reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

Też mam termin na 27 stycznia, ciekawe ktora z nas pierwsza urodzi :D mój maluch we wtorek mial 11mm, jutro kolejna wizyta i jestem ciekawa ile urósł :D

Tak w ogóle, przez myśl przechodzi mi, że może powinnam powoli myśleć o zakupach. Co sądzicie o kupowaniu używanych rzeczy? Jak np olx, albo w szmateksach? Końcem czerwca jedziemy do moich rodziców i tam jest taki super szmateks, do ktorego zawsze chodzę i tak sobie pomyślałam, że może już by coś zacząć szperac? Będę wtedy mieć skończony 10 tydzień. Za wcześnie?

Daj koniecznie znać ile ma ;) tez masz często wizyty widzę ;) ja kolejne usg 3 lipca i potem 13 lipca- często będziemy się widziec

reklama
Też mam termin na 27 stycznia, ciekawe ktora z nas pierwsza urodzi :D mój maluch we wtorek mial 11mm, jutro kolejna wizyta i jestem ciekawa ile urósł :D

Tak w ogóle, przez myśl przechodzi mi, że może powinnam powoli myśleć o zakupach. Co sądzicie o kupowaniu używanych rzeczy? Jak np olx, albo w szmateksach? Końcem czerwca jedziemy do moich rodziców i tam jest taki super szmateks, do ktorego zawsze chodzę i tak sobie pomyślałam, że może już by coś zacząć szperac? Będę wtedy mieć skończony 10 tydzień. Za wcześnie?
Co do używanych ubranek uważam, że to dobry pomysł. Maluszki szybko rosną i dość często trzeba wymieniać garderobę. W ten sposób można sporo zaoszczędzić. Moje córki wychowaly się na lumpeksowych ciuszkach.
Jeśli chodzi o to czy to dobry moment...hmmm...sprawa indywidualna...jedni nie kupują żeby nie zapeszyc a inni kupują bez oporów. Mnie chyba najbardziej trzyma fakt, że nie wiem czy to będzie chłopiec czy dziewczynka [emoji23] aczkolwiek sama ostatnio uległam i kupiłam w pepco dwie pary połśpioszków. Nie pokazałam mężowi bo bałam się że stwierdzi że za wcześnie kupuję. A wczoraj od sąsiadów dostaliśmy dwie szt pampersow rozmiar 2 (jakaś darmowa próbka) więc chciał nie chciał powolutku coś tam się pojawia w wyprawce.

Inka91 nie patrz na to jak że teściowa tak zareagowała , być może w głębi serca bardzo się cieszy . Wyjdzie z czasem, głowa do góry [emoji846]
My też już dawno powiedzieliśmy, praktycznie po 1 zrobionym teście;) w domu wiedzieli że się staramy więc zaskoczenia dużego nie było [emoji4]
Raczej pozytywne komentarze słyszymy typu "fajnie, mała różnica wieku będzie lub przy jednych pieluchach itp"
Przed wizytą staram się nie stresować bo nic to nie zmieni ;)
Jeśli chodzi o pracę, to moje stanowisko to kasjer sprzedawca w spożywczym, nie pracuje od 6tc bo po co[emoji39] ale fakt że miałam krwawienia więc i tak bym nie popracowała. Po drugie, nie zależy mi na tej pracy bo jak już wspomniałam to myślę o swojej działalności związanej z szyciem [emoji2]
U mnie już pierogi z borówkami na stole [emoji7]

Ja kupowałam większość używanych, takie małe rozmiary są mało zniszczone, a w razie czego(np kupa nie do sprania;D) nie szkoda wyrzucić. Przeważnie body, pajace były po 1-2zł.

Dziewczyny proszę o kciuki, za 1.5h wizyta a ja już siedzę w nerwach, myślałam że po takim czasie podejdę do tego na spokojnie, ale już mi chyba ciśnienie skoczyło...

A czemu tak często macie wizyty? Same sobie tak ustalacie? Ja mam dopiero po msc od ostatniej i wydaje mi się, że to cała wieczność

Lekarz mi tak ustawił w sierpniu ma urlop i żeby od urlop wizyty ułożyć. Prenatalne u innego lekarza i tez pod urlop musiałam się dostosować później już co miesiąc. A dokładnie co 4 tyg ;)

Ja kupowałam większość używanych, takie małe rozmiary są mało zniszczone, a w razie czego(np kupa nie do sprania;D) nie szkoda wyrzucić. Przeważnie body, pajace były po 1-2zł.

Dziewczyny proszę o kciuki, za 1.5h wizyta a ja już siedzę w nerwach, myślałam że po takim czasie podejdę do tego na spokojnie, ale już mi chyba ciśnienie skoczyło...

Trzymam kciuki [emoji106]

@Asiula86 kciuki zaciśnięte, będzie dobrze wszystko ;)
Co do częstych moich wizyt, to lekarz tak ustala. Najpierw jak poszlam to tylko pecherzyk byl, wiec za tydzień, zeby sprawfzic plus bafania, potem szlam z plamieniami poinformować go i miałam miec wynik ft4 ale nie dalam rady zrobic i teraz znow z tym wynikiem właśnie plus kontrola kosmowki. Takze jutro czwarta wizyta.
Ubranka już bym najchętniej zaczęła kupować, ale chyba faktycznie zacznę od tego szmateksu końcem czerwca :D

@Asiula86 kciuki zaciśnięte, będzie dobrze wszystko ;)
Co do częstych moich wizyt, to lekarz tak ustala. Najpierw jak poszlam to tylko pecherzyk byl, wiec za tydzień, zeby sprawfzic plus bafania, potem szlam z plamieniami poinformować go i miałam miec wynik ft4 ale nie dalam rady zrobic i teraz znow z tym wynikiem właśnie plus kontrola kosmowki. Takze jutro czwarta wizyta.
Ubranka już bym najchętniej zaczęła kupować, ale chyba faktycznie zacznę od tego szmateksu końcem czerwca :D

Ja zacznę kupować jak płeć będzie znana ;) syna tez na lumpeksowych ubraniach wychowałam z metkami nowe i nie zniszczone ;)

reklama
Ja jeszcze boje sie kupowac, siostra mi wysłała paczke juz bo mowila ze nie ma gdzie trzymac, ale to poprosiłam zeby do rodzicow wysłała i na strych wyniosłam, nawet nie patrzyłam. Nie, że jesten przesadna, ale jakos mam jeszcze opór.

Do góry