reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

reklama
Rozalia bardzo ładne imię :) Julia również, ale właśnie bardzo popularne teraz. Julita mi się też podoba :)

W zasadzie mam tylko jedno imię wybrane: Rozalia. Ale nie jestem przekonana do niego tak na 100%, bo lubię imiona miękko brzmiące, np. Julia. Z „R” to raczej twarda wymowa i zdrobnienia. I tu się zaczyna problem, bo o ile Julia mi się bardzo podoba, to Julek jest na potęgę. A nie chcę, żeby moje dziecko miało ma imię jak co druga dziewczynka w piaskownicy, przedszkolu itd.
Piękne imię! Mam naprzeciwko mała 1,5roczna sąsiadkę Rozalię jest tak urocza że zmobilizowala mnie do posiadania córeczki :-) malutka Roza super!

Jeśli będziemy mieć wymarzoną córeczkę to będzie miała na imię Mia.
Jeżeli chłopiec to Kasjan, chociaż wolałabym Marcela albo Milana.

Dalecy znajomi mają Rozalię i dzieci mówią na nią Rozi lub Ro. Ma siostrę i moje dziewczynki zawsze mówią Zuzia i Ro [emoji2]
Chyba jednak nie będę kombinować i zostanę przy Rozalce, tym bardziej, że córki zaakceptowały [emoji6] Męża urobimy przez tyle czasu [emoji6]

Gdyby był chłopiec u mnie, to na pewno Witek i tu negocjacji nie byłoby z nikim [emoji1]Musieliby się dostosować [emoji6]

Hej dziewczynki , witam się w południe bo rano jakoś się nie zabrałam. Sliczne imiona dla dziewczynek macie, Rozalia i Mia ,ja pewnie będę miał trzeciego syna i mamy problem bo to co nam sie podoba to już gdzieś blisko jest a na razie nic nam do głowy nie przyszło.

reklama
W zasadzie mam tylko jedno imię wybrane: Rozalia. Ale nie jestem przekonana do niego tak na 100%, bo lubię imiona miękko brzmiące, np. Julia. Z „R” to raczej twarda wymowa i zdrobnienia. I tu się zaczyna problem, bo o ile Julia mi się bardzo podoba, to Julek jest na potęgę. A nie chcę, żeby moje dziecko miało ma imię jak co druga dziewczynka w piaskownicy, przedszkolu itd.

Rozalia [emoji7][emoji7][emoji7] moja mąż się nie zgadza na to imię mówi ze może byc na drugie. Jak będzie dziewczynka to Alicja Rozalia ;) dlaczego Rozalia? Imię mojej prababci do której jestem podobna- podobno ;) jak dwie krople wody wiec zostanie na drugie jak będzie dziewczynka ;)

Do góry