Asia92
Fanka BB :)
Ogólnie powiem Wam że mam takie krostki na twarzy i dekolcie, masakra[emoji16]jak nastolatka. Ogólnie widzę że zbrzydlam. [emoji23]
Mam to samo
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ogólnie powiem Wam że mam takie krostki na twarzy i dekolcie, masakra[emoji16]jak nastolatka. Ogólnie widzę że zbrzydlam. [emoji23]
Ta wizyta u genetyka mi namieszala przecież nie jest to najgorszy wynik, grupa średniego ryzyka... (podobno nawey luteina mogla go obniżyć) No rozmawialiśmy z M i nie będziemy dalej drążyć, co ma być to będzie a przecież to tylko sucha statystyka ten testRzeczywiście wynik nie jest zadowalający, ale wiesz, że to tylko prawdopodobieństwo. Mam znajomą, która miała wynik 1:200. Wszystko zakreślone na czerwono z wykrzyknikami. Urodziła zdrowego synka. Dlatego cieżko doradzić. Chyba musisz to przegadać z partnerem.
Ja na twarzy jeszcze pół biedy, ale plecy to jakaś tragedia .. Jeden na drugim.Ogólnie powiem Wam że mam takie krostki na twarzy i dekolcie, masakra[emoji16]jak nastolatka. Ogólnie widzę że zbrzydlam. [emoji23]
Super relax [emoji2]Żyć nie umierać [emoji16] wracam z pracy, a tu kąpiel przygotowana i piwko z sokiem [emoji16][emoji16]Zobacz załącznik 878958
To nie chodzi o aborcje tylko o świadomość wady by móc zareagować wcześniej. Wiele wad wykrytych można leczyć i przygotować sie już przy przyjściu na świat maluszka. No i o Twoj spokoj. Jezeli zrobiaz badania i okaze sie ze wszystko ok to pomysl, że bedziesz kolejne miesiace spokojna [emoji4] ale oczywiscie nifty to duży koszt i to indywudualna decyzja. Ale pamietaj tez, że te pappy to też troche statystyki, a statystycznie ja i mój pies mamy po trzy nogi [emoji16]
Super! A zdjecie cudne [emoji7] co do butów, pierwsze o jakich pomyślałam to wlasnie niebieskie chabrowe [emoji173]I ja po wizyciewszystko w jak najlepszym porzadku, wszystkie parametry w normie. 6,5cm długości. Mój był zaskoczony, że to juz tak wszystko ukształtowane i ręce i nóżki i w ogóle mini czlowieczek taki
jak wrocimy do domu, to wrzucę wam zdjęcie. Aha, no i prawdopodobnie chłopak
![]()
Gratuluje [emoji4] a plec jaka?Zobacz załącznik 878890 odebrałam wyniki NIFTY, z USG wszystko Ok. Dziecko rozwija się prawidłowo i wygada na zdroweteraz czekam na połówkowe.
Piekne [emoji7]Jak tak wstawiacie swoje maleństwa to też wstawię [emoji4]podobno chłopak [emoji16] siusiaka widać hehe xDZobacz załącznik 878917
Paznokcie robię sobie i innym [emoji4] wlosow jeszcze nie malowalam, ale zamierzam farba bez amoniaku [emoji4]A robicie sobie normalnie paznokcie zelowe.albo hybrydowe w ciazy i malujecie wlosy?[emoji848][emoji4]
hej dziewczyny, czujecie już jakieś ruchy? mam termin na 5 stycznia, to moje drugie dziecko i jeszcze nic nie czuję
No właśnie dzisiaj czytałam i są różne choroby do wykrycia nie tylko typu zespół downa, ale też inne genetyczne, które nie tyle idzie zoperowac, a być przygotowanym żeby zaczac rehabilitacje zaraz po porodzie i zminimalizowac skutki wady bo niektore choroby jak nie wykryjemy teraz to możemy dopiero np jak dziecko bedzie miało kilka lat. Tzn powiem tak, ze ja osobicie gdyby mi wyszło ryzyko wieksze to bym sie zdecydowała na nifty nawet dla samego spokoju ze jest ok i moge kolejne pol roku spać spokojnie, albo by byc przygotowana psychicznie. Ja i tak bym nie usuneła dzidziusia nie ma szans chyba ze by to zagrazalo mojemu zyciu.W przypadku prenatalnych pierwszego trymestru niestety właśnie ta kwestia wchodzi w grę; aborcja czy nie, bo tam wykrywamy wady genetyczne, a ich nie zoperujemy. I tak naprawdę to kwestia wspólnej decyzji z partnerem,co robimy dalej ze świadomością, że dziecko może urodzić się chore. Rodzę czy jednak przerywam ciąże.
Na połówkowy wady wrodzone, więc wtedy ewentualnie można mowić o operacji, jeśli jest możliwa.
To u mnie zupełnie odwrotnie... Twarz gładka, pazury mocne i wszyscy chwalą że taka ładna jestem [emoji23] [emoji23] [emoji23] jeszcze przed prenatalnymi słyszałam... Zobaczysz będzie dziewczynka bo bardzo ładnie wyglądasz no i się póki co sprawdzają wyrocznie hehe [emoji12] chociaż zawsze słyszałam że to dziewczynki zabierają matce urodę a tu teraz wszyscy co innego gadali i to zanim było cokolwiek wiadomo na temat płci [emoji6]Ogólnie powiem Wam że mam takie krostki na twarzy i dekolcie, masakra[emoji16]jak nastolatka. Ogólnie widzę że zbrzydlam. [emoji23]