reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grupa wsparcia wagi ciężkiej

Dziewczyny jak i czym czyścić rolety materiałowe?
Dziś rano przetarlam je woda z odplamiaczem i płynem i po prostu smród na całym domu... Śmierdzi takim jakby kurzem czy czymś w podobie

reklama
Właśnie mi uświadomiłaś, że w życiu ich nie czyściłam, więc nie pomogę [emoji23]

Jak tam Wasze dietki? Ja nad morzem jakoś super się nie trzymałam, ale też nie szalałam - raz zjadłam loda, raz gofra, raz frytki, więc bez tragedii [emoji16]

Ja dziś późne śniadanie - jajko, hummus, ogórek [emoji39]

Dziewczyny, macie do polecenia dobry przepis na kiszenie ogórków? Planuję debiut w tym roku [emoji16]
IMG_20180806_103548.jpg

Załączniki

• IMG_20180806_103548.jpg
    IMG_20180806_103548.jpg
    69,8 KB · Wyświetleń: 182
Ka ja robię dużo przetworów. Ogórki raczej konserwowe w wielu odmianach, ale i kiszonych trochę zrobiłam.
Umyte ogórki układam pionowo w słoikach. Do słoika daję koper, chrzan, czosnek w ząbkach, liśc laurowy, ziele angielskie i pieprz ziarnisty. Dodaję jeszcze liście wiśni i dębu (ale to niekonieczne).
Zalewa w proporcjach 1 łyżka soli na 1 litr wody. Wodę gotuję, taką trochę ostudzoną zalewam słoiki i zakręcam.

No niby tak, ale wciąż mam wrażenie, że "grzeszę" - to już chyba w głowie siedzi niestety. Teraz do 1 września muszę zacisnąć pasa, bo mam dietetyka, więc nie marzę o tym, żeby było mniej niż w czerwcu, ale chociaż tyle samo [emoji23]

Co dziś jecie? U mnie na śniadanie kanapki żytnie z polędwicą i kiszonym, a na obiad robię naleśniki gryczane z warzywami to później wrzucę [emoji16]

reklama
Do góry