reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2011

2701... Bart rzadko je chleb , a jak już chce , to z nutellą:sorry2: Graty z powodu smoczka!! Nas też czeka z tym przeprawa, ale czekam , aż młody będzie bardziej komunikatywny w mowie , tak , aby się z nim dogadać co do tej kwestii;-)
Z odpieluchowaniem tez czekam do lata, bo podobnie jak u Izu- mokro mu nie przeszkadza i nie woła. Ale czasem siku na nocnik zrobi...

W ogóle, to już 2 dni młody ma brzydkie kupki ... czyżby znowu 5 dawały o sobie znać?
Sobota , no i młody wstał o 7:crazy:

reklama
Milva - u nas juz ponad tydzien brzydkie kupy. Ale na bilansie wyszlo ze ida piatki. Teraz trzeci dzien podaje mu acidolac i zobaczymy czy sie poprawi.

U nas z odpieluchowaniem tez jeszcze kiepsko. Choc jest napewno lepiej przygotowany niz 2 miesiace temu kiedy to bardzo sie wstydzil jak robil kupe i nie chcial sie przebierac. Smoczek musi byc. Najlepszy uspokajacz.

Adas jeszcze spi a ja wstaje w koncu bo maly głód mnie meczy.

AHA jesli chodzi o jedzenie to Adi ostatnio je bardzo duzo. Kanapki nauczyla go jesc moja mama i zawsze na sniadanie dostaje.

2701 - Elenka na pierwsze śniadanie jeszcze opyla butlę z kaszką (i na razie nie rezygnujemy z niej (butelki), bo to czasem jest jedyny treściwy posiłek E. w ciągu dnia, mleka w ogóle nie pije). Kanapeczki zjada, ale raczej musi być biała, świeżutka bułka. Lubi z masełkiem, albo serkiem almette, na drugie śniadanko, albo na kolację.

Jak ja się cieszę, ze E. wychowała się bez smoczka. Teraz sie cieszę, bo za niemowlaka baaaardzo by się przydał do uspokajania, ale E. za żadne skarby nie chciała ;)

U nas ostatnia piątka już się przebija powoli, trochę nocek nas to kosztowało....

Dziewczyny jak mam coś poradzić o nocniku, to na pewno to, żeby co jakieś parę tygodni próbować ściągać pieluchę. Elenka w sumie ładnie korzysta z nocnika, ale często jeszcze nie zawoła i trzeba ją pilnować i przypominać o siusiu, różnie to bywa, są też dni, że woła ładnie.

Kota - koniecznie się potem pokaż w nowym kolorku!

Hellou!!!!

Wiem ze juz późno ;)
Byliśmy z M (i znajomymi ) w kinie
Film nieco mnie rozczarował... Spodziewałam sie troszkę czegoś innego.... No ale nie wybrzydzam, w koncu randka z M nie codziennie się zdarza ;) po kinie poszliśmy na pizzę, ale twardo się trzymałam- zjadłam tylko jeden kawałek i jestem z siebie dumna! :)))
Boję się o niedzielę bo mam urodziny i sernik upieczony przez moją siostrę czeka a robi przepyszny ;) Ale będę twarda, obiecuję wam!

Alanek z chlebkiem to różnie... Niekiedy zje sam lub z masłem, uwielbia z pomidorem, ale zjada osobno, najpierw pomidor, poźniej chlebek... Chyba taki okres u naszych maluchów... Ale ja z reguły nie zmuszam go zeby było inaczej, niech je jak mu pasuje :-)
Nie lubi za to z dzemem, sama nie wiem dlaczego....

Kota są jakieś juz twoje blond foty??? Bo nigdzie nie widzę....???

Agala Alan tez bezsmoczkowy.,.. Teraz to sobie chwalę, chociaż jak był mniejszy to przydałby się niekiedy smoczek, którego wcale i nigdy nie chciał...
Alan nie woła na nocnik sam z siebie nic a nic, ale jak go posadzę to zazwyczaj zawsze jakiś "sukces" jest. Fajnie by był gdyby wołał, no ale najwidoczniej to jeszcze nie ten etap :)

Sosnowiczanka, wszystkiego naj , naj!!!

Weekend szybko minął... wczoraj byłam z młodym u teściów, co zaowocowało nocnym koszmarem:-p i płakał nam w nocy. Ale za to dziś dospaliśmy do 10.00, co się nie zdarza.... Dzisiaj byliśmy za to u znajomych , Bartek ładnie się bawił z ich starszym synem 11 letnim. Mnie coś głowa boli .... No i zrobiło się bardzo zimno...

hejka,
no to mamy już poniedziałek. Siedzę w pracy przy kawce i zastanawiam się od czego zacząć ten piękny deszczowy dzień.
Weny brak...
U nas z jedzeniem kromek ok tzn Zulka na kolację zazwyczaj wcina 2 kromeczki: z szynką i dżemem truskawkowym albo nutellą.
Wczoraj byliśmy na basenie wszyscy - to jedyny plus tej bezśniegowej pogody. Zulka się wyszalała, a potem jak wyszliśmy z wody to ją rzucało na boki z zimna:cool2: Szczęka jej latała, ale cały czas mówiła: mama jeście basien.

Witam! u nas prawdziwa zima, śnieg i mróz dość mocny. nawet mi to pasuje. trochę zimy też potrzeba. niech wymrozi te wszystkie zarazki.
ewka: podziwiam i zazdroszczę basenu. mały jeszcze na basenie nigdy nie był... moja wina!! tylko i wyłącznie. Tymek jest tylko jeden, a ja zebrać się nie mogę. wstyd!
Wróciliśmy wczoraj z Torunia i Mały chory na maxa. 40 stopni gorączki.całą nocka nieprzespana. zbijałam mu gorączkę.ech
pozdrawiam i życzę zdowych dzieciaczków!!!!!

reklama
My właśnie jemy śniadanie i oglądamy bajkę.
Dziś na 18 u nas basen :-)
Tanio nas te zajęcia mów wychodzą ale nie chce i nie moge zrezygnować bo Młody je uwielbia mimo ze czasem nie chce współpracować.

Nie mam prezentu ani pomysłu na DB i DD :-( choć nie wiem czy niw zrobię tylko mojej mamie, niech M sie choć raz poczuje bo zawsze wszystko na mojej głowie.

Od kiku dni robię mega porządki w rzeczach Młodego i wszystko sprzedaje. Jakby któraś znała kogoś w potrzebie dajcie znac. Mam 12 kartonów jego ciuchów i inne akcesoria też mam :-)

Miłego dnia!
Zdrowia!

Do góry