reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

hemoroidy:(

Hej dziewczyny, dolaczam do Was.

Wczoraj przerazona pojechalam na Izbe bo zobaczylam plamienie na bieliznie. Okazalo sie, ze to hemoroid bo jest na zewnatrz, w stanie zapalnym a z dzidzia wszystko ok i nie znalezli sladu plamienia.
Hemoroidy mam od dawna wiec doskonale je znam ale nie dokuczaly mi teraz zabardzo, tym bardziej ze ja wyproznienia mam luzne a nie zaparcia. Prawdopodobnie podraznilam ta okolice papierem. Jednakze strach byl przeogromny !!!

Ja24, ja tez biore Tardyferon fol i niestety barwni mi stolec :/ moze to zalezy u kogo... Powiedz mi, nie boli Cie brzuch/zoladek po tym Tardyferonie?

reklama
Ja równiez mialam hemoroidy i nawet nie sądziłam,że jest to takie nieprzyjemne. Byłam równięz pewna,ze to minie po ciązy ale zostało ;/ Nie za bardzo nadawało się to do operacji a maści działaly jedynie powieerzchownie. Powiem Wam,że jest jednak o wiele lepiej od czasu od kiedy stosuje Procto Vitale. Jest to miweszanka ziołowa ( szałwia, rdest). Ma przynajmniej działanie od wewnątrz.

Jakei konkretnie maści Ci zaleciła? Ja uzywam obecnie dwa razy dziennie i to mi wystarcza. Jeśli chodzi o Procto vitale to efekt jest ale nie był od razu. Widziałam pierwsze efekty mniej więcej po miesiącu przyjmowania regulrnie. Teraz jestem po dwóch miesiacach brania suplementu i jest super. O wiele lepiej ( a zasanawiałam się już nad opieracją mimo ,ze ponoć przy takich lekkich się nie robi). Moja siostra, która mieszka w Uk mi to poleciła bo jest to tam dość popularne. Ostatnio jednak sprawdzałam to jest to dostępne już w Polsce tak wiec nie będę musiała jej prosić aby mi to przywiozła.

Rewelacyjnie pomaga czapek z surowego ziemniaka. Sama w to nie wierzyłam, ale jak jest się w ciąży i leki dostępne nie pomagają to człowiek łapie się wszystkiego. Dodatkowo plasterek ziemniaka przełożony do hemoroidów zewnętrznych natychmiastowo przynosi ulgę i łagodzi świąd. Dzieciom na problemy skórne tez pomaga. Polecam

hemoroidy to trudny temat czasami i prawda jest taka, ze my kobiety spotykamy się z tym problemem w ciąży i po ciąży… warto zapoznać się z domowymi sposobami bo jest ich sporo,tutaj znajdzecie kilka porad , takich domowych na hemoroidy

Napisz do mnie na soglif3@gmail.com Szczerze pisze ze kosztuje to ponad 100zl ale całkowicie pozbywasz sie problemu z hemoroidami i nie tylko . Bez operacji,laserow,naswietlen,czopkow,masci i innych takich tego typu zabiegow razem z domowymi sposobami.

Uuuu, tez miałam taką fobię, że hemoroidy mi na 100% popękają w czsie porodu, a mam je od dawnai to ogromne. "Na szczęście" skończyło się cesarką. Polecić mogę tylko Hemorol w czopkach i rewelacyjną korę dębu, którą trzeba zaparzyć, wlać do miski i w tym posiedzieć. Bardzo pomaga.
masz jeszcze ten problem? to napisz do mnie na soglif3@gmail.com pozbedziesz sie go na amen i bedziesz szczesliwa .

reklama
Do góry