reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gry i zabawy czyli czas wolny naszych dzieci

usmialam sie laseczki :)
u nas jest:
pup, pup kto tam? (pukanie w smoczka)
nocka
a po co przyszlas?
Pawelka utulic
to chodź to chodz..
puk, puk
kto tam?
to my zabawki
a po co przyszlyscie?
a synka utuli,
puk.....
aniolki
a po co ..
czuwac nad toba....

reklama
hehhe czyli nie jestem sama w tych przyspiewkach ;-);-) ja przy zmianie pampera małej śpiewam "daj mi nogę, daj mi nogę..............", przy myciu buźki " ładne oczy masz........." a ostanio przez to całe zamieszanie wzięło mnie na pieśni patriotyczne i były " czerwone maki........" i "my pierwsza brygada........." to były naprawdę zdumiewające przejścia ;-);-);-)
ja to juz "majową jutrzenkę" przerabiam :)

że sobie stęknę: och... to były czasy :) słodkie pogo...

[video=youtube;NYHZwPT0f80]http://www.youtube.com/watch?v=NYHZwPT0f80&feature=related[/video]

juz ostatnie off - obiecywam ;)
u nas króluje łoże w kolorze czerwonym :D [video=youtube;LNDOw5GB090]http://www.youtube.com/watch?v=LNDOw5GB090[/video]

a poza tym repertuar lżejszy w postaci czerwonych gitar i róznych starych fragmentów które gdzieś mi tam utkwily.Ostatnio mlody się chichrał przy " nie bądź taki szybki Bil"

Ja ostatnio śpiewałam małej : Była sobie żabka mała itd niestety w połowie zapomniałam co dalej wiec śpiewałam w kołko to samo hahaha

Czy czytacie juz maluszkom ??????
(Jezeli tak to co? Basnie, rymowane wierszyki czy książki kucharskie ? ) :nerd::nerd::nerd:
Dzisiaj czytalam po raz pierwszy aby go znudzic "lokomotywe" Tuwima. Ale ostatni czesto czytam Maciusiowi(zwlaszcza podczas wieczornych inhalacji) a Alan jest obok i tez slucha i sie cieszy. Czytam krotkie bajeczki, wierszyki: Lokomotywa, Kaczka dziwaczka, Stas pytalski, pawel i Gawel itd. Macio mial okres buntu-nie chcial aby mu czytac, ja nie naciskalam i teraz to mija. A Alan sie oslucha przy bracie :)

reklama
Do góry