reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gry i zabawy czyli czas wolny naszych dzieci

reklama
dziunka, swietne!!!!!!!!!!!1

moja palca od razu zasysa. i nie powiem, dla mnie bardzo przyjemne uczucie :))))))))

hihi :) niezły indianin z Joasi :)

Alutka uwielbia gryźć tatę - gdy tylko jego ręka znajdzie się w pobliżu jej buziaka i w zasięgu rączek zostaje schwytana, palec taty wpakowany do buzi i Alcia gryzie go dziąsłami zapamiętale szarpiąc się przy tym jak szczeniaczek z zabawką :-):-)

U nas zabawki strasznie szybko się nudzą, więc chyba zastosuję metodę schowania połowy na jakiś czas :). Chyba najbardziej lubi jak jej pokazuję obrazki w książeczkach takich harmonijkowych albo materiałowych. Ale raczej interesują ją zwykłe przedmioty -np. poduszki, wczoraj podobała jej się wojna poduszkowa ;), czyli zrzucanie na nią sporej miękkiej poduszki z kilkudziesięciu cm.
Przez jakieś dwa dni bardzo śmieszyło ją gdy darłam gazetę na kawałeczki, dzisiaj uśmiała się też przy tym samolociku na piszczelach. Zauważyłam, że na głos śmieje się tylko przy rzeczach nowych - rzadko coś ją rozśmiesza dwa razy, ciekawe dlaczego :)

No i od paru dni moja córeczka jest prawdziwym melomanem, rano usypiam ją tańcząc różnych gitarowych kawałków - najpierw sobie słucha a potem odpływa, najchętniej przy Dire Straits albo "Zabiorę Cię" w wykonaniu Karolaka :tak:

A - no i oczywiście okrzyki radości i wiecznego zdziwienia na widok dzidzi w lustrze mnie rozbrajają :):)

Ostatnia edycja:
Dziunka - normalnie padłam - Asieńka jest the best!!!!:tak::tak::-D Super filmik:-)
Moja to jak poczuje palca, to podobnie jak odbanAny od razu zasysa:-)..Zabawą jest dla Marysi lustro - czasem się uśmiecha do dzidzi w lustrze, czasem ją bije, a czasem..odwraca buzię z zawstydzeniem - to jest urocze:-):tak:..

Dziewczyny a ja sie wybieram na basen z mala. Czy ktoras z was byla juz na basenie z maluszkiem? Chcialabym isc na jakis kurs dla matek z dziecmi, ale chyba juz sie nie zalapie bo maja komplet, ale chociaz tak troszke sie popluskac byloby fajnie. Z jednej strony sie ciesze, a z drugiej troszeczke sie stresuje. Macie juz w tym jakies doswiadczenie?

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny a ja sie wybieram na basen z mala. Czy ktoras z was byla juz na basenie z maluszkiem? Chcialabym isc na jakis kurs dla matek z dziecmi, ale chyba juz sie nie zalapie bo maja komplet, ale chociaz tak troszke sie popluskac byloby fajnie. Z jednej strony sie ciesze, a z drugiej troszeczke sie stresuje. Macie juz w tym jakies doswiadczenie?

My nie mamy, ale tez sie wybieram jak mala skonczy pol roczku:) Mysle ze to super sprawa dla dziecka, mozliwosc ruchu i zabawy w wodzie, z mama i innymi dziecmi.

Do góry