reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grypa typu B a ślub

Kasia78915

Fanka BB :)
Miasto
Kraków
W piątek rano starszy syn zaczął kaszleć. W niedzielę około południa okazało się że to grypa typu B. Syn dostał lek na grypę i wziął go od razu w niedzielę, jest też szczepiony, jest karmiony piersią. Lek na grypę ma do piątku rano, praktycznie od razu po nim przestał gorączkować. Ja jako mama zaszczepiona w czasie laktacji 2 miesiące temu, od niedzieli biore profilaktycznie lek na grypę. Nie mam póki co objawów. Tata zaszczepiony 2 miesiące temu, bierze lek na grypę profilaktycznie od niedzieli, póki co brak objawów. Jest też niemowlak w wieku 9 msc. Bierze lek profilaktycznie od niedzieli. Jest karmiony piersią, nieszczepiony na grypę. W sobote mamy ślub brata i zastanawiam się czy my możemy już pójść tam czy lepiej nie iść? starszemu synowi został kaszel ale lekarz mówi że będzie kaszlal jeszcze poinfekcyjnie i że super że tak szybko wzięliśmy lek i jesteśmy zaszczepieni.

Ten ślub to cywilny i będzie nam nim około 15 osób, sama ceremonia plus obiadek.

Ostatnia edycja:
reklama
Czy wy możecie iść, czy wy z dziećmi?
Ja uważam, że jeśli wy nie macie objawów oraz nie potwierdziliście chorowania na grypę testem - to ok. Aczkolwiek chyba dzieci bym zostawiła w domu.

Nie wiem gdzie mieszkasz, ale sobota ogólnie ma być brzydkim trochę dniem. Dzieciaki moim zdaniem świeżo po chorobie mogą być bardziej podatne na ponowne zachorowanie np. na przeziębienie, a szczególnie najmłodsze.

Nie wiem gdzie mieszkasz, ale sobota ogólnie ma być brzydkim trochę dniem. Dzieciaki moim zdaniem świeżo po chorobie mogą być bardziej podatne na ponowne zachorowanie np. na przeziębienie, a szczególnie najmłodsze.
Chyba sobie odpuścimy w takim razie ten ślub. Życie... Mam nadzieję że brat zrozumie

Ja bym załatwiła opiekunkę do dzieci i poszła na ślub i obiad.
Nakarmisz przed wyjściem i dziecko wytrzyma te 3-4 godziny. To już nie jest noworodek.
Osoba która będzie go pilnowała w tym czasie może podać mu "normalny" posiłek czy inny owoc.

reklama
Do góry