reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo Kraków!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
kasianka!!!!
rodziłam sobie w Siemieradzkim!!!!nie chodziłam do takiej normalnej szkoły rodzenia bo miałam swoją prywatną położną!i cały materiał przerobiłam z nią! :D
mój porodziktrwał 13h(na moje życzenie!!!!!!)nie chciałam żadnego znieczulenia!!!!(teraz wiem że głuptas byłam!!!!!!!!!!!!!!!!! ::))ani nic na przyspieszenie!!!!!nie wiem co za diabeł mnie do tego podpuścił!!! ;Dale przeżyłam!!!!(uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuufffffffffffffffffffffffff)
a kubuś jest małym terrorystą ::) są dni i noce (niestety )że chciałabym wsadzić go do brzucha!!!!! ;D
a to mój mały,słodki  terrorysta!!!!

pc0710714ok.jpg

pb1002403ip.jpg

reklama
la pain, Twój Kubuś jest słodki :) jeśli tak wygląda każdy terrorysta to wcale się nie dziwię że ludzie się dają nabrać :):) ja za specjalnie jeszcze nie wiem nic o porodzie i właściwie może całe szczęście. niestety nie mam dostępu do prywatnych położnych, więc będę się musiała zadowolić jakąś szkółką. o ile się jeszcze do niej dotoczę :)

kasianka!!nie masz dostępu do prywatnych położnych z powodu??
bo nie masz kasy na taką przyjemność czy nie znasz żadnej???bo jeżeli to drugie to polecam gorąco moją położną!!!!to jej stronka!!!
www.polozna.krakow.pl

la pain - Gratuluje cudownego bobaska!! Kubus wyglada na slodkiego urwisa :)
Zaciekawila mnie ta opcja indywidualnej szkoly rodzenia - to moje pierwsze dziecko, wiec bardzo chce isc do jakiejs szkoly, zeby miec pojecie, jak sie z malenstwem nalezy obchodzic. Mam jednak dwa problemy: maz pracuje wtorek - piatek w Warszawie, a koniecznie chce, zeby on tez sie tego wszystkiego nauczyl, wiec na kurs zostaje nam tylko poniedzialek :(. I jeszcze nie znalazlam szkoly, gdzie zajecia bylyby tylko w poniedzialek. No i druga sprawa: chce sie glownie dowiedziec, jak sie dzidzia opiekowac, a nie ogladac filmy na video z porodu, czy z cc - za takimi widokami nie przepadam i chyba wole nie byc tak do konca swiadoma jak to wyglada.
Czy mozna spytac, jaki - orientacyjnie - jest koszt takiego indywidualnego "kursu"??

La pain słodki maluszek z twojego synusia!
Też chciałabym się dowiedzieć o orientacyjny koszt parpdu z prywatną położną - jeżeli możesz to podaj.
Ja będę rodzić na Kopernika (tam mam moją panią dr) i jak zapytałam o szkoły rodzenia - przyznałam od razu, że wolałabym indywidualne... zaproponowała mi położną z tamtego szpitala. Zaczynam od 32 tyg. ciąży będę mieć 4 zajęcia trwające 1 - 1,5 godziny. Koszt jednej sesji 50 zł. Nie wiem natomiast czy mogę ją sobie "zamówić" do porodu - muszę się dowiedzieć.
Wiem że zajęcia będą u niej w domu i będziemy przerabiać: poród naturalny (ja też chcę coś o cesarce się dowiedzieć - też powie), opieka nad maluszkiem, kąpiel dziecka - tu podobno tata będzię niezbędny - ja tylko do obserwacji ;) karmienie, oraz pielęgnacja poporodowa (sprawy kobiece, bez męża)

A jeszcze jedno koleżanka pokazała mi sklep, gdzie dają naprawdę dobre ceny za wózki - można się targować i poprosić o zniżki. Dla chętnych: "Świat dziecka" Nowa Huta, os. Zgody 7, pon-pt 11-19, sob 10-14, tel. 644-24-50.
Porównywałam dla przykładu ceny wózków Mutsy ze sklepem na Lubicz - około 400 zł różnicy!

dziewczyny!!!no więc tak...
ja za każdą normalną wizytę-czyli rozmowa pt.100 pytań do...mierzenie, ważenie ,ciśnienie,tętno(dzieciątka)płaciłam 30zł.za indywidualną szkołe rodz.czyli oddychanie pozycje do porodu,przygotowanie do karmienia(jak dbać o piersi i takie tam)jak dbać o maluszka ok50zł i co fajne to może przyjeżdzać do was do domku!!!
ona ma jakąś podpisaną umowe ze szpitalem na siemieradzkiego i koszt prywatnego poroduz nią to 500zł(które płaci się w szpitalu.ona dostaje z tego jakąś część pieniędzy)my oprócz tego daliśmy jej osobno kaskę bo zajmowała się mną cudownie przez 13 h!!! nie wiem ile kosztuje poród z nią w innym szpitalu!!!!
podaje jeszcze raz jej stronkę tam jest jej nr.tel więc możecie zadzwonic albo wysłać maila żeby się wszystkiego dowiedzieć!!!!

www.polozna.krakow.pl

pc2311712nt.jpg

pc2412071lf.jpg

pc2412236ce.jpg

pc2412443bi.jpg

chodziłam do położnej i do lekarza!!!
całkiem bez sensu!no ale mówi się trudno!!!! ;D

reklama
La pain, myślałam że prywatna położna to po prostu któs z Twojej rodziny lub znajoma :) nie wiedziałam że taka "instytucja" istnieje :) dzięki za namiary w każdym razie. nie bardzo mam jeszcze zdanie na ten temat.. oczywiście sprawy finansowe grają tu też jakąś rolę, bo jako że miałam ciążę zagrożoną, cały czas i dość często chodzę do gina (oczywiście prywatnie) a co za tym idzie- wszystkie badania też robię prywatnie. Wiem, że lekarz będzie przy porodzie..pewnie lepiej żeby była też położna.. ale opłacać taką dwójeczkę to już chyba nie dam rady :):)

Magdaleona, dzięki za namiar na wózki, muszę się tam kiedyś doturlać. Jeśli coś będziecie wiedzieć o fajnych promocjach w sklepach dzieciowych to ja proszę o namiary bo jeśli chodzi i zakupy to jestem zupełnie zielona..a nie mam jeszcze nic :(:(

La pain a Ty jaki wózek byś poleciła??? albo odradziła???

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry