdę działa choć nie jest pyszniutkie.
reklama
eM.
Listopadowa mama '07
Wielkie dzięki dziewczyny. Na szczęście obeszło się bez czopków. Zjadłam mase rodzynek, jogurt z otrębami, wypiłam karton soku pomidorowego i poszło ;-)
Na wszelki wypadek wszystkie rady zapamiętuję
Na wszelki wypadek wszystkie rady zapamiętuję