reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

HCG

Paulina1645

Aktywna w BB
Witam ! 31 października miałam ostatnią miesiączkę , w dniach płodnych współżyłam z moim parntenrem bez zabezpieczenia ponieważ staramy się o dziecko, w 24 dniu cyklu wykonałam test beta HCG niestety wyszedł <0,100 jednak nadal nie mam okresu a jest to 30 dzien cyklu, zazwyczaj mam 28 dniowe, owulacja miała miejsce około 17 listopada czy jest szansa że mimo wszystko jestem w ciązy?

reklama
Witaj,

zakładając, że owulacja faktycznie miała miejsce ok. 17.11 to nie na opcji, żeby beta hcg było obecne w krwi już tydzień później, nawet jeśli doszło do zapłodnienia komórki jajowej. Betę najlepiej robić najwcześniej ok. 10 - 11 dnia po owulacji. A nawet jeszcze później.

Polecam powtórzyć betę i będziesz wiedziała co i jak.

Powodzenia :)

czytałam ostatnio opinie pani ginekolog,że jak jest 0,100 to nie ma ciąży. A robiłaś testy? Musi być ponad 5 ml hcg takie są normy

Powtórz jeszcze raz może zrobiłaś za wcześnie.
Teraz wyjdzie na 100% czy jesteś w ciąży.
Twój wynik jest negatywny musi być ponad 5.
Wtedy można mówić o ciazy.
A teraz juz możesz zrobić test płytkowy tez.

zrobiłam test płytkowy wyszedł negatywny, piersi bolą tak że każde obtarcie sprawia ból do tego mam potworna zgage i zawroty głowy sama nie wiem co o tym myslec

zrobiłam test płytkowy wyszedł negatywny, piersi bolą tak że każde obtarcie sprawia ból do tego mam potworna zgage i zawroty głowy sama nie wiem co o tym myslec

Niestety wszelkie objawy typu bóle, zgagi etc bardzo łatwo wmówić sobie samemu, także nie sugerowałabym się tym. Ja przez lata starań miałam chyba wszystkie łącznie z wymiotami. W faktycznej ciąży nic:) Powtórz betę. HCG uwalnia się w odpowiedniej ilości dopiero kilka dni po implantacji nie owulacji, jest szansa, że było za wcześnie.

Witam. Nie chciałam zakładać nowego wątku, więc napiszę tutaj. Ostatnią @ miałam 7 listopada, owulacja była prawdopodobnie 21. We wtorek, czyli ok 8 dpo, zrobiłam bete, która wyszła <0.1 :( Czytałam różne źródła i w niektórych podają, że to mogło być za wcześnie. Jednak w sierpniu byłam w ciąży biochemicznej i wtedy właśnie w 8dpo beta pokazywała już ponad 6. Nie wiem czy mogę mieć jeszcze nadzieję, że jednak jestem w ciąży.. Czy którejś z Was beta była najpierw negatywna, a później okazało się, że jednak jest ciąża?? Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź :)

I co ze cycki Cie bola? Równie dobrze mogą boleć na okres:)
Mnie cycki odkad jestem w ciąży ani razu nie zabolaly 38 tydzień nie ma reguły;)
Zgaga ? Chyba za wcześnie na zgage.
Test po takim czasie by wyszedł przy regularnych cyklach tak mi sie wydaje.
Idz do lekarza jak dalej nie będzie .
Albo zrob bete na swietego spokoju teraz będziesz miała 100 % odp
Po takim czasie
Nie wmawiaj sobie ciąży .

reklama
Witam. Nie chciałam zakładać nowego wątku, więc napiszę tutaj. Ostatnią @ miałam 7 listopada, owulacja była prawdopodobnie 21. We wtorek, czyli ok 8 dpo, zrobiłam bete, która wyszła <0.1 :( Czytałam różne źródła i w niektórych podają, że to mogło być za wcześnie. Jednak w sierpniu byłam w ciąży biochemicznej i wtedy właśnie w 8dpo beta pokazywała już ponad 6. Nie wiem czy mogę mieć jeszcze nadzieję, że jednak jestem w ciąży.. Czy którejś z Was beta była najpierw negatywna, a później okazało się, że jednak jest ciąża?? Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź :)
To zrób jeszcze raz.
Nie masz 100% pewności ze owu byla akurat 21...może później.

Do góry