reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grupa wsparcia wagi ciężkiej

A ja zrobiłam placuszki bananowe z mąki owsianej
af8c0574d65f468df97f0e55ade8e5b0.jpg

Napisane na SM-J320F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Edysiek super :) Robię podobne,tyle że z płatków owsianych górskich.
Mimi szukałam przepisów na śniadania BT i byla między innymi Szakszuka. Od razu pomyślałam o Tobie Ka :) Jak dokladnie Ty robiłaś?
Ogladałyście kiedyś program kulinarny "Siostry Hemsley"? Fajne i zdrowe posiłki przygotowują :)
Dziewczyny co myślicie o tych skladach?
738e66015eb71caa9c83d9d0014d5a9d.jpg
a592637c81b67dbebcf615b447472403.jpg

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Mmm, grill... Edysiek zazdroszczę, Kasia ja też nie mogę się doczekać:)
Mimi zrobiłam kokosanki, dodałam ksylitol :) Jak widać część się zjarała;p Ja i pilnowanie czasu!!! Dziś znowu były jajka na twardo zamiast na miękko :/

A to mój obiad. Ziemniaki, salata i dorszcz z parowaru :)
2ba2a9f32ddd51d015a13b9699c51457.jpg
1d1d326cab4e158f4cfc0109b228001c.jpg

I smakowały? :)

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Link do: Przeliczanie wyników na procenty
Daj znać ile Ci wyszło.

Ja mam takie przy letroxie A ciekawe jak zacznę odstawiac. ...
Od jakiegoś tygodnia czuję jakiś ucisk na przełyku ;/ jakby kamień mi tam leżał :/

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Kilka groszy ponad 100%. Ale to nie jest chyba konwersja, tylko kwestia tego, gdzie się mieścimy na skali wyników referencyjnych :)

Szukałam kalkulatora konwersji ft4 do ft3 i nie znalazłam [emoji33]

Mmm, grill... Edysiek zazdroszczę, Kasia ja też nie mogę się doczekać:)
Mimi zrobiłam kokosanki, dodałam ksylitol :) Jak widać część się zjarała;p Ja i pilnowanie czasu!!! Dziś znowu były jajka na twardo zamiast na miękko :/

A to mój obiad. Ziemniaki, salata i dorszcz z parowaru :)
2ba2a9f32ddd51d015a13b9699c51457.jpg
1d1d326cab4e158f4cfc0109b228001c.jpg

Zuza, witam w klubie przypalaczy [emoji16]

Ostatnio to już przerosłam samą siebie, bo nalałam na patelnię ciasto naleśnikowe i ... Zapomniałam o tym, usiadłam do laptopa [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] nie musze mówić, jaka była atmosfera w mieszkaniu, poza tym że górnicza [emoji23][emoji23][emoji23]

Ale kokosanki ładne :)

Dorszcz też! [emoji23][emoji23][emoji23]

A ja dziś uraczyłam rodziców i męża i siebie takimi muffinki. Przepis z ksiazki Makarowskiej miałam, ale był niedoprawcowany!!! [emoji33]

1520800260-059063b67af1d404-aaaaaa.jpeg

A na obiad był rosół na skrzydle indyka z zacierką, na drugie ziemniaki młode [emoji7], surówka z kapusty pekińskiej i marchewy, zjadłam kąsek piersi z kurczaka duszonej z cebulą i papryką [emoji7] tak soczysta i krucha jeszcze nigdy mi nie wyszła [emoji16]

[emoji170] 21.08 [emoji170]
8une3e3kck8m6mea.png

A, muffinki koszerne były [emoji16]bez mąki pszennej (kokosowa była), bez cukru (był ksylitol) i z malinami i borówką :)

8une3e3kck8m6mea.png

Colorado uwielbiam dorszcza [emoji14]
Kurcze wszędzie będę musiala nastawiać minutnik... ale najpierw musze go kupić ;)
Atmosfera musiała być gęsta [emoji23]
Kuba mnie dziś ochrzanił. Wyzywał mnie że już kolejny raz jak poprosił o jajka na miękko dostał na twardo. Zabronil mi rozmawiać z Dominikiem jak gotują się jaja
Piękne muffinki :) Wrzuć przepis w wolnej chwili :)

Colorado uwielbiam dorszcza [emoji14]
Kurcze wszędzie będę musiala nastawiać minutnik... ale najpierw musze go kupić ;)
Atmosfera musiała być gęsta [emoji23]
Kuba mnie dziś ochrzanił. Wyzywał mnie że już kolejny raz jak poprosił o jajka na miękko dostał na twardo. Zabronil mi rozmawiać z Dominikiem jak gotują się jaja
Piękne muffinki :) Wrzuć przepis w wolnej chwili :)

Dla mnie dorszcz to 1 z 3 ryb, które jem, obok mintaja i soli [emoji16] tylko nie znoszę mrożonego, bo śmierdzi mi innymi rybami :(

A nie masz minutnika w telefonie? Ja często jego ustawiam, albo na płycie indukcyjnej, ale tam mogę tylko 1 czas ustawić, a czasem to za mało [emoji16]

Zrobienie jajka na miękko idealnie w punkt to ciężka sprawa :)

Rzucam przepis:
1520801972-cf82115c422f5036-aaaaaa.jpeg

Z tym, że baardzo suche wychodzą. Może masła trzeba by tam dodać... [emoji33] No i fajnie pisze, żeby "wylać" ciasto do foremek. Tego nie da się wylać, bo ma konsystencję ciasta na kruszonkę [emoji16][emoji16][emoji16]

8une3e3kck8m6mea.png

reklama
Do góry