reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo Kraków!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Tak to dr Juszczyk, mialam przez niego straszne komplikacje po poronieniu, jak trafiłam na pogotowie w niedzielę na Kopernika (zapalenie macicy , krwotok - jakies dwa tygodnie po poronieniu), to lekarki pytaly kto mnie prowadził, a jak sie dowiedziały to zapytały czy już nie ma lepszych lekarzy w Krakowie zeby chodzić do takiego. Myślalam , ze jest dobry, ordynator itd., dużo bierze, straszne kolejki do niego, teraz komu sie da odradzam tego lekarza. Na pierwszej wizycie po poronieniu zaczął mi opowiadac o aborcjach ( jakie to wspaniale rozwiazanie dla niektorych matek i jak on to dobrze robi) - chore. Chyba nie mam szczęścia do lekarzy.

reklama
A powiedz czy pamiętasz do kogo trafiłaś na Kopernika? Jak tak to napisz. Ja chodzę do dr Kaim ale czasami ciężko ją złapać i kiedyś poleciła mi "w razie problemów" panią dr Mamak - Bałaga, przyjmuje na Łokietka 18b/2, tel. 601 47 18 77 - byłam raz i byłam bardzo zadowolona.

Gunia - zmartwilas mnie ta relacja o dr Juszczyku :( To co piszesz, jest przerazajace... Najwazniejsze, ze wszystko sie dobrze skonczylo i dzidzia w drodze :)

Dziewczyny z Krakowa - znalazlam w necie taka informacje:

http://www.provitalis.pl/index.php?option=content&task=view&id=51&Itemid=61

Moze ktoras z Was to zainteresuje, ja sie wybieram w najblizszy poniedzialek.
Nie wiem czy warto, czy nie - ide pierwszy raz i nic o tym wczesniej nie slyszalam. A mam akurat chwile czasu, wiec stwierdzialam, ze skorzystam.

Pozdrawiam!!!

Magdaleona dzięki za namiary na lekarkę! Niestety nie pamiętam nazwisk tych lekarek z Kopernika, sama żałuję.
Ewcik podziel sie wrażeniami po spotakaniu!

Ewcik dzięki za namiary, niestety w każdy poniedziałek od 16 do 20 muszę załatwić parę spraw biurowych, więc warsztaty odpadają a chętnie bym się przeszła

Znalazlam wlasnie w necie cos, co moze nas (przyszle mamusie z Krakowa i okolic) zainteresowac:

Krakowscy radni LPR chcą przeznaczenia 2 mln zł na "becikowe"
Radni LPR chcą, by w przyszłorocznym budżecie Krakowa zarezerwować 2 mln zł na "becikowe", czyli jednorazowe zapomogi po narodzinach dziecka.
Prezes LPR w Krakowie Maciej Twaróg mówił we wtorek dziennikarzom, że ta forma pomocy powinna przysługiwać wszystkim rodzinom, a nie tylko najbiedniejszym.
Podczas konferencji prasowej działacze LPR podkreślali, że to właśnie w Krakowie narodził się pomysł "becikowego", które podchwyciły inne miasta, a potem rząd. Pierwszą uchwałę w tej sprawie krakowscy radni podjęli pod koniec grudnia 2004 r. Jednak "becikowe" nie było dotąd wypłacane, bo uchwałę zaskarżył do NSA wojewoda, a NSA uznał ją za niezgodną z prawem.
"Zmartwiło nas to, że becikowe; pan premier Marcinkiewicz chce wypłacać jedynie ludziom najuboższym. Uważamy, że tysiąc zł powinno być wypłacane wszystkim dzieciom. Mamy nadzieję, ze uda się do tego przekonać rząd i większość sejmową" - mówił Twaróg.
W miniony czwartek prezydent Krakowa Jacek Majchrowski wydał zarządzenie, zgodnie z którym zasiłek celowy za urodzenie dziecka wypłacany przez gminę Kraków będzie wynosił 800 zł.

Wprawdzie Liga Polskich Rodzin nie jest moim ulubionym ugrupowaniem, ale tym razem 3mam kciuki !!! :)

Przy okazji odgrzebania watku dla Krakusek przypomnialam sobie, ze obiecalam napisac, jak bylo na warsztatach:

Warsztaty odbywaja sie na Ujastek (w poblizu szpitala, ale nie w samym budynku szpitalnym) - dla mnie to prawie koniec swiata, bo bardzo rzadko bywam w Hucie, a w tamtych rejonach to juz w ogole.
Bylo okolo 15 osob, czyli raczej mala grupa, a frekwencja i tak zaskoczyla organizatorow - salka jest bardzo mala, wiec generalnie spotkanie mialo kameralny charakter. Temat mial dotyczyc porodu - tradycyjnego i alternatyw. Bylo wiec dokladnie o tym jak przebiega porod fizjologiczny i troche o porodzie w wodzie. Infomarcje byly ciekawe, choc musze przyznac, ze spodziewalam sie troche szerszego ujecia - ze bedzie tez i o cc (w koncu to tez forma porodu) i o porodach np. w domu. Bron Boze, nie jestem zainteresowana rodzeniem w domu, ale skoro mialo byc o roznych mozliwosciach, to myslalam, ze bedzie cos wiecej niz porod fizjologiczny i w wodzie.
Duzym atutem byla obecnosc lekarza, poloznej i psychologa - dzieki temu, kazdy dodal cos ze swego obszaru.
Musze przyznac, ze dosc kompleksowo omowili sprawy zwiazane z przygotowaniem sie do porodu i juz samym porodem.
Nie obylo sie tez bez reklamy szpitala na Ujastek, ale mozna to poniekad zrozumiec - fundacja jest ze szpitalem powiazana.
Na koniec, dla kazdej ciezarowki byly drobne upominki - troche materialow dydaktycznych (ulotki  broszurki) oraz ostatni numer Dziecka i probka herbatki HIPP dla ciezarnych.
Reasumujac - jesli macie wolny czas to uwazam, ze skorzystac warto (warsztaty sa bezplatne), ale jesli nie - to tez nie ma powodu to duzego zmartwienia - wydaje mi sie, ze wiekszosc z tych rzeczy mozna wyczytac w ksiazce  lub znalezc w necie (np. na forum bb u kwietniowek ;) :D )
Ja planuje wybrac sie jeszcze przynajmniej raz - maja byc jeszcze jakies 3 tematy, ale wydaje mi sie, ze wiecej skorzystam ze szkoly rodzenia, do ktorej tez zamierzam sie zapisac.
No i wlasnie - macie jakas dobra, polecana w Kraku??? Czy sie w ogole wybieracie??

Moja Pani dr poleci mi położną, z którą spotkam się z mężem i wszystko sobie omówimy. Położna jest z Kopernika. Mnie taka forma odpowiada i mężowi też (mąż nie lubi spotkań w dużych grupach dyskusyjnych itp, więc chyba nie dalibyśmy rady chodzić do szkoły rodzenia...

cześć ciężaróweczki!!!!!!ja też jestem z Krakowa(Ruczaj)!!!!!!tylko że ja już sobie urodziłam bobaska!!!!!!!jak macie jakieś pytanka to śmiało!!!!!!!!!coś już wiem o ciąży i porodzie(trwał13godzin)

reklama
cześć dziewczyny. Ja też z Krakówka, termin mam na 1 kwietnia ale się nie mogłam doczekać kwietniówek :) więc dołączyłam do marcowych ciężarówek i tak już zostało... prawdopodonie będę rodzić w sz. Narutowicza bo tam pracuje mój gin. choć sam szpital mnie nieco przeraża ale chyba tak to zwykle wygląda
la pain a Ty gdzie rodziłaś??? chodziłaś do szkoły rodzenia?? i jeśli tak to gdzie??? fajnie że masz to już za sobą..jak Twój Kubuś???

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry