reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

Mojemu synkowi badali od razu po porodzie żeby sprawdzić czy nie ma konfliktu serologicznego i po 72h ja dostałam zastrzyk z imunoblobiny. Teraz od początku też miałam badania i będę miała powtarzane jeszcze raz później czy dziecka i moja krew się nie miesza i po porodzie będą badać żeby w razie czego znowu podać imunoblobine. Wiec syn ma wpisaną grupę krwi w książeczce

reklama
Mojemu synkowi badali od razu po porodzie żeby sprawdzić czy nie ma konfliktu serologicznego i po 72h ja dostałam zastrzyk z imunoblobiny. Teraz od początku też miałam badania i będę miała powtarzane jeszcze raz później czy dziecka i moja krew się nie miesza i po porodzie będą badać żeby w razie czego znowu podać imunoblobine. Wiec syn ma wpisaną grupę krwi w książeczce
U mnie tak samo , :)ciekawe co piszecie o zmianie gr krwii, nie wiedziałam a w sumie to dziwiłam się dlaczego lekarka dała mi skierowanie na badanie gr krwii chociaż przyniosłam jej oryginał z badań robionych dwa lata wcześniej:confused:

Ostatnia edycja:
Kurcze wizyta w środę a mnie dzisiaj już coś piecze na dole na zewnątrz [emoji53] miesiąc temu miałam infekcje i kurka chyba znowu będę miała [emoji53] w aptece byłam i poza płynem do higieny nic mi nie poleciła tylko dała mi inny probiotyk niby skład zbliżony do tego w globulkach (ja nie chciałam globulek ) po za tym czuje wyraźnie że to na zewnątrz mnie piecze ciekawe czy wytrzymam do środy. Jutro lecę rano zbadać mocz to na środę będę miała wynik do lekarki.

Ja biorę żuravit, w tabletkach. Lekarz powiedział, że mogę to brać, bo niby mocz nie jest zły, ale jakieś pojedyncze rzeczy się pojawiają, których nie powinno być. Może by coś u Ciebie pomogło.

O widzisz ja mam w rodzinie dużo osób z grupą krwi zero i kilku znajomych i mają identyczne jak ja nabiał na pierwszym miejscu czyli zależy. Ja ogólnie jako dziecko miałam skaze białkową i od 5 roku życia miałam zakaz nabiału i to było dla mnie straszne i tak do okresu dojrzewania miałam zakaz a później mi przeszło za to mam AZS [emoji53] ale nasila się w danych porach roku i z badań wynika że przyczyną są czynniki zewnętrzne
Tak jak mój syn, cały marsz alergiczy skaza białkowa i teraz atopie i na wiosnę lato mega katar, testy nigdy mu nie wychodzily, nie jadl zadnych potencjalnych alergenow, pomalu mu dawałam, teraz je prawie wszystko
Teraz 13 lat miał zrobionych 70 alergenów z krwi i 25 platkowych i w końcu wiemy co go rusza ale co do atopii to zależy, nie reaguje na alergeny które wyszły, tylko w przy przesuszeniu skóry wyłazi

Tak jak mój syn, cały marsz alergiczy skaza białkowa i teraz atopie i na wiosnę lato mega katar, testy nigdy mu nie wychodzily, nie jadl zadnych potencjalnych alergenow, pomalu mu dawałam, teraz je prawie wszystko
Teraz 13 lat miał zrobionych 70 alergenów z krwi i 25 platkowych i w końcu wiemy co go rusza ale co do atopii to zależy, nie reaguje na alergeny które wyszły, tylko w przy przesuszeniu skóry wyłazi
U mnie na dłoniach nasila się jesienią lekarka mówiła że dlatego że wtedy jest duża wilgoć i kwitnie dużo grzybów. Bo ja teraz mam już tylko na czynniki zewnętrzne. Od dziecka tez miałam próżne testy i z krwi i te naskórne i nawet takie na plecach co się ma kilka dni i chodzi się co kilka dni oni sprawdzają. Mama często mi powtarza że lekarze zawsze jej mówili że zacznę dojrzewać i wszystko minie...... później ze ciąża wszystko wyleczy.......a z synem w ciąży miałam np całe uda w liszajach [emoji53] dłonie popękane do krwi...... teraz o dziwo jeszcze nic nie wychodzi tylko na twarzy pojawiły mi się takie suche liszaje na policzkach i na czole, staram się co kilka dni robić piling i później natłuszczam maścią z vitamina A i na kilka dni jest cisza.

reklama
Do góry