reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

No więc.. Jest wszystko w porządku! Aaaa jestem najszcześliwa na świecie dziewczyny! Bibuś rośnie idealnie z OM i usg dzisiaj rownież wyszło 11+3. Ma 4.67cm [emoji7]
Termin dalej 19 styczeń. Widzieliśmy jak skacze, rusza rączkami, nożkami i ssie kciuk! Niesamowite! Serduszko puka 160/min [emoji7] Badania wszystkie ok. Szok bo TSH 0.66 [emoji50]
Prenatalne mamy 12.07 i 250zł. Test pappa zleca jak cos zobaczy nie tak w usg. Oczywiście schudłam troche ale nic nie mówił, wiec ok. Ciśnienie juz po wizycie bylo wiec bylo ok haha, przed to by skali brakło [emoji23]. Był ze mną maż i myślałam, że padnie z wrażenia jak zobaczył takiego bobaska na usg. To już nie "plama" tylko prawdziwy bobasek ! Zobacz załącznik 873204

A czemu od razu nie miałaś w tym badaniu usg prenatalnego?

reklama
No więc.. Jest wszystko w porządku! Aaaa jestem najszcześliwa na świecie dziewczyny! Bibuś rośnie idealnie z OM i usg dzisiaj rownież wyszło 11+3. Ma 4.67cm [emoji7]
Termin dalej 19 styczeń. Widzieliśmy jak skacze, rusza rączkami, nożkami i ssie kciuk! Niesamowite! Serduszko puka 160/min [emoji7] Badania wszystkie ok. Szok bo TSH 0.66 [emoji50]
Prenatalne mamy 12.07 i 250zł. Test pappa zleca jak cos zobaczy nie tak w usg. Oczywiście schudłam troche ale nic nie mówił, wiec ok. Ciśnienie juz po wizycie bylo wiec bylo ok haha, przed to by skali brakło [emoji23]. Był ze mną maż i myślałam, że padnie z wrażenia jak zobaczył takiego bobaska na usg. To już nie "plama" tylko prawdziwy bobasek ! Zobacz załącznik 873204
Cudny! [emoji173]

A to moja dzidzia ma 12 tyg i 6 dni lubi się kręcić i wiercić do tego stopniaze nie dało się jej przez długi czas zmierzyć nawet bicia serduszka nie dala posłuchać haha wszystko z nią w porządku ma już 8 cm a jej kość biodrowa 1 cm

Załączniki

• 1530603746401-109749097.jpg
    1530603746401-109749097.jpg
    2,1 MB · Wyświetleń: 95
A czemu od razu nie miałaś w tym badaniu usg prenatalnego?
Nie wiem, nie spotkałam sie wczesniej z tym żeby prenatalne były na wizycie z nfz. U nas jest zwykłe usg, a na prenatalne umawia sie osobno. Ale ja baaardzo chetnie mojemu lekarzowi dam zarobić te 250zl i wiem, że dokładnie mi wszystko pomierzy i jeszcze z uśmiechem, żartami itp. bo jest na prawde super lekarzem i jak słysze na nfz jacy są lekarze, a mój na nfz i wszystko zbadał szyjke itp, wytłumaczył, odpowiedział na pytania itp.

Nie wiem, nie spotkałam sie wczesniej z tym żeby prenatalne były na wizycie z nfz. U nas jest zwykłe usg, a na prenatalne umawia sie osobno. Ale ja baaardzo chetnie mojemu lekarzowi dam zarobić te 250zl i wiem, że dokładnie mi wszystko pomierzy i jeszcze z uśmiechem, żartami itp. bo jest na prawde super lekarzem i jak słysze na nfz jacy są lekarze, a mój na nfz i wszystko zbadał szyjke itp, wytłumaczył, odpowiedział na pytania itp.

Ja też mam super lekarza na nfz, ale robi normalnie to usg z pomiarami na wizycie i za nic nie płacę... Trochę to dziwne że każe Ci po to przyjść prywatnie, bo to jest obowiązkowe badanie w ciąży i każdy musi mieć zrobione. Chyba że chodzi o jakiś lepszy sprzęt czy coś...

A no i mam jeszcze jedno opakowanie Duphastonu zjeść. Na wszelki wypadek. Kwas zostawił ten 5mg też na wszelko wypadek do 14tyg go brać poki układ nerwowy sie nie wykształci, a pozniej mowi kupic sobie Prefna Plus i łykać. I współżycie odwieszone tylko mówi bez szaleństw [emoji23]

Ja też mam super lekarza na nfz, ale robi normalnie to usg z pomiarami na wizycie i za nic nie płacę... Trochę to dziwne że każe Ci po to przyjść prywatnie, bo to jest obowiązkowe badanie w ciąży i każdy musi mieć zrobione. Chyba że chodzi o jakiś lepszy sprzęt czy coś...
No właśnie pytałam znajomych, siostre, bratowa i kazdy placil za prenatalne. Nie wiem serio jakos wole isc tam do niego gdzie ma super sprzet i wiecej czasu, a tu w poradni to wiadomo kolejka jak cholera za mna, nie ma drugiego monitora, maz stoi nademna. 250zl to nie majatek i jakos mi nie szkoda zupełnie ze nie mialam na nfz. A nawet lepiej bo bedzie bobas wiekszy za poltora tygodnia i go znowu zobacze [emoji173]

Ostatnia edycja:
A to moja dzidzia ma 12 tyg i 6 dni lubi się kręcić i wiercić do tego stopniaze nie dało się jej przez długi czas zmierzyć nawet bicia serduszka nie dala posłuchać haha wszystko z nią w porządku ma już 8 cm a jej kość biodrowa 1 cm
8cm o jejku to już w ogole kawał dzidzi! Gratulacje! [emoji7]

reklama
Do góry