reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

Byłam dziś u lekarza po zwolnienie bo dalej wymiotuje, wizytę powinnam mieć w poniedziałek ale zbadał mnie dziś. Dzidzia ma 4,17 cm wg OM 10+3, wg pierwszego USG 10+2, wg USG dzisiejszego 11+2. Machał rączkami i się wiercił[emoji6] Lekarz dalej powtarza, że nie mam się zmuszać do jedzenia ale pić mam, a jak wymiotuje też płyny to mam zgłosić się do szpitala na kroplówkę. Wolałabym nie bo na parę dni mnie zatrzymają, także będę próbować w siebie wlewać[emoji6] prenatalne 23.07 15:00

Zobacz załącznik 874265

reklama
Czyli to jednak prawda co mówią o tym ciazowym odmozdzeniu :D

Ja wyszłam dziś od lekarza i zapomniałam kurtki...musiałam się wracać[emoji23] potem przypomniało mi się, że na te prenatalne się nie umówiłam to zadzwoniłam...potem mi się przypomniało że miałam jej jeszcze powiedzieć żeby wykreśliła ten termin z poniedziałku bo dziś mnie doktor zbadał ale już nie dzwoniłam bo mi głupio:p mam nadzieję, że jej powiedział;)

Ja wyszłam dziś od lekarza i zapomniałam kurtki...musiałam się wracać[emoji23] potem przypomniało mi się, że na te prenatalne się nie umówiłam to zadzwoniłam...potem mi się przypomniało że miałam jej jeszcze powiedzieć żeby wykreśliła ten termin z poniedziałku bo dziś mnie doktor zbadał ale już nie dzwoniłam bo mi głupio:p mam nadzieję, że jej powiedział;)
Ja to samo mam ciągle zapominam coś a powiem wam lepsza rzecz wczoraj z mezem się serduszkowalismy 1 raz w ciąży[emoji16]to prawda że wszystko lepiej czuć itp ale tak się obawiałam że z dzieckiem coś się stało [emoji23]

Ja juz po. Wszystko w porządku, slyszalam serduszko naszego malenstwa [emoji173] rośnie jak na drozdzach, ma już ok 7 cm, nie wiem dokladnie ale widzialam, ze odpowiada to 13t1d, a mam dzisiaj 12t3d. [emoji7] poza tym nie jestem zadowolona z wizyty bo lekarz nic nie mowil, od czasu do czasu bąknął pod nosem ze jest ok. Nie dostalam zdjecia bo stwierdził ze slabo widac, chociaz na monitorze widzialam takiego pieknego dzidzia [emoji173] podobno spal, ale widzialam jak macha raczkami [emoji7] och zakochana jestem w moim skarbeczku [emoji7] szkoda, ze nie moge sie Wam pochwalic [emoji4] o pleć jak zapytalam to powiedział ze nie bedzie widac... Jade zapisac sie do kogos kompetentnego [emoji4]

Ale piszecie dużo [emoji2]
Niby od wczoraj a tu tyle postów do przeczytania heh xD
Gratuluję udanych i mniej udanych wizyt, śliczne dzidzie [emoji7]
Mnie już nie mdli (praktycznie wcale mnie mdliło) zaczynam jeść jak człowiek i nawet z mężem trochę się wczoraj przytulaliśmy [emoji14] od niepamiętnych czasów ;)
Wczoraj miałam dzień szyciowy i trochę zaległości ponadrabiane także spoko;)

Ale piszecie dużo [emoji2]
Niby od wczoraj a tu tyle postów do przeczytania heh xD
Gratuluję udanych i mniej udanych wizyt, śliczne dzidzie [emoji7]
Mnie już nie mdli (praktycznie wcale mnie mdliło) zaczynam jeść jak człowiek i nawet z mężem trochę się wczoraj przytulaliśmy [emoji14] od niepamiętnych czasów ;)
Wczoraj miałam dzień szyciowy i trochę zaległości ponadrabiane także spoko;)
O to widze wczoraj ksieżyc sie dobrze ułożył bo my wczoraj bo my też podziałaliśmy pierwszy raz jakoś tak normalnie, choć spina malutka pozostała. M. jak się dorwał wyposzczony po takim czasie hahaha. Ale mówi, że jakoś przyjemniej tam [emoji12] [emoji23]
Śmiesznie tak w "trójkę", a jeszcze pies gdzieś tam spał w pokoju. Ale faktycznie odczucia intensywniejsze [emoji48]

Hahaha[emoji1] my też wyposzczeni to pieronem koniec [emoji7]
O to widze wczoraj ksieżyc sie dobrze ułożył bo my wczoraj bo my też podziałaliśmy pierwszy raz jakoś tak normalnie, choć spina malutka pozostała. M. jak się dorwał wyposzczony po takim czasie hahaha. Ale mówi, że jakoś przyjemniej tam [emoji12] [emoji23]
Śmiesznie tak w "trójkę", a jeszcze pies gdzieś tam spał w pokoju. Ale faktycznie odczucia intensywniejsze [emoji48]

Kurcze ja to teraz staram się jak najwięcej korzystać bo.pamietam jak jest po porodzie ..mi to się chyba rok nie chciało [emoji23]

reklama
Ja już po badaniu prenatalnym. Na USG wszystko wyszło ok, serduszko, żołądek, kość nosowa i karkówka, także nie ma powodu do zmartwień. Maleństwo ma już 5,7 cm niestety dupci nie chciało pokazać i o płci nie było szans porozmawiać [emoji7]
IMG_20180706_141604.jpg

Załączniki

• IMG_20180706_141604.jpg
    IMG_20180706_141604.jpg
    94,7 KB · Wyświetleń: 315
Do góry