reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

Też mam termin na 27 stycznia, ciekawe ktora z nas pierwsza urodzi :D mój maluch we wtorek mial 11mm, jutro kolejna wizyta i jestem ciekawa ile urósł :D

Tak w ogóle, przez myśl przechodzi mi, że może powinnam powoli myśleć o zakupach. Co sądzicie o kupowaniu używanych rzeczy? Jak np olx, albo w szmateksach? Końcem czerwca jedziemy do moich rodziców i tam jest taki super szmateks, do ktorego zawsze chodzę i tak sobie pomyślałam, że może już by coś zacząć szperac? Będę wtedy mieć skończony 10 tydzień. Za wcześnie?

Daj koniecznie znać ile ma ;) tez masz często wizyty widzę ;) ja kolejne usg 3 lipca i potem 13 lipca- często będziemy się widziec

reklama
Też mam termin na 27 stycznia, ciekawe ktora z nas pierwsza urodzi :D mój maluch we wtorek mial 11mm, jutro kolejna wizyta i jestem ciekawa ile urósł :D

Tak w ogóle, przez myśl przechodzi mi, że może powinnam powoli myśleć o zakupach. Co sądzicie o kupowaniu używanych rzeczy? Jak np olx, albo w szmateksach? Końcem czerwca jedziemy do moich rodziców i tam jest taki super szmateks, do ktorego zawsze chodzę i tak sobie pomyślałam, że może już by coś zacząć szperac? Będę wtedy mieć skończony 10 tydzień. Za wcześnie?
Co do używanych ubranek uważam, że to dobry pomysł. Maluszki szybko rosną i dość często trzeba wymieniać garderobę. W ten sposób można sporo zaoszczędzić. Moje córki wychowaly się na lumpeksowych ciuszkach.
Jeśli chodzi o to czy to dobry moment...hmmm...sprawa indywidualna...jedni nie kupują żeby nie zapeszyc a inni kupują bez oporów. Mnie chyba najbardziej trzyma fakt, że nie wiem czy to będzie chłopiec czy dziewczynka [emoji23] aczkolwiek sama ostatnio uległam i kupiłam w pepco dwie pary połśpioszków. Nie pokazałam mężowi bo bałam się że stwierdzi że za wcześnie kupuję. A wczoraj od sąsiadów dostaliśmy dwie szt pampersow rozmiar 2 (jakaś darmowa próbka) więc chciał nie chciał powolutku coś tam się pojawia w wyprawce.

Inka91 nie patrz na to jak że teściowa tak zareagowała , być może w głębi serca bardzo się cieszy . Wyjdzie z czasem, głowa do góry [emoji846]
My też już dawno powiedzieliśmy, praktycznie po 1 zrobionym teście;) w domu wiedzieli że się staramy więc zaskoczenia dużego nie było [emoji4]
Raczej pozytywne komentarze słyszymy typu "fajnie, mała różnica wieku będzie lub przy jednych pieluchach itp"
Przed wizytą staram się nie stresować bo nic to nie zmieni ;)
Jeśli chodzi o pracę, to moje stanowisko to kasjer sprzedawca w spożywczym, nie pracuje od 6tc bo po co[emoji39] ale fakt że miałam krwawienia więc i tak bym nie popracowała. Po drugie, nie zależy mi na tej pracy bo jak już wspomniałam to myślę o swojej działalności związanej z szyciem [emoji2]
U mnie już pierogi z borówkami na stole [emoji7]

Ja kupowałam większość używanych, takie małe rozmiary są mało zniszczone, a w razie czego(np kupa nie do sprania;D) nie szkoda wyrzucić. Przeważnie body, pajace były po 1-2zł.

Dziewczyny proszę o kciuki, za 1.5h wizyta a ja już siedzę w nerwach, myślałam że po takim czasie podejdę do tego na spokojnie, ale już mi chyba ciśnienie skoczyło...

A czemu tak często macie wizyty? Same sobie tak ustalacie? Ja mam dopiero po msc od ostatniej i wydaje mi się, że to cała wieczność

Lekarz mi tak ustawił w sierpniu ma urlop i żeby od urlop wizyty ułożyć. Prenatalne u innego lekarza i tez pod urlop musiałam się dostosować później już co miesiąc. A dokładnie co 4 tyg ;)

Ja kupowałam większość używanych, takie małe rozmiary są mało zniszczone, a w razie czego(np kupa nie do sprania;D) nie szkoda wyrzucić. Przeważnie body, pajace były po 1-2zł.

Dziewczyny proszę o kciuki, za 1.5h wizyta a ja już siedzę w nerwach, myślałam że po takim czasie podejdę do tego na spokojnie, ale już mi chyba ciśnienie skoczyło...

Trzymam kciuki [emoji106]

@Asiula86 kciuki zaciśnięte, będzie dobrze wszystko ;)
Co do częstych moich wizyt, to lekarz tak ustala. Najpierw jak poszlam to tylko pecherzyk byl, wiec za tydzień, zeby sprawfzic plus bafania, potem szlam z plamieniami poinformować go i miałam miec wynik ft4 ale nie dalam rady zrobic i teraz znow z tym wynikiem właśnie plus kontrola kosmowki. Takze jutro czwarta wizyta.
Ubranka już bym najchętniej zaczęła kupować, ale chyba faktycznie zacznę od tego szmateksu końcem czerwca :D

@Asiula86 kciuki zaciśnięte, będzie dobrze wszystko ;)
Co do częstych moich wizyt, to lekarz tak ustala. Najpierw jak poszlam to tylko pecherzyk byl, wiec za tydzień, zeby sprawfzic plus bafania, potem szlam z plamieniami poinformować go i miałam miec wynik ft4 ale nie dalam rady zrobic i teraz znow z tym wynikiem właśnie plus kontrola kosmowki. Takze jutro czwarta wizyta.
Ubranka już bym najchętniej zaczęła kupować, ale chyba faktycznie zacznę od tego szmateksu końcem czerwca :D

Ja zacznę kupować jak płeć będzie znana ;) syna tez na lumpeksowych ubraniach wychowałam z metkami nowe i nie zniszczone ;)

reklama
Ja jeszcze boje sie kupowac, siostra mi wysłała paczke juz bo mowila ze nie ma gdzie trzymac, ale to poprosiłam zeby do rodzicow wysłała i na strych wyniosłam, nawet nie patrzyłam. Nie, że jesten przesadna, ale jakos mam jeszcze opór.

Do góry