reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

Mój lekarz pozwala. Zarówno w ciąży jak i podczas karmienia. 2 kawy są ok. I ja nie zamierzam rezygnować. ;)
Ale energetyki to co innego. Tego nie tykam
Kawę słaba to i ja już pije z mleczkiem. Wcześniej miałam bardzo mdłości i nawet mowy nie było ale jakoś mi się lepiej już robi

reklama
Kawę słaba to i ja już pije z mleczkiem. Wcześniej miałam bardzo mdłości i nawet mowy nie było ale jakoś mi się lepiej już robi
Ja w jakimś 6 tygodniu miałam fazę, że mnie odrzuciło od kawy. I nie piłam dwa tygodnie. Potem mi przeszło i teraz właśnie też mi lepiej po wypiciu nawet paru łyków :)

Moja mama na mnie wiecznie "krzyczy" , że siedze noga na noge. Jak pytam DLACZEGO to odpowiada "no bo nie wolno i już" [emoji848][emoji848][emoji848]

Jest coś takiego jak pompa mięśniowa, która pompuje krew z kończyn dolnych w kierunku serca. Zakładając nogę na nogę, nie dość że hamujemy działanie tego układu, zaburzamy przepływ limfy i zwiększamy szanse na powstanie żylaków.

Co do krzyżowania nóg itd to jakiś głupi zabobon .. Dziewczyny generalnie w zdrowych ciazach można robić wszystko - oczywiście w granicach rozsądku [emoji4] ja w swoich poprzednich ciążach byłam aktywna do dnia porodu ,myłam okna itd ..jak jest wszystko dobrze to nie ma co się tam trząść.. co do pracy ja od 1 lipca idę na L4, choć w pracy mnie zatrzymują ,ja mam po prostu dosyć , jest straszny zapierdziel ,a w domu jeszcze robota,są dzieci ..już nie daje rady , ciągle przemęczona i śpiąca .a i tak nikt mi potem za to nie podziękuję . Co do wyprawki , to ja pewnie około października zacznę o tym myśleć ,ciuszki zawsze miałam używane ,zreguly po dzieciach znajomych . Nie ma sensu kupować nowych ,bo na początku co 2-3 tygodnie nowy rozmiar [emoji4] moje dzieci to w ogóle startowały z rozmiaru 62 już [emoji6] wszystkie 56 które bralam do szpitala były za małe .

Dziewczyny zerknijcie na moje badania szczególnie toxo nie rozumiem ich
1529335482029.jpg

Załączniki

• 1529335482029.jpg
    1529335482029.jpg
    925,3 KB · Wyświetleń: 271
Co do krzyżowania nóg itd to jakiś głupi zabobon .. Dziewczyny generalnie w zdrowych ciazach można robić wszystko - oczywiście w granicach rozsądku [emoji4] ja w swoich poprzednich ciążach byłam aktywna do dnia porodu ,myłam okna itd ..jak jest wszystko dobrze to nie ma co się tam trząść.. co do pracy ja od 1 lipca idę na L4, choć w pracy mnie zatrzymują ,ja mam po prostu dosyć , jest straszny zapierdziel ,a w domu jeszcze robota,są dzieci ..już nie daje rady , ciągle przemęczona i śpiąca .a i tak nikt mi potem za to nie podziękuję . Co do wyprawki , to ja pewnie około października zacznę o tym myśleć ,ciuszki zawsze miałam używane ,zreguly po dzieciach znajomych . Nie ma sensu kupować nowych ,bo na początku co 2-3 tygodnie nowy rozmiar [emoji4] moje dzieci to w ogóle startowały z rozmiaru 62 już [emoji6] wszystkie 56 które bralam do szpitala były za małe .
Nie no ja sie z tego siedzenia noge na noge to śmieje z mojej kochanej mamuśki bo ona wymyśla takie hity, ale nie potrafi zaargumentować [emoji4] wiecie jej bardziej pewnie chodzi, że dziecko uduszę [emoji16] wiadomo, że to nie zdrowe ogólnie, ale przecież nie siedzimy tak cały dzień [emoji4] też jestem z tych co uważają, że nie można dać się zwariować. Schizuje sie bo to pierwsza ciąża, ale ogolnie żyje nornalnie. Pije kawe, robie hybrydy na paznokciach, farbuje włosy i myje okna [emoji4] Jedyna zmiana w moim życiu to chyba tylko całkowity brak alkoholu, papierosów i siłowni. No i brak przytylania do 12tyg bo mój lekarz tak zalecił. Przeżyjemy te pare tygodni [emoji23]

reklama
Do góry