reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gry edukacyjne na tablet dla dzieci/...

Polecam aplikację, której sama używam - ze strony skakanka.pl
dużo ciekawych ćwiczeń i zabaw dla dzieci rozwijających ich funkcje motoryczne, kształtujących wyobraźnię oraz ogólnie rozwijających dzieci

reklama
tableta to ja odradzam, chyba ze masz zamiar później wydawać kase na okulary/soczewki/operacje korekcji wzroku. Małe dzieci nie powinny zbyt długo wpatrywać się w ekrany smartfonów i tabletów, ze o monitorach i telewizorach nie wpsomne. Moze warto pomysleć nad jakimiś zajęciami dla dziecka, gdzie rozwinie się w zdecydowanie zdrowszy sposób?

Od siebie podsyłam kilka ciekawych: Zielona Sowa Literołaki; Clementoni edukacyjny zestaw 8w1; Dzieci kontra Rodzice - MAŁY DETEKTYW; Clementoni Gra edukacyjna Mówiące pióro 500 pytań; Fabryka języka Zielona Sowa; Klamerkowe zadania "Literki"; CzuCzu. Puzzle obserwacyjne. Mapa Polski.
Link do: Gry i pomoce edukacyjne dla dzieci - Eduksiegarnia.pl
No i do nauki pisania i czytania super sa klocki logo:
e13e920b186e9a02bb3f53e5f0cea5817f8f06bf.jpg

Ostatnia edycja:
A może pomyśleć o jakimś hobby, porozmawiać z nim o różnych możliwościach? Może jakieś zajęcia sportowe albo jazda konna? Jeśli woli mniej aktywne fizycznie zajęcia to może sklejanie modeli - to może robić w domu i możesz mu w tym pomóc... Może zacząć naukę gry na instrumencie. Gdzieś w okolicy napewno są takie możliwości i nawet raz w tygodniu gdzieś podjechać z dzieckiem to da się zorganizować. Z czasem może to się rozwinąć w głębszą pasję i oszczędzić wielu problemów wychowawczych w okresie dojrzewania. Ja np. jeździłam konno. Nie miałam dużych możliwości finansowych więc za jazdy pracowałam w stajni od 12 roku życia. To mi wypełniało czas. Dojeżdżałam autobusem. Niekoniecznie też musi się bawić z innymi dziećmi - nawiązując do wielu komentarzy. Każdy człowiek jest inny. Ja tam zawsze wolałam zajęcia czy sporty indywidualne. Do tej pory nie czuję się dobrze w dużych grupach ludzi.
Link do: Zajęcia sportowe dla dzieci – parki trampolin to hit! - Domowerewolucje.eu

Ostatnia edycja:
Do góry