reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo Kraków!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Tak to dr Juszczyk, mialam przez niego straszne komplikacje po poronieniu, jak trafiłam na pogotowie w niedzielę na Kopernika (zapalenie macicy , krwotok - jakies dwa tygodnie po poronieniu), to lekarki pytaly kto mnie prowadził, a jak sie dowiedziały to zapytały czy już nie ma lepszych lekarzy w Krakowie zeby chodzić do takiego. Myślalam , ze jest dobry, ordynator itd., dużo bierze, straszne kolejki do niego, teraz komu sie da odradzam tego lekarza. Na pierwszej wizycie po poronieniu zaczął mi opowiadac o aborcjach ( jakie to wspaniale rozwiazanie dla niektorych matek i jak on to dobrze robi) - chore. Chyba nie mam szczęścia do lekarzy.

reklama
A powiedz czy pamiętasz do kogo trafiłaś na Kopernika? Jak tak to napisz. Ja chodzę do dr Kaim ale czasami ciężko ją złapać i kiedyś poleciła mi "w razie problemów" panią dr Mamak - Bałaga, przyjmuje na Łokietka 18b/2, tel. 601 47 18 77 - byłam raz i byłam bardzo zadowolona.

Gunia - zmartwilas mnie ta relacja o dr Juszczyku :( To co piszesz, jest przerazajace... Najwazniejsze, ze wszystko sie dobrze skonczylo i dzidzia w drodze :)

Dziewczyny z Krakowa - znalazlam w necie taka informacje:

http://www.provitalis.pl/index.php?option=content&task=view&id=51&Itemid=61

Moze ktoras z Was to zainteresuje, ja sie wybieram w najblizszy poniedzialek.
Nie wiem czy warto, czy nie - ide pierwszy raz i nic o tym wczesniej nie slyszalam. A mam akurat chwile czasu, wiec stwierdzialam, ze skorzystam.

Pozdrawiam!!!

Magdaleona dzięki za namiary na lekarkę! Niestety nie pamiętam nazwisk tych lekarek z Kopernika, sama żałuję.
Ewcik podziel sie wrażeniami po spotakaniu!

Ewcik dzięki za namiary, niestety w każdy poniedziałek od 16 do 20 muszę załatwić parę spraw biurowych, więc warsztaty odpadają a chętnie bym się przeszła

Znalazlam wlasnie w necie cos, co moze nas (przyszle mamusie z Krakowa i okolic) zainteresowac:

Krakowscy radni LPR chcą przeznaczenia 2 mln zł na "becikowe"
Radni LPR chcą, by w przyszłorocznym budżecie Krakowa zarezerwować 2 mln zł na "becikowe", czyli jednorazowe zapomogi po narodzinach dziecka.
Prezes LPR w Krakowie Maciej Twaróg mówił we wtorek dziennikarzom, że ta forma pomocy powinna przysługiwać wszystkim rodzinom, a nie tylko najbiedniejszym.
Podczas konferencji prasowej działacze LPR podkreślali, że to właśnie w Krakowie narodził się pomysł "becikowego", które podchwyciły inne miasta, a potem rząd. Pierwszą uchwałę w tej sprawie krakowscy radni podjęli pod koniec grudnia 2004 r. Jednak "becikowe" nie było dotąd wypłacane, bo uchwałę zaskarżył do NSA wojewoda, a NSA uznał ją za niezgodną z prawem.
"Zmartwiło nas to, że becikowe; pan premier Marcinkiewicz chce wypłacać jedynie ludziom najuboższym. Uważamy, że tysiąc zł powinno być wypłacane wszystkim dzieciom. Mamy nadzieję, ze uda się do tego przekonać rząd i większość sejmową" - mówił Twaróg.
W miniony czwartek prezydent Krakowa Jacek Majchrowski wydał zarządzenie, zgodnie z którym zasiłek celowy za urodzenie dziecka wypłacany przez gminę Kraków będzie wynosił 800 zł.

Wprawdzie Liga Polskich Rodzin nie jest moim ulubionym ugrupowaniem, ale tym razem 3mam kciuki !!! :)

Przy okazji odgrzebania watku dla Krakusek przypomnialam sobie, ze obiecalam napisac, jak bylo na warsztatach:

Warsztaty odbywaja sie na Ujastek (w poblizu szpitala, ale nie w samym budynku szpitalnym) - dla mnie to prawie koniec swiata, bo bardzo rzadko bywam w Hucie, a w tamtych rejonach to juz w ogole.
Bylo okolo 15 osob, czyli raczej mala grupa, a frekwencja i tak zaskoczyla organizatorow - salka jest bardzo mala, wiec generalnie spotkanie mialo kameralny charakter. Temat mial dotyczyc porodu - tradycyjnego i alternatyw. Bylo wiec dokladnie o tym jak przebiega porod fizjologiczny i troche o porodzie w wodzie. Infomarcje byly ciekawe, choc musze przyznac, ze spodziewalam sie troche szerszego ujecia - ze bedzie tez i o cc (w koncu to tez forma porodu) i o porodach np. w domu. Bron Boze, nie jestem zainteresowana rodzeniem w domu, ale skoro mialo byc o roznych mozliwosciach, to myslalam, ze bedzie cos wiecej niz porod fizjologiczny i w wodzie.
Duzym atutem byla obecnosc lekarza, poloznej i psychologa - dzieki temu, kazdy dodal cos ze swego obszaru.
Musze przyznac, ze dosc kompleksowo omowili sprawy zwiazane z przygotowaniem sie do porodu i juz samym porodem.
Nie obylo sie tez bez reklamy szpitala na Ujastek, ale mozna to poniekad zrozumiec - fundacja jest ze szpitalem powiazana.
Na koniec, dla kazdej ciezarowki byly drobne upominki - troche materialow dydaktycznych (ulotki  broszurki) oraz ostatni numer Dziecka i probka herbatki HIPP dla ciezarnych.
Reasumujac - jesli macie wolny czas to uwazam, ze skorzystac warto (warsztaty sa bezplatne), ale jesli nie - to tez nie ma powodu to duzego zmartwienia - wydaje mi sie, ze wiekszosc z tych rzeczy mozna wyczytac w ksiazce  lub znalezc w necie (np. na forum bb u kwietniowek ;) :D )
Ja planuje wybrac sie jeszcze przynajmniej raz - maja byc jeszcze jakies 3 tematy, ale wydaje mi sie, ze wiecej skorzystam ze szkoly rodzenia, do ktorej tez zamierzam sie zapisac.
No i wlasnie - macie jakas dobra, polecana w Kraku??? Czy sie w ogole wybieracie??

Moja Pani dr poleci mi położną, z którą spotkam się z mężem i wszystko sobie omówimy. Położna jest z Kopernika. Mnie taka forma odpowiada i mężowi też (mąż nie lubi spotkań w dużych grupach dyskusyjnych itp, więc chyba nie dalibyśmy rady chodzić do szkoły rodzenia...

cześć ciężaróweczki!!!!!!ja też jestem z Krakowa(Ruczaj)!!!!!!tylko że ja już sobie urodziłam bobaska!!!!!!!jak macie jakieś pytanka to śmiało!!!!!!!!!coś już wiem o ciąży i porodzie(trwał13godzin)

reklama
cześć dziewczyny. Ja też z Krakówka, termin mam na 1 kwietnia ale się nie mogłam doczekać kwietniówek :) więc dołączyłam do marcowych ciężarówek i tak już zostało... prawdopodonie będę rodzić w sz. Narutowicza bo tam pracuje mój gin. choć sam szpital mnie nieco przeraża ale chyba tak to zwykle wygląda
la pain a Ty gdzie rodziłaś??? chodziłaś do szkoły rodzenia?? i jeśli tak to gdzie??? fajnie że masz to już za sobą..jak Twój Kubuś???

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry