reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2011

No i po Wigilii, dzisiaj jedziemy na gościnę do moich rodziców, a jutro obżarstwo u nas w domu. Przy wigilijnym stole zasiadła cała rodzina w komplecie. Jedzenia było bardzo dużo, babcia napracowała się bardzo, wszystko jak zwykle było pyszne. Ja ze względu na moje przeboje żołądkowe nie najadałam się z nadmiarem. Spróbowałam wszystkiego, ale w małych porcjach.
Prezentów był ogrom. Koko dostała toaletkę dla małej damy, samolot, pociąg, lalkę barbie, znikopis, dwa kubki i książki. Ja od P dostałam prostownicę i zestaw kosmetyków. Od rodziców dostaliśmy frytkownicę i kilka opakowań bombek.

Koko dostała tak dużo rzeczy, że siedziała do 23 i bawiła się wszystkim po kolei.
Dziecko szczęśliwe, także wszystko ok.

Idę teraz troszeczkę ogarnąć rozgardiasz prezentowy i na 13 jedziemy do kościoła. Musimy Koko pokazać szopkę, bo jeszcze nie widziała.

reklama
Żabciu- jak Maciuś??

Młody przysnął, my się obijamy, jemy i odpoczywamy. Wczoraj wieczór zleciał szybko, kolacja u moich rodziców , a potem na kawę do teściów. Młody nie został zawalony prezentami, raczej takie drobnostki tylko- układanka, samochody , malowanki , ale prezenty dostanie jeszcze jutro na urodziny;-)
Ja od Tz dostałam jeszcze suszarkę i 5 książek - super!! Jedna ma miażdżący tytuł - Zgorzkniała p.i.z.d.a:-p, mówi, że jak ją zobaczył, to musiał kupić:-p

ps. Inka- śniłaś mi się dzisiaj :tak:

Ostatnia edycja:
Milva kaszel go dusi i odrywa mu się flegma i ciągnie na wymioty. Troszkę później będę szukać kogoś kto podjedzie z nami z nim do szpitala niech go osłuchają i coś dadzą.

Święta normalnie świetne nam się zapowiadają dzisiaj mieliśmy jechać do znajomych a pewnie będziemy siedzieć w domu :-(

edit. jednak darujemy sobie dzisiaj wizytę w szpitalu widzę po Maciusiu jak go teraz obserwuję że jest ciut lepiej chyba syrop coś pomaga.

A miałam się pochwalić dzisiaj prawdziwe święto heh dospałam do 11.10 czyli spałam 12 h z małą przerwą na karmienie o 7 :)

Ostatnia edycja:
Święta, święta, jeszcze jutro i po świętach ;)

My po wczorajszej kolacji poszliśmy do sąsiadów posiedzieć. Dzieciaki wspolnie się wyszalały,najstarszy, Kamil padł o 23. Młodszy, Szymon (pol roku młodszy od Alanka) poszedl spac przed połnoca, a nasz Alanek wcale nie zamierzał. Przed pierwszą zebraliśmy sie do domu, juz go nie kąpałam, tylko przebrałam i do łóżeczka. Spaliśmy do 10, a ze dziś było bez drzemki to spi od 20 :) A moja siostra z tatą, ciocią i wujkiem pojechali na pasterkę do Czestochowy, na Jasną Górę.

Wczoraj pod choinką Alanek znalazł ubranka, ksiązeczki, recznik z napisem "ukochany wnuczek", slodycze i reszta to pieniązki dostał. Ja Dostałam sweterek, dwie tuniki, bluzkę, kosmetyki, zestaw talerzy, trylogię Crossa, a od M złotą bransoletkę z zawieszkami :), No ale niespodzianką to nie było, bo wybierałam ją sama.

Wogóle to wyobraźcie sobie ze w poniedziałek wysłałam M po choinkę, małą, żywą choinkę która miała stać na komodzie. I wiecie z czym wrócił mi do domu??? Z wielką choinka, ponad dwa metry wysokości!!! Nie mieliśmy gdzie jej rozłożyć, bo w sypialni ( w salonie kompletnie nie było by gdzie) w tym roku doszedł nam tapczan Alanka, a wciąż mamy rozłozone łóżeczko, bo przeciez przewijak na nim leży :wściekła/y: No i efekt jest taki, ze wynieśliśmy z pokoju dwie szafki nocne, nasze łóżko przeduneliśmy do okna, do niego dosuneliśmy łóżko Alanka a choinka stoi pod ścianą gdzie właśnie lazał tapczan. Dodam ze nie mam jak otworzyć komody, bo nasza choinka ma ze dwa metry średnicy jak nie lepiej! Z jednej strony musieliśmy jej gałęzie jeszcze obciąć,bo by nie weszła.... No, ale cóż, poszedł chłop po choinkę, nie? ;)

2701 Zadowolona Karolinka ze znikopisu? Ostatnio widziałam w gazetce selgrosa, nawet myslalam czy nie jechac i nie kupic..

Zabcia cieszę się ze z Maciusiek juz lepiej.
Dały ci dzieciaki pospac :) Super

Wogóle, dziewczyny, miałam wam napisać, złamał mi sie styropian w foteliku!!!!!!!!!!!! Za zagłówkiem, w najwyzszym miejscu fotelika.
KOTA pamietam jak pisałaś ze Twój M tez połamał. Gdzie dokupiłaś go??????????????
Dzwoniłam do sklepu z którego zamawiałam fotelik (tam gdzie tez Mła kupiła) Pan powiedział mi ze nie mają samych styropianów w sprzedaży, ale zeby napisała do nich maila, dołączyła zdjęcie paragonu zakupu i zdjęcie złamanej części i w ramach reklamacji oni za darmo mi wyślą tylko ze to moze potrwać jakiś do dwóch tygodni, a jesli nie mają w hurtowni w polsce i trzeba bedzie sprowadzić z Niemiec to oni to sprowadzą na 100% ale to moze trwac nawet kilka tygodni. Wolę kupić i zapłacić byle szybko, tylko nie wiem gdzie i mam nadzieję ze mi pomożesz :)

Wszystkiego najlepszego naszym dwuletnim grudniaczkom !!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
U nas dzień zleciał na rodzinnych wypadach. Ok 21 Młodego wykąpał i zabrałam sie za tort. Wlasnie biszkopt stygnie. Jak skończę wrzucę zdjecie.

U nas prezentów mnóstwo, aż zła jestem ze Młody tyle dostał. Ma tyle zabawek ze nie ma już w jego pokoju miejsca. Gdy poszedł spać, pochowalam wszystkie nowe prócz jednego auta, układanki i klocków lego. Jutro znów goście i znów prezenty wiec będę musiała mu wydzielać nowe zabawki, bo jak dostaje wszystkie naraz to wariuje :)

Milva ciekawe czemu?

Ja dostałam dzis @, po 25dniach :-( ostatni cykl 39dni wiec już mam tego dość! Słabo sie czuje wiec obym jutro dała rade i oby Młody miał dobry humor, bo gości znów zapowiada sie sporo.

Sosnowiczanka- Koko bardzo zadowolona. Miała już jeden, ale zgubiła pisak do tej tablicy, a teraz dostała większy znikopis i pisak jest na sznureczku :))

inka
- współczuje @. Ja mam dostać dzisiaj, akuratnie jak dom będzie pełen gości, a ja w podłym humorze.

Witajcie, korzystam z okazji że młody wyciągnął tatusia na rowerek :-D U nas Adaś dostał dwa prezenty tylko ale tak trafione, że jestem bardzo zadowolona. Dostał rowerek biegowy hudora 2.0 jest on już dla dzieci od 2 lat i Adaś śmiga na nim ślicznie. Poza tym dostał jeszcze koszykówkę z little tikes, która rośnie razem z dzieckiem. A że on uwielbia rzucać piłkami to gra na okrągło. Cieszę się że nie dostał jakiś małych pierdułek bo w jednym pokoju byśmy już byli zasypani tym wszystkim. Już nie mogę się doczekać kiedy zrobimy mu pokój.

Święta ogólnie nawet fajne. Nigdy nie lubiłam świąt a te jakoś mi nie przeszkadzają. Wczoraj byliśmy u siostry, graliśmy w super grę 5 sekund. Uśmialiśmy się jak nie wiem. No a dziś chyba najnudniejszy dzień się zapowiada. Bo nigdzie się nie wybieramy, nikt też nie przychodzi.. Więc już żyję jutrem bo wybieram się do pracy.

Kota- czekamy na relację, pewnie znowu przez teściową takie przykre święta? Ściskam mocno.
Inka- dla Aleksego dużo, dużo zdrówka, miłości i uśmiechu na co dzień :*

reklama
Kota - tulę....

Nastazja- daj foty Adasia na rowerku!!

Inka- śniło mi się, że oglądałam Twoją sesje zdjęciową - sportowe foty i miałaś na nich piękny kaloryfer na brzuchu:tak:To pewnie dlatego, ze zazdroszczę Ci tego biegania;-)

Byliśmy na spacerku, teraz Młody ogląda bajkę, ale za chwilę go położę na drzemkę, aby potem nie marudził na urodzinach. Na 15-stą mają się zjechać goście. Tort zrobiłam, ciekawe , czy będzie zjadliwy:cool2: Ostatni dzień obżarstwa i trzeba wrócić na właściwe tory.

Do góry