paulenka91
Fanka BB :)
Czyli nie chorowałam na to czy jak?Negatywne . Nie masz przeciwciał , ja mam IgG ponad 400
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Czyli nie chorowałam na to czy jak?Negatywne . Nie masz przeciwciał , ja mam IgG ponad 400
Nie chorowałas ,więc musisz uważac na surowe mięcho .Czyli nie chorowałam na to czy jak?
Byłam pewna że ja miałam już[emoji3]a mięsa nie jem w ogóle od paru tygodni bo mam wstręt[emoji16]Nie chorowałas ,więc musisz uważac na surowe mięcho .
No widzisz Podobno tylko 10% procent społeczeństwa przechodzi toxo. Ja miałam przeciwciala już w wieku 17 lat..skąd nie wiadomo [emoji6]..pewnie zjadłam jakiś syf [emoji6]Byłam pewna że ja miałam już[emoji3]a mięsa nie jem w ogóle od paru tygodni bo mam wstręt[emoji16]
Współczuję [emoji52]. Może gorzka herbatę pij. A ja mam okropny ucisk na pęcherz..jestem zdziwiona że tak wczesniej, co 10 minut biegam, już miałam dwa dni przerwy i dziś znów .A ja mam taką biegunkę znowu [emoji853] wymiotów nie mam to nadrabiam drugą stroną medalu. A nic nie zjadłam takiego. Wszystko świeże.
Współczuję [emoji52]. Może gorzka herbatę pij. A ja mam okropny ucisk na pęcherz..jestem zdziwiona że tak wczesniej, co 10 minut biegam, już miałam dwa dni przerwy i dziś znów .
A ja dziś byłam na wizycie z wynikami pierwszych badań. Wszystkie kiły, różyczki i toksoplazmozy wyszły ok tylko w moczu jakieś erytrocyty 10. Nie wiadomo skąd. Reszta bez zarzutu . Lekarz założył mi kartę ciąży i mam 2 tygodnie spokoju. Kolejna wizyta 2 lipca. Cieszę się, że trochę odetchne bo wizyty i badania są dla mnie ogromnym stresem. W sprawie rąk do góry to sam lekarz mi powiedział , że wieszanie firanek w ciąży nie jest wskazane . A jak zapytałam o spanie na brzuchu to powiedział, że przyjdzie taki czas, że taka pozycja będzie dla mnie zwyczajnie niewygodna. Teraz bez obaw mogę spać to nie przeszkadza ciąży.
Dzięki za kciuki, jak na razie jest dobrze[emoji7] już 2cm mam i serduszko też[emoji2] Termin wychodzi z usg tydzień później niż liczyłam, na 31.01.
Zobacz załącznik 868483
Też tak miałam w pierwszej ciąży na początku, smecte możesz normalnie brać w razie czego.A ja mam taką biegunkę znowu [emoji853] wymiotów nie mam to nadrabiam drugą stroną medalu. A nic nie zjadłam takiego. Wszystko świeże.
Ja mam dużo ciuszkow używanych i nowych. Niestety na olx i fb trafiałam na takie w super stanie że poplamione podarte.. więc używane tylko w szmateksach.. ile perełek można znaleźć!! Za grosze! Dla takich maluszków jak nowe, a i tak wyprane od razu w domu i wyprasowaneCo do używanych ubranek uważam, że to dobry pomysł. Maluszki szybko rosną i dość często trzeba wymieniać garderobę. W ten sposób można sporo zaoszczędzić. Moje córki wychowaly się na lumpeksowych ciuszkach.
Jeśli chodzi o to czy to dobry moment...hmmm...sprawa indywidualna...jedni nie kupują żeby nie zapeszyc a inni kupują bez oporów. Mnie chyba najbardziej trzyma fakt, że nie wiem czy to będzie chłopiec czy dziewczynka [emoji23] aczkolwiek sama ostatnio uległam i kupiłam w pepco dwie pary połśpioszków. Nie pokazałam mężowi bo bałam się że stwierdzi że za wcześnie kupuję. A wczoraj od sąsiadów dostaliśmy dwie szt pampersow rozmiar 2 (jakaś darmowa próbka) więc chciał nie chciał powolutku coś tam się pojawia w wyprawce.
Moja krzyczała że noszę pasek do tuniki [emoji41]Moja mama na mnie wiecznie "krzyczy" , że siedze noga na noge. Jak pytam DLACZEGO to odpowiada "no bo nie wolno i już" [emoji848][emoji848][emoji848]