reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

HCG

Paulina1645

Aktywna w BB
Witam ! 31 października miałam ostatnią miesiączkę , w dniach płodnych współżyłam z moim parntenrem bez zabezpieczenia ponieważ staramy się o dziecko, w 24 dniu cyklu wykonałam test beta HCG niestety wyszedł <0,100 jednak nadal nie mam okresu a jest to 30 dzien cyklu, zazwyczaj mam 28 dniowe, owulacja miała miejsce około 17 listopada czy jest szansa że mimo wszystko jestem w ciązy?

reklama
Witaj,

zakładając, że owulacja faktycznie miała miejsce ok. 17.11 to nie na opcji, żeby beta hcg było obecne w krwi już tydzień później, nawet jeśli doszło do zapłodnienia komórki jajowej. Betę najlepiej robić najwcześniej ok. 10 - 11 dnia po owulacji. A nawet jeszcze później.

Polecam powtórzyć betę i będziesz wiedziała co i jak.

Powodzenia :)

czytałam ostatnio opinie pani ginekolog,że jak jest 0,100 to nie ma ciąży. A robiłaś testy? Musi być ponad 5 ml hcg takie są normy

Powtórz jeszcze raz może zrobiłaś za wcześnie.
Teraz wyjdzie na 100% czy jesteś w ciąży.
Twój wynik jest negatywny musi być ponad 5.
Wtedy można mówić o ciazy.
A teraz juz możesz zrobić test płytkowy tez.

zrobiłam test płytkowy wyszedł negatywny, piersi bolą tak że każde obtarcie sprawia ból do tego mam potworna zgage i zawroty głowy sama nie wiem co o tym myslec

zrobiłam test płytkowy wyszedł negatywny, piersi bolą tak że każde obtarcie sprawia ból do tego mam potworna zgage i zawroty głowy sama nie wiem co o tym myslec

Niestety wszelkie objawy typu bóle, zgagi etc bardzo łatwo wmówić sobie samemu, także nie sugerowałabym się tym. Ja przez lata starań miałam chyba wszystkie łącznie z wymiotami. W faktycznej ciąży nic:) Powtórz betę. HCG uwalnia się w odpowiedniej ilości dopiero kilka dni po implantacji nie owulacji, jest szansa, że było za wcześnie.

Witam. Nie chciałam zakładać nowego wątku, więc napiszę tutaj. Ostatnią @ miałam 7 listopada, owulacja była prawdopodobnie 21. We wtorek, czyli ok 8 dpo, zrobiłam bete, która wyszła <0.1 :( Czytałam różne źródła i w niektórych podają, że to mogło być za wcześnie. Jednak w sierpniu byłam w ciąży biochemicznej i wtedy właśnie w 8dpo beta pokazywała już ponad 6. Nie wiem czy mogę mieć jeszcze nadzieję, że jednak jestem w ciąży.. Czy którejś z Was beta była najpierw negatywna, a później okazało się, że jednak jest ciąża?? Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź :)

I co ze cycki Cie bola? Równie dobrze mogą boleć na okres:)
Mnie cycki odkad jestem w ciąży ani razu nie zabolaly 38 tydzień nie ma reguły;)
Zgaga ? Chyba za wcześnie na zgage.
Test po takim czasie by wyszedł przy regularnych cyklach tak mi sie wydaje.
Idz do lekarza jak dalej nie będzie .
Albo zrob bete na swietego spokoju teraz będziesz miała 100 % odp
Po takim czasie
Nie wmawiaj sobie ciąży .

reklama
Witam. Nie chciałam zakładać nowego wątku, więc napiszę tutaj. Ostatnią @ miałam 7 listopada, owulacja była prawdopodobnie 21. We wtorek, czyli ok 8 dpo, zrobiłam bete, która wyszła <0.1 :( Czytałam różne źródła i w niektórych podają, że to mogło być za wcześnie. Jednak w sierpniu byłam w ciąży biochemicznej i wtedy właśnie w 8dpo beta pokazywała już ponad 6. Nie wiem czy mogę mieć jeszcze nadzieję, że jednak jestem w ciąży.. Czy którejś z Was beta była najpierw negatywna, a później okazało się, że jednak jest ciąża?? Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź :)
To zrób jeszcze raz.
Nie masz 100% pewności ze owu byla akurat 21...może później.

Do góry